Hvordan ser fremtiden ud for DC's superhelte?

Martin Scorsese skal hjælpe til
Billede
(© Suicide Squad/Warner Bros.)

DC Extended Univers (DCEU) er muligvis i fare, hvis vi kigger på den nye tendens i superheltegenren og de seneste nyheder fra DC.

Både DCEU og Marvels MCU har planlagt deres franchises mange år ud i fremtiden, og alle medlemmerne af den kommende Justice League får/har deres egne solofilm. Men nu er der en tendens til, at nye DC-projekter ikke kommer til at være en del af DCEU. Warner Bros. har nemlig et ønske om, at kunne skabe unikke historier med forskellige skuespillere i rollerne som de ikoniske DC-karakterer. 

I Marvel-universet ses denne tendens hos Sonys Spider-Man-spinoffs Venom og Silver & Black. Selvom Marvel og Sony nu samarbejder om Spider-Man, kommer Venom, Silver Sable og Black Cats film ikke til at høre under MCU.

Alt dette betyder heldigvis ikke, at produktionen af superheltefilm stopper, men at fremtiden for de kæmpe franchises, vi kender, er uklar.

Vi kan håbe på, at dette betyder, at DC og Warner Bros. bevæger sig væk fra Marvels skabelon og begynder at lave film, som det fungerer bedst for dem.

Læs de seneste DC-nyheder herunder.

Harley Quinn og The Joker i egen film
En film om Harley Quinn og The Joker er sat i værks med Crazy, Stupid, Love-instruktørerne Glenn Ficarra og John Requa som bagmænd. Margot Robbie og Jared Leto vil genoptage rollerne fra Suicide Squad og fortsætte den kriminelle kærlighedshistorie.

Projektet har endnu ikke fået titel, men vi ved dog, at den vil foregå indenfor DCEU og skal sættes i produktion efter produktionen af 'Suicide Squad 2'.

Den planlagte Harley Quinn, Catwoman og Poison Ivy film 'Gotham City Sirens', med Margot Robbie og Suicide Squad-instruktør David Ayer, lader til at være tilsidesat indtil videre.

Martin Scorsese & The Joker
Batmans ærkefjende The Joker skal have sin egen spinoff uden for DCEU, men i et andet univers end Batman v Superman, 'Suicide Squad' osv.

Superskurkefilmen kommer til at omhandle Jokerens oprindelse og vil foregå i 1980ernes Gotham City. Det bliver højst sandsynlig en yngre skuespiller, der denne gang skal prøve sig af med rollen som The Joker.

The Hangover-instruktøren Todd Phillips skal instruere filmen, men den helt store nyhed er, at mesterfilmskaberen Martin Scorsese skal producere.

Ny Batman-triologi?
Kommende The Batman-instruktør Matt Reeves har udtalt, at den nye Batman solofilm heller ikke vil høre under DCEU. I stedet ønsker Reeves, at det nye projekt skal være en del af en ny Batman-triologi.

Batfleck kommer eftersigende ikke til at fortsætte i sin rolle som Batman efter 'Justice League', og efter Reeves' udtalelse virker dette rygte i højeste grad plausibelt. 

Dagen efter denne nyhed brød ud, trak Reeves til dels sin udtalelse tilbage og skrev på Twitter, at 'The Batman' kommer til at være en del af "DC-universet". Forskellen bliver, at filmen kommer til at handle udelukkende om Batman, og at der ikke vil være gæsteoptrædener fra andre DC-helte. 

Nyt fra Justice League
Det blev bekræftet sidste november, at Jesse Eisenberg ville vende tilbage som Lex Luther i 'Justice League'. Efter en personlig tragedie har The Avengers-instruktøren Joss Whedon overtaget produktion fra Zack Snyder, og der bliver eftersigende lavet mange ændringer, bl.a. på filmens slutning.

Rygtet siger nu også, at Jesse Eisenbergs karakter er klippet helt ud af filmen.