"Hvis du er født smuk, kan du kravle op i samfundet uden penge eller uddannelse"

Interview med Guldpalme-vinderen bag 'Triangle of Sadness'
Triangle of Sadness
(© Fredrik Wenzel / SF Studios)

Da Triangle of Sadness blev vist på dette års filmfestival i Cannes, var der både historier om udvandringer, men også flere minutter lange klapsalver, og i sidste ende løb filmen endda med prisen som årets bedste.

Dens svenske instruktør Ruben Östlund fik dermed sit andet sæt Guldpalmer, efter han i 2017 fik hædren for The Square med danske Claes Bang i hovedrollen.

Vi mødte Östlund i Cannes tidligere på året, hvor vi som eneste danske medie fik en en-til-en-snak med filmskaberen. Se interviewet øverst.

 

LÆS OGSÅ: Er det her den mest ulækre filmplakat nogensinde?

'Triangle of Sadness' handler om modelparret Yaya og Carl, der bliver inviteret på et cruise fuld af velhavende mennesker. Turen bliver dog langt fra så luksuriøs, som de havde troet, og en voldsom storm sætter en stopper for begivenhederne – dog blot for at sætte nye hændelser i gang.

Ruben Östlund har således valgt at kaste sit satiriske blik på de mest privilegerede mennesker, men kombineret med en pointe om skønhed som valuta

- Jeg ville se på skønhed som en valuta. Jeg synes, det er fascinerende, at hvis du er født smuk, kan du klatre op i vores samfund uden penge eller uden uddannelse.

- Og da jeg lavede undersøgelser om modeller, hørte jeg faktisk et citat: "Karrieren er meget kort, men jeg kommer til at gifte mig rig og blive en trofæhustru, for det er den eneste måde for mig at komme ud, men beholde min livsstil.”

 

SE OGSÅ: Kontroversiel Guldpalme-vinder om dansk skuespiller: "Hun er bare perfekt til rollen"

- Så jeg ville gerne have, at disse to modeller kom fra, ikke arbejderklassen, men en lavere klasse, end hvor de ender henne, at de tager på denne luksusyacht, og at deres skønhed er deres billet til at træde ind i denne verden.

Filmen har også to danskere, nemlig Vicki Berlin og Zlatko Buric, på rollelisten, og dem udtaler Östlund sig også om senere i interviewet, ligesom vi talte med de to skuespillere i Cannes tidligere på året.

'Triangle of Sadness' er aktuel i biografen.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)