Hollywood-stjerne med stor ros til Ulf Pilgaard: "Jeg kan aldrig matche den fyr!"

Tre Oscar-nomineringer er ikke nok til at overgå danskeren i uhygge
'Grethes Jul'
(© 'Grethes Jul' / TV2 )

Nick Nolte har tre Oscar-nomineringer og flere ikoniske roller på CV'et. Men det er ikke nok til at overgå danske Ulf Pilgaard. Det mener han i hvert fald ikke selv.

Da Nattevagten i 1994 blev en enorm succes, rejste Ole Bornedal til Hollywood for at lave en amerikansk genindspilning for Weinstein-brødrene. Den udkom i 1997 under titlen Nightwatch.

I en ny podcast dykker vi ned i Nattevagten-universet i anledning af den nye og biografaktuelle fortsættelse Nattevagten - Dæmoner går i arv  - sammen med manden bag det hele, Ole Bornedal.

Lyt til vores Ole Bornedal-podcast herunder eller i dine foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Ole Bornedal fortæller i podcasten bl.a. om castingen af 'Nightwatch', hvor førnævnte Nick Nolte fik rollen som Inspector Cray - den amerikanske udgave af Ulf Pilgaards morderiske kommissær Wörmer:

- Jeg kan huske, da jeg skulle lave den amerikanske version af ’Nattevagten 1’, og jeg havde det første møde med Nick Nolte, som skulle spille Ulfs rolle. Vi sad ude i Malibu i hans mansion, hvor Nick sagde: ”I can never match this guy! How could I ever match this guy? He’s terrific, he’s wonderful”, og det var han seriøs omkring. 

- Han arbejdede vildt med rollen, Nick Nolte, for at kunne ramme nogenlunde det samme, Ulf havde gjort.

Da vi mødte Ulf Pilgaard, fik vi selvfølgelig hans reaktion på Nick Noltes udtalelser.

Nick Nolte i 'Nightwatch'
(© 'Nightwatch' / Dimension Films)

- Det ved jeg godt. Det er jo skide sødt af ham. Men altså enten er du en god skuespiller, eller så er du en dårlig skuespiller. Sådan er det bare. Så er det næsten ligegyldigt, hvad man laver, siger Ulf Pilgaard og fortæller, at han ikke er specielt glad for 'Nightwatch':

- Jeg har set den, og den er ikke god. Den har været underlagt nogle andre amerikanske regler... Der er nogle underlige nærmest dobbeltmoralske regler i amerikansk film, som gør, at det bliver anderledes. Så der var simpelthen passager, som blev udelukket i den amerikanske version, der ødelagde filmen faktisk. 

Den danske stjerner fortæller også, hvordan han havde det med at se en anden skuespiller overtage hans ikoniske rolle:

- Det var mærkeligt, fordi jeg synes ikke, at det var den samme historie nærmest. Jeg synes, at det var en handicappet historie.

Lyt til hele vores podcast med Ulf Pilgaard herunder eller i din foretrukne podcast-app:

Ole Bornedal og Ulf Pilgaard er begge tilbage i Nattevagten - Dæmoner går i arv, som kan ses i biografen nu.

Filmen udspiller små 30 år efter den første film, og følger nu den gamle nattevagts datter Emma, der går i sin fars fodspor - og prøver at finde ud af, hvad der skete med hendes forældre og kommisær Wörmer. Men hun vækker noget, som hun ikke burde have!