Her er den store guide til februars mange film i biografen

Dansk krimi, børnefilm, superhelte og meget mere
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Februar måned byder på en lang række spændende og alsidige film i biografen. Der er i sandhed noget for alle.

Der venter således i årets anden måned alt fra børnefilm og film for hele familien videre til dansk krimi og storladen science fiction samt en roadtrip-komedie og danske feel good-drama, mens man også kan glæde sig til solid action og superhelte.

Klik på titlerne for mere information, trailers og billetter.

Den grænseløse
(© Nordisk Film Production)

Den grænseløse - biografpremiere den 1. februar

Den danske krimi er er andet kapitel i den nye serie om Afdeling Q med Ulrich Thomsen som kriminalkommissær Carl Mørck, mens Afshin Firouzi er ny som assistenten Assad.

I 'Den grænseløse' går turen til Bornholm, hvor Carl Mørck, Assad og Rose rodes ind i en henlagt sag om et drab på en ung kvinde. Sagen kan pludselig kædes sammen med den lokale politikreds og en soldyrkende kult, så nu må holdet kaste sig ind i opklaringen med livet som indsats. 

Frit fald - biografpremiere den 1. februar

Justine Triets Guldpalmevinder 'Frit fald' er nomineret til fem Oscars, bl.a. for Bedste film, Bedste kvindelige skuespiller og Bedste instruktør. 

FIlmen handler om Sandra Voyter (Sandra Hüller), hvis mand omkommer efter et fald fra anden sal i parrets svejtserhytte. Nu står hun pludselig på anklagebænken for at have myrdet sin mand. Men hvad er egentlig op og ned i sagen?

Miniheltene - biografpremiere den 1. februar

I denne animationsfilm for de mindste, følger man et umage makkerpar, der består af en marionetdukke og en efterladt bamse, som sammen begiver sig ud på et eventyr i New York.

Den opfindsomme dukke er træt af at spille narren i et dukketeater og vil allerhelst være helten. I jagten på heltegerninger slår han sig nu sammen med den legetøjshunden DJ Vuffelivov. Snart ender de to på deres hidtil største eventyr i storbyens gader.

Argylle - biografpremiere den 1. februar

Action-thrilleren følger Elly Conway, som er en succesfuld forfatter til en række spionageromaner. Da handlingen i en af hendes bøger om agenten Argylle imidlertid begynder at afspejle virkeligheden, ender Elly nu selv i felten.

Instruktøren er Matthew Vaugh, der bl.a. har stået bag agentfilmene om Kingsman, mens han med 'Argylle' vil "genopfinde spiongenren", som han har udtalt. Rollelisten byder bl.a. på Bryce Dallas Howard, Henry Cavill og Samuel L. Jackson.

Dream Scenario
(© Dream Scenario / Scanbox)

Dream Scenario - biografpremiere den 8. februar

Man følger i denne absurde komedie den helt almindelige mand Paul Matthews, der pludselig opnår kendisstatus efter, at han begynder at dukke op i folks drømme. 

I hovedrollen som Paul Matthews finder man Nicolas Cage. Filmen er instrueret af norske Kristoffer Borgli, som brød igennem med komedien Sick of Myself, som var udtaget til den eftertragtede Un Certain Regard-konkurrence på filmfestivalen i Cannes i 2022.

Drengen og hejren - biografpremiere den 8. februar

Hayao Miyazaki er den ukronede kejser af animationsfilm, og 'Drengen og hejren' er hans formentlig sidste film. Det er et menneskeligt drama med masser af udflugter ind i en fortryllende eventyrverden, som har tråde tilbage til mesterværker som Chihiro og heksene. På verdensplan har filmen vøret en kommerciel succes og indspillet 164 mio. dollars, ligesom anmeldelserne har været strålende.

Paranoia - biografpremiere den 8. februar

I denne danske og overnaturlige thriller ender den unge Lulu på hospitalet efter lidt for mange shots, hvor hun i en nærdødsoplevelse ser en kronraget pige, der råber om hjælp. Da Lulu kommer til sig selv, er pigen væk. Fra dét øjeblik af føler Lulu, at nogen eller noget forfølger hende.

I hovedrollerne ses nogle af landets helt nye store talenter, nemlig Zoe Bryan Hertz ('Salsa' og 'Drenge') og August Issac Carter ('Hooligan' og 'Equinox').

Sigurd Sommerfugl - biografpremiere den 8. februar

Sigurd er en modig sommerfugl, som ikke kan flyve - men det er ikke noget, der holder ham nede! Sigurd drømmer nemlig om at være en del af den store migration og gør sit for at få drømmen opfyldt.

Det går dog ikke som planlagt for Sigurd, der må se sin frygt i øjnene, tage sin unikhed til sig og sejre over modgang, mens han kæmper mod skiftende vejrmønstre, mennesker og tre onde fugle.

The Night of the 12th - vises i Cinemateket fra den 8. februar

Dominik Moll har her skabt en film med en foruroligende stemning, som leder tankerne hen på film som David Finchers 'Zodiac' og Bong Joon-hos 'Memories of Murder' 

På overfladen ligner det måske nok en konventionel thriller, men den stikker langt dybere og italesætter på effektiv vis en mere overordnet samfundsproblematik: Hvorfor mænd bliver ved med at udøve vold mod kvinder.

De tre Bukke Bruse i badeland
(© Nordisk Film Distribution)

De tre Bukke Bruse i badeland - biografpremiere den 8. februar

Familiefilmen er en animeret historie inspireret af eventyret om de tre bukke bruse. I denne version gider de tre bukke bruse ikke at tage til græsengen pga. trolden under broen. Denne gang vil de i stedet i badeland. 

Alt imens lægger den sultne trold en plan, hvori han vil forsøge at overraske de tre bukke bruse med sine tricks. Vil det mon lykkedes for de tre bukke bruse at nå frem til badelandet?

Dune: Del 1 - repremiere den 9. februar

Forud for biografpremieren på Dune: Del 2 kan man atter opleve første del af science fiction-historien, der er baseret på Frank Herberts roman fra 1965 og følger hertugen Leto Atreides, der får foræret ørkenplaneten Arrakis. 

Men onde kræfter lurer og planeten gemmer ligeledes på mange andre farer. Snart må den unge hertugsøn Paul tage sin skæbne i egne hænder for at sikre sin og familiens overlevelse.

Bob Marley: One Love - biografpremiere den 14. februar

Filmen tegner et portræt af reggae-legenden Bob Marleys liv og er samtidig en hyldest af musik-ikonet, som inspirerede flere generationer med sit budskab om kærlighed og sammenhold. 

Det er første gang, at historien om Bob Marley kommer på det store lærred, hvor man kan opleve fortællingen om de mange udfordringer, men også opture og musikerens revolutionerende musik.

Madame Web - biografpremiere den 14. februar

I denne spinoff til fortællingerne om Spider-Man møder man Madame Web, som er en af Marvels mest gådefulde heltinder.

Cassandra Webb aka Madame Web bliver her tvunget til at konfrontere sin fortid og finder nu sammen med tre unge kvinder, der alle er forudset en magtfuld fremtid. Rollelisten byder på bl.a. Dakota Johnson, Adam Scott og Sydney Sweeney.

Rom
(© Paolo Ciriello / Scanbox)

Rom - biografpremiere den 22. februar

Det danske romantisk feel-good drama har Bodil Jørgensen og Kristian Halken i hovedrollerne som ægteparret Gerda og Kristoffer. De er taget på til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab - turen går dog ikke som forventet.

Parret møder nemlig Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme fra ungdommen. Han spilles af svenske Rolf Lassgård.

The Beekeeper - biografpremiere den 22. februar

Actionfilmen med Jason Statham i front handler om en mands hævntogt og opgør mod en kriminel organisation. Fast besluttet på at søge retfærdighed opdager han et net af dødelige svindelnumre orkestreret af en magtfuld organisation.

Jason Statham spiller overfor bl.a. Jeremy Irons og The Hunger Games-stjernen Josh Hutcherson. Filmen er instrueret af David Ayer, der tidligere har stået bag barske film som End of Watch og Fury.

Drive Away Dolls
(© Drive Away Dolls / UIP)

Drive-Away Dolls - biografpremiere den 22. februar

Flugt-komedien følger Jamie, der ovenpå sine kærestesorger er klar til en ny start. Hun tager derfor med veninden Marian på et roadtrip. Da de imidlertid krydser spor med en gruppe kriminelle, står veninderne nu overfor større problemer end kærestesorger.

Jamie og Marian spilles af Margaret Qualley og Geraldine Viswanathan, mens rollelisten også byder på Pedro Pascal og Matt Damon. Filmen er instrueret og medforfattet af Ethan Coen, der med sin bror Joel Coen står bag bl.a. Fargo, No Country for Old Men og The Big Lebowski.

All of Us Strangers - biografpremiere den 22. februar

I det romantiske drama møder Adam den gådefulde Harry en aften i en mennesketom boligblok i London. Harry vender her snart op og ned på Adams hverdag. 

Der opstår nu et forhold mellem dem, men Adam er svært optaget af fortidens minder og drages tilbage til sit barndomshjem i forstæderne, hvor hans forældre ser ud til at bo, som de gjorde, inden de døde for 30 år siden.

Dune: Del 2 - biografpremiere den 28. februar

Science fiction-filmen en efterfølger Dune: Del 1 fra 2021 og udforsker den unge hertug Paul Atreides mystiske rejse, hvor han forenes med Chani, mens han er på hævnens krigssti mod dem, der ødelagde hans familie. 

Denis Villeneuve sidder igen i instruktørstolen, mens rollelisten byder på bl.a. Timothée Chalamet, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Léa Seydoux, Christopher Walken, Charlotte Rampling og Stellan Skarsgård.