Her er de 3 danske film, der skal kæmpe om en Oscar-nominering

Incest, tvangsægteskab og gidseltagning
Billede
(© Dronningen © Rolf Konow / Nordisk Film)

Tre film er med i kapløbet om at blive udvalgt til at blive det danske Oscar-bud i 2020, det meddeler Det Danske Filminstitut i en pressemeddelse.

Det drejer sig om Før frosten, Dronningen og Ser du månen, Daniel, hvor sidstnævnte får premiere den 29. august.

'Før frosten' havde premiere tilbage i januar og følger bonden Jens i 1800-tallets Danmark og hans kamp for familiens overlevelse. Filmen er instrueret af Michael Noer og har Jesper Christensen i en af karrieres bedste præstationer nogensinde. Dramaet har faktisk allerede høstet flere internationale priser både i Tokyo og Chicago og trak over 200.000 danskere i biografen.

'Dronningen' er den bedste danske anmeldte film nogensinde på kino.dk og har Trine Dyrholm i rollen som Anne, der sætter hele sin tilværelse på spil, efter hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn. Filmen fik bl.a. publikumsprisen på den store amerikanske filmfestival Sundance, og over 330.000 danskere så den i biografmørket.

'Ser du månen, Daniel' er filmatiseringen af Puk Damsgård bestseller af samme navn og handler om danske Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos Islamisk Stat i over et år. Hovedrollen indtages af Esben Smed, mens det er den rutinerede Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen, som står bag kameraet.

Det er den danske Oscar-komité med repræsentater fra filmbranchen og Filminsituttet, som står bag udvælgelsen af de tre film, der har en chance for at blive en af kandidaterne til en Oscar-statuette i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Oscar-uddelingen udspiller sig i år den 9. februar 2020.

Ser du månen, Daniel kan ses i biografen fra 29. august - find dine billetter her: