Hella Joof om en af dansk films vildeste orgasmer: "Der er virkelig meget oralsex i mine film"

Den biografaktuelle instruktør gæster vores podcast
Billede
(© Fidibus / Nordisk Film)

Den kvindelige nydelse er sjældent i centrum af film. Men hos Hella Joof står det omvendt til.

Joof er lige nu biografaktuel med Meter i sekundet, en filmatisering af bestselleren af samme navn, og i den forbindelse besøgte instruktøren vores podcast, Den varme biografstol, til en snak om sin karriere bag kameraet, der nu tæller ni spillefilm og en række tv-serier.

Lyt med her - eller på din foretrukne podcast-app:

Da snakken falder på sex på film, forklarer Hella Joof, at kvindens rolle altid har været central for hende:

- Det har jeg altid været meget bevidst om. Jeg har faktisk kigget på min film, der er virkelig meget oralsex i mine film. Der var også oralsex i 'Happy Ending' med Birthe Neumann og Charlotte Sieling, siger Joof med et grin.

- Jeg synes, at hvis man viser nogle sexscener, så skal de kunne noget særligt, så skal de fortælle noget nyt eller fortælle noget, som vi ikke ved, fordi ellers så er sex bare sådan fyld, eller fordi instruktøren egentlig godt kunne tænke sig at se nogle skuespillere uden tøj på. 

 

LÆS OGSÅ: Hella Joof afviste Hollywood-stjerne til sin danske film: "Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på"

Især én scene fra Joofs tredje spillefilm, Fidibus, stikker ud, hvor vi ser karakteren Sabby (spillet af Lene Maria Christensen) får en af dansk films største orgasmer, da hendes forbudte elsker Kalle giver hende oralsex:

- Det skal fortælle noget nyt, som vi ikke kunne fortælle på en anden måde. Og jeg synes det var lidt sjovt med Sabby dér. Hun er sammen med Paten, og vi ser dem have sex i nogle lidt mærkelige bizarre stillinger, som han har set i en eller anden tysk pornofilm, hvor man ikke har en fornemmelse af, at hun får sådan stor erotisk fornøjelse af.

- Og derfor synes jeg, at det var enormt vigtigt, at én af tingene mellem Sabby og Kalle var, at de havde fuldstændig vidunderlig sex, og at hun faktisk måske fik sin første orgasme sammen med ham - og sagde nogle meget mærkelige lyde, som hun hørte sig selv sige og var helt overrasket bagefter. 

 

LÆS OGSÅ: Hella Joof har filmatiseret dansk bestseller: "Det må gerne være lidt for meget"

Det har dog ikke været en politisk bagtanke, som har præget Hella Joof til at sætte kvindens natur og sex mere i centrum:

- Jeg er jo en kvinde, så jeg fortæller nok ud fra et kvindeligt perspektiv, og jeg ville jo sagtens kunne lave nogle scener, som handlede om nogle kvinder, der ikke fik orgasme. Men altså når jeg selv kan vælge, og det er en komedie, så skal den altså bare have en på go’dagen, ikke? 

- Men altså jeg tror ikke, at jeg tænker politisk på den måde. Jeg har ikke tænkt, hvorfor ser vi aldrig en kvindelig orgasme på film. Jeg tror bare, jeg har tænkt, ej skal vi ikke se en orgasme? Men ikke som modsætning til noget andet.

- Jeg er egentlig bare glad for, at jeg har lavet den film i 2005. Det er jeg da bare glad for, hvis jeg har været lidt first mover. Det er da godt. 

'Meter i sekundet' kan ses i biografen nu - find dine billetter her.