Handlingen i 'Avatar 2' afsløret

"Større end nogen genre"
Billede
(© 20th Century Fox )

Avatar-producer Jon Landau har i et nyt interview med Total Film løftet sløret for handlingen i Avatar 2. Det er første gang, at vi får afsløret plotdetaljer om den ventede fortsættelse.

'Avatar 2' får premiere 11 år efter den første film - og det er det samme spring i tid, som filmens handling også tager. Vi følger igen Sully-familien, hvor Jake (Sam Worthington) og Neytiri (Zoe Saldana) nu er forældre.

 

Det idylliske liv afbrydes dog, da RDA mineselskabet vender tilbage til Pandora, hvilket tvinger Jake til at finde et nyt sikkert sted for sin familie ude ved revet:

- Og når de kommer ud til revet, er der en klan, som vi kalder Metkayina, fortæller Landau og fortsætter:

- Sully-familien er ikke længere i miljøet, som vi kender, regnskoven. De bliver de fremmede [the fish of water, red.]. De føler sig udenfor både når det kommer til det kulturelle og bare miljøet.

Vi har allerede fået nys om, at den kommende Avatar-efterfølger ville indeholde en hel del vand, og her har vi altså forklaringen. Regnskoven bliver byttet ud med havet.

LÆS OGSÅ: James Cameron: "Avatar 2 er 100% færdig"

James Cameron står igen bag kameraet som instruktør og manuskriptforfatter på, hvad der bliver til hele fire fortsættelser med 'Avatar 2' i 2022, Avatar 3 i 2024, Avatar 4 i 2026 og Avatar 5 i 2028.

Landau forklarer i interviewet, hvorfor at de har taget sig ekstra tid til netop historierne:

- Manuskripterne er vores grundplan, som vi arbejder ud fra. Så en stor del af vores tid er gået til at skrive... med den udfordring at hver af de fire manuskripter skulle have en individuel konklusion, som fører til en stor følelsesmæssig forløsning - men når du kigger på dem som et stort hele, er alle historierne i de fire film knyttet sammen til en endnu større episk saga.

Den 61-årige producer forvisser yderligere om, at James Camerons ånd vil være at finde i filmene:

- Jeg synes, at historien i 'Avatar 2', og styrken i historien, er hvad Jim [Cameron] altid gør i alle sine film: Han skriver i universale temaer, som er større end nogen genrer.

- Og hvis du tænker over det, der er ikke et mere universelt tema end familie. Og i centrum af hver af vores fortsættelser er Sully-familien. Hvilke dynamikker som forældre må gå igennem for at beskytte deres familie?

'Avatar 2' er planlagt til at få premiere den 15. december 2022.