Guide til sommerens mange film i biografen

Sommeren står i filmenes tegn
Billede

Du kan godt glæde dig til at tilbringe masser af tid i biografen denne sommer. For der venter nemlig mange både morsomme og dramatiske samt gysende og actionfyldte film i biografens mørke. Flere af dem er faktisk allerede at finde i biografen.

Du finder således herunder en guide til en lang række af sommerens film. Klik på filmtitlerne for at købe dine billetter.

Danske film
Der er spændende danske film at finde i biografen denne sommer. Du kan bl.a. se dramaet Ser du månen, Daniel (29/8), der er en filmatisering af Puk Damsgårds bestseller om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år. Filmen instrueres af Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen spilles af stjerneskuddet Esben Smed.Komikeren Anders Matthesen er at finde i fængsels-komedien De frivillige, hvor han spiller en indsat korleder, der får en ny sanger med i sit kor i skikkelse af Jacob Lohmann, hvilket skaber sin del af splid og morsomme optrin.

Endelig kan du tage de mindste med ind og se Kaptajn Bimse. Den danske børnefilm er baseret på børnebogen af Bjarne Reuter, der skrev seks bøger om Kaptajn Bimse. I dette første eventyr møder vi den 7-årige Anna, der er ked af, at hun har glemt sin dukke i sommerhuset. Sammen med bamsen Johnson flyver hun nu afsted med Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeletten for at hente bamsen hjem.Familiefilm
Der er masser af film for både børn og barnlige sjæle denne sommer. Der er bl.a. sin del af animationsfilm, hvor du finder fortsættelserne Kæledyrenes hemmelige liv 2, Angry Birds 2 Filmen (8/8) og ikke mindst Toy Story 4 (29/8). Disney er også klar med deres stort opsatte genindspilning Løvernes konge (17/7), mens du som nævnt kan komme ud at flyve med den danske børnefilm ’Kaptajn Bimse’.Action og superhelte
Både super- og action-helte indtager din sommer. Det med Spider-Man: Far From Home, videre til muskelmændene Dwayne ’The Rock’ Johnson og Jason Statham i Fast & Furious: Hobbs and Shaw (1/8), mens Gerard Butler er tilbage som den slagfærdige Secret Service-agent Banning i actionfilmen Angel Has Fallen (22/8).

Komedier
Hvis du vil sikre dig et godt grin denne sommer, så bør du sikre dig billet til bl.a. den anmelderroste teen-komedie Booksmart (20/6), mens der er pensionerede cheerleaders i Poms (8/8). Du finder kombinationen af The Beatles’ udødelige sange og britisk romantisk komedie i Yesterday, mens mester-instruktøren Quentin Tarantino er klar med den længe ventede Once Upon a Time… in Hollywood (15/8), der bl.a. har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio på rollelisten. Sommergys
Der er intet som et iskoldt gys på en varm sommerdag – og der venter heldigvis sin del af gysende gru i biografen. Her kan du gyse med en dæmonisk dukke i Annabelle Comes Home, videre til skræk og rædsel i Sverige med Midsommar (11/7), mens dræberdukken Chucky er tilbage i Child’s Play (18/7). Man må heller ikke glemme makabre dødsfald i Scary Stories to Tell in the Dark (8/8) og krokodillegys med Crawl (22/8).