Guide: Her kan du se årets Oscar-show i biografen

Nominerede film efterfulgt af rød løber og uddeling
Past Lives
(© Past Lives / Scanbox)

Natten mellem den 10. og 11. marts finder årets Oscar-uddeling sted i Los Angeles. Men du behøver ikke være en del af den absolutte filmtop for at overvære showet. Du kan nemlig se med fra et blødt sæde i biografer over hele landet.

Otte biografer åbner dørene for Oscar-glade filmfans, og selvom arrangementerne er forskellige fra biograf til biograf, er der visse fællestræk.

LÆS OGSÅ: Oscar-konkurrencen 2023: Tip 13 rigtige og vind vildt mange fribilletter

Alle viser mindst en Oscar-nomineret kvalitetsfilm, før den røde løber indtages af Hollywood-stjernernes stiveste puds. Og alle viser naturligvis nattens uddeling og serverer forskellige former for forplejning i løbet af nattetimerne.

Oscar-showet 2024 finder sted i følgende biografer:

Empire Bio

Nørrebro-biografen starter sit arrangement kl. 21.30, hvor der vil være Oscar-quiz, overraskelser til den søde tand og forpremiere på Past Lives, det moderne romantiske drama fra Sydkorea, som er nomineret til 2 Oscars - heriblandt "bedste film". Efter midnat stilles der over til Oscar-showet i Hollywood.

FInd billetter til Oscar-showet i Empire Bio her.

 

FORMAT Biograf

Biografen i Ballerup starter kl. 19:30, hvor der vises Spider-Man: Across The Spider-Verse, som vi her på Kino.dk kårede som den bedste biograffilm fra 2023. Den er natuligvis også nomineret til "bedste animationsfilm".

Til selve showet vil værterne fra Moovy podcast, Mikkel Abel og Joachim Jelle, fører publikum sikkert igennem aftenen og reagerer på showet i reklamepauserne. Derudover holdes der konkurrencer med fede præmier, vises eksklusive interviews, og så er der gratis sort kaffe hele natten.

Billetter til Oscar-showet i FORMAT Biograf.

 

Nicolai Biograf

I Kolding bydes der ligeledes på rød løber, velkomstdrink, quiz, tipskupon, natmad, kage, gratis kaffe ad libitum - og naturligvis transmission af selve showet.

Portene åbnes klokken 19:30, og klokken 20:00 vises der enten Past Lives eller den japanske Perfect Days, der er nomineret i kategorien "bedste udenlandske film".

Find billetter til Oscar-show i Nicolai Biograf her.

Nordisk Film Biografer

NFB viser showet i de fire største byer indledt af en forpremiere på den Oscar-nominerede Past Lives. Der vil blive serveret kage og bobler, så stemningen er lagt fra starten. Arrangementet i Nordisk Film Biografer i Aalborg Kennedy, Aarhus C og Odense starter kl. 20.00. 

I Imperial starter arrangementet allerede klokken 18:30, da Ann Lind Andersen og Casper Christensen fra What2Watch kommer og varmer op med Oscar-trivia, gæster på scenen (Oscar-ekspert Søren Frellesen, stylist Nico Glad Golden og Oscar-vinderen Anders Walther), konkurrencer i salen mm.

Find billetter til Oscar-show i Nordisk Film Biografer her.

 

Valby Kino

Valby-biografen har tradition for at vise uddelingen, og 2024 er ingen undtagelse. Aftenens program starter kl. 21:00 med velkomstvin, og en halv time senere kan man vælge mellem de Oscar-nominerede film Zone of InterestPoor Things eller Past Lives. Derefter går showet i gang, mens der vil være overraskelser undervejs.

Find billetter til Oscar-show i Valby Kino her.

 

Husk at deltage i vores "tip 13"-konkurrence, hvor man kan gætte på aftenens vindere  og selv vinde en masse biografbilletter. Deltag her.