Guardians of the Galaxy-instruktør fyret over 10 år gamle tweets

Får vi nogensinde den tredje film nu?
Billede
(© Disney)

Instruktør- og manuskriptforfatter James Gunn er blevet fyret af Disney fra Guardians of the Galaxy Vol. 3 efter at en række grove, satiriske tweets fra perioden 2008-2011 er blevet gravet frem af den konservative hjemmeside, The Daily Caller, efter at Gunn i en periode har været åbenmundet i sin kritik af præsident Donald Trump.

I Twitter-opdateringerne joker Gunn med seriøse emner som voldtægt og pædofili. En af de mange tweets lyder:

- Den bedste ting ved at blive voldtaget er, når du er færdig med at blive voldtaget, og du har det sådan 'wow, det føles dejligt, ikke at blive voldtaget!".

I en udtalelse til Hollywood Reporter forklarer Disney-formand, Alan Horn, fyringen med ordene:

- De stødende holdninger og udsagn som er blevet fundet på James' Twitter feed er uforsvarlige og uforenelige med vores studies værdier, og vi har derfor afbrudt vores forretningsforbindelse med ham.

Instruktøren undskyldte sine tweets fredag aften med følgende udtalelse:

- Mine ord fra næsten et årti siden var på det tidspunkt et totalt forfejlet og uheldigt forsøg på at være provokerende. Jeg har fortrudt dem for mange år siden - ikke kun fordi de var dumme, overhovedet ikke sjove, vildt ufølsomme, og absolut ikke så provokerende som jeg havde håbet, men også fordi de ikke repræsenterer den person, jeg er i dag og har været i en del tid.

Det er derfor nu usikkert, hvad fremtiden bliver for galaksens vogtere. Gunn har i den seneste tid arbejdet på manuskriptet til den tredje film, der endnu ikke har fået en premieredato.

Instruktøren har også stået bag de to første film - og var egentlig tiltænkt en større rolle i Marvel Cinematic Univers i fremtiden, hvor han skulle hjælpe med at udvide den komiske side af universet endnu mere.