George Clooneys yndlings Disney-film

Og andre afsløringer fra Tomorrowland
Billede
(© Disney Pictures)

På torsdag er der premiere på det nye science fiction-eventyr Tomorrowland: A World Beyond.

I den forbindelse var vi taget en tur til London, hvor der dels var gallapremiere og dels blev holdt pressemøde med George Clooney, Britt Robertson og unge Raffey Cassidy, der forsøger at finde titlens fremtidsland.

Filmen er produceret af Disney, og der er elementer fra de tidlige, fantasifulde live action Disney-film som '20,000 Leagues Under the Sea'. Derfor fangede vi Clooney på den røde løber og spurgte til hans yndlings Disney-film, hvortil han svarede:

- Jeg er mest til de klassiske film, og hvis jeg skulle vælge, ville jeg tage Bambi.

Gallapremiere på Tomorrowland © kino.dk

På det efterfølgende pressemøde var skuespillerne mødt op sammen med producer Jeff Jensen, instruktør Brad Bird og manuskriptforfatteren Damon Lindelof, men selvfølgelig ville de fleste fremmødte journalister have svar fra Mr. Clooney himself.

George, hvad var det, der tiltrak dig ved projektet?

- Jeg syntes om budskabet. Som barn troede jeg på idéen om en enkelt person, der kan ændre verden. Når man bliver voksen, glemmer man det lidt, så det er godt at genopdage den tanke, og det er det, filmen bl.a. handler om: At et enkelt individ kan ændre verden.

Filmen er optimistisk i sit syn på fremtiden. Hvad er din holdning til det?

- Jeg voksede op i en tid, hvor der altid skete nye ting rundt omkring. Og det føltes hele tiden, som om verden ville falde sammen i 1960'erne. Men der var også fantastiske ting som månelandingen og videnskabelige gennembrud. Min far gav altid et perspektiv på tingene, når de så lidt for negative ud.

Disneyland har et forlystelsesområde, baseret på grundlæggeren Walt Disneys visioner om fremtiden, der hedder Tomorrowland. En journalist spurgte til, hvor stor en del af filmen, der egentlig er baseret på dette område, hvortil instruktøren Brad Bird svarede:

- Det er mest idéen om fremtiden, der er hentet derfra. Walt Disney havde mange visioner for fremtiden, og det er enkelte af disse, vi har brugt som udgangspunkt for filmen.

Tomorrowland: A World Beyond

Personerne i 'Tomorrowland' tager på en rejse for at komme til det utopiske fremtidssted, hvor teknologien har udviklet sig med jetpacks, robotter og flyvende tog. Et spørgsmål fra salen lød: Hvis du kunne tage hvorhen du vil, og tage noget med fra 'Tomorrowland', hvad ville du så gøre?

- Jeg ville tage til en skov, så jeg kunne være en sej ulvedame. Med en jetpack, fortalte 12-årige Raffey Cassidy, inden salen brød ud i latter.
- Jeg kan ikke finde på noget bedre end Raffey, fortalte manuskriptforfatteren Damon Lindelof.
- Men vi har til gengæld plottet til en ny film... Ulve med jetpacks, kunne Clooney tilføje.
- Og titlen skal være "Wolfpack", konkluderede Brad Bird, igen til salens store fornøjelse.

[banner_here]Der er en del stunts i filmen. Hvad var det mest skræmmende ved at indspille den?

Britt Robertson, der igennem filmen har en del action-scener, kunne fortælle om en enkelt situation, som hun måtte træne ekstra meget op til.

- Jeg havde en scene, hvor jeg skulle hoppe op på en platform. Den trænede jeg til i en måned, men selv da var jeg nervøs for, om jeg kunne klare at kravle derop, når kameraerne rullede.

De foreløbige trailers har ikke afsløret Raffey Cassidys karakter, men på pressemødet løftede hun sløret for, at den unge skuespillerinde måtte gennemgå en del kampsportstræning til rollen. Clooney, derimod, havde lidt kortere forberedelsestid.

- Jeg trænede i et par minutter. Jeg skulle jo bare slås med en anden gammel tv-læge (Hugh Laurie fra tv-serien House, red.). Og det meste af tiden var det mig, der fik tæsk. Sådan er det, når man bliver ældre. Da jeg var yngre, var det mig, der slog de andre.

Tomorrowland: A World Beyond

'Tomorrowland' er en optimistisk film, der modsat mange andre science fiction-film ikke ser fremtiden som trist og håbløs. Selvom ordstyreren til pressemødet fra starten havde gjort klart, at der ikke måtte stilles personlige spørgsmål, blev der alligevel spurgt ind til George Clooneys liv og om det lige nu er den mest optimistiske og positive tid for skuespilleren, der blev gift sidste år.

- Ja, jeg har haft et meget heldigt liv, hvor jeg har været i stand til at gøre mange af de ting, jeg aldrig havde troet muligt. Og ja, det er en meget lykkelig tid i mit liv, og jeg er meget heldig ved at have mødt en så fantastisk person som min kone.

Senere på ugen følger vi op på filmen med kino tv-interview.

Tomorrowland: A World Beyond får premiere den 21. maj.