Fra Viborg til Hollywood: Nu debuterer dansker som instruktør

Interview med biografaktuelle Mette Tange
'Storken Richard og den mystiske juvel'
(© 'Storken Richard og den mystiske juvel' / SF Studios)

Mette Tange debuterer denne sommer i biografer verden over som instruktør på animationsfilmen Storken Richard og den mystiske juvel, som allerede har fået stor succes i bl.a. Tyskland.

Danskerens rejse til at lave sin egen spillefilm går mange år tilbage og strækker sig fra den danske animationsskole i Viborg – over Frankrig og Spanien med Antonio Banderas – og helt til Hollywood med jobs hos kæmpe animationsstudier som Sony og Illumination.

Mette Tange gæster vores nye podcast og fortæller om sin historie ind i animationsfilmens verden, hvor hun har arbejdet på et hav af populære produktioner, herunder Minions, Syng, Det regner med frikadeller 2 og UglyDolls. CV’et tæller samarbejdet med nogle af verdens allerdygtigste animatorer og instruktører – og nu er hun altså klar til at stå på egne ben med sin første spillefilm.

I podcasten dykker vi også ned i den lange proces, som det tager at skabe en animationsfilm – hvordan ’Storken Richard og den mystiske juvel’ bød på masser af udfordringer, bump på vejen og et deep-dive ned i fuglenes verden.

’Storken Richard og den mystiske juvel’ kan ses i biografen nu.

Lyt til hele podcasten herunder – eller find os i din foretrukne podcast-app (søg blot på ”kino.dk filmpodcast”).

Anbefalet til dig