Forhistorien til The Hunger Games er (muligvis) på vej til det store lærred?

Instruktøren bekræfter kommende prequel-film
Billede
(© Nordisk Film)

Vi fik den første film i The Hunger Games-serien tilbage i 2012, mens vi med The Hunger Games: Mockingjay - del 2 sidst så universet bragt til live i biografen i 2015.

Nu er en prequel-film på tale – altså en forhistorie til den populære bogserie af Suzanne Collins og filmfranchisen med Jennifer Lawrence i front som Katniss Everdeen. Det skriver Dark Horizons.

Hvis denne filmiske forhistorie bliver til noget, bliver det højst sandsynligt ført an af instruktøren Francis Lawrence, der stod bag de sidste tre Hunger Games-film.

Instruktøren udtaler nemlig nu følgende i forbindelse med spørgsmålet om en prequel:

- Ja, jeg har bestemt talt med Suzanne (Collins, red.) om det og med Lionsgate (produktionsselskabet, red.) om det, og det er derfor noget, som jeg ville elske at lave.

Den mulige nye Hunger Games-film vil blive baseret på Collins’ fjerde bog i serien - med den foreløbige titel ’The Ballad of Songbirds and Snakes’ - der står til udgivelse den 19. maj 2020. Bogen kommer til at foregå i Panem 64 år før Katniss Everdeens medvirken i det første dødsspil. Den kommer således til at fortælle om de såkaldte ‘Dark Days’, der ledte til det mislykkede oprør i Panem.

Collins har desuden udtalt, at bogen vil udforske et spænd på 10 år efter krigen, hvor indbyggerne i Panem forsøger at komme på ret køl igen og finde ud af, hvordan de skal komme videre med deres liv.

Intet er dog forhandlet på plads endnu, men med 3 mia. i indtjening fra bog-trilogiens fire filmatiseringer ('Mockingjay' blev som bekendt delt i to), er stemningen mellem forfatteren, filmselskabet og instruktør Lawrence formentlig god.

Jennifer Lawrence vender af gode grunde nok ikke tilbage, og det bliver nok her, at filmversionen af den nye prequel får en udfordring – nemlig at finde et stjernefrø som hende til at bære franchisen videre.

Hvorvidt filmen reelt set bliver til noget, må vi altså stadig gætte på. Men med ovenstående udtalelse er der igen pustet til gløderne af en mulighed for, at vi kan vende tilbage til 'The Hunger Games' i biografens magiske mørke.