Første reaktioner på 'Wonka': Hollywoods nye darling er "exceptionel og fejlfri"

Anmelderne letter på hatten
Wonka
(© Wonka / Warner Brothers)

Nu er sneen begyndt at falde over det ganske danske land, og vi er snart ved at være klar til at årets julefilm rammer biograferne. En af de film, der i år har muligheden for at bedåre os alle i december måned, er Wonka med superstjernen Timothée Chalamet

'Wonka' er en musikalsk prequel til Roald Dahls elskede børnefortælling "Charlie og chokoladefabrikken" fra 1964, som er blevet filmatiseret to gange. 

Første gang i 1971 under titlen Willy Wonka og chokoladefabrikken og igen i 2005 som Charlie og chokoladefabrikken instrueret af Tim Burton. 

Læs anmeldernes første reaktioner på filmen længere nede i denne artikel.

I den nye familiefilm 'Wonka' får vi baggrundshistorien bag den excentriske chokolademager Willy Wonka, som i Dahls fortælling viser fem børn sin mærkelige og magiske chokoladefabrik. 

Rollen som den mystiske chokoladegigant blev i den første filmatisering spillet af Gene Wilder og i 2005-versionen af Johnny Depp

Nu overtager Timothée Chalamet så slikfaklen og skal vise os biografgængere, hvem Willy Wonka var, da han først ankom til storbyen og besluttede sig for, at han ville leve af at lave chokolade. 

Eventyret er instrueret af manden bag Paddington-filmene Paul King og produceret af Harry Potter-produceren David Heyman. Det lyder jo umiddelbart lovende for en finurlig og magisk fortælling, og de første anmeldere, der har set filmen, er også i godt humør.

Læs deres reaktioner herunder.

- ‘Wonka’ er et vindende stykke konfekt, fyldt med perfekte mængder af charme, finurlighed og skarphed, drevet af ren fantasi og lyse, smidige musiknumre. Timothée Chalamet er en karismafabrik. Hans fulde dedikation er berusende. Hugh Grant i exceptionel IDGAF-tilstand. (Courtney Howard, Variety)

- ‘Wonka’ er en super charmerende fornøjelse drevet af en exceptionel og fejlfri præstation fra Timothée Chalamet. Det kan blive lidt fjollet, og der er et par plotpunkter, der er en anelse til den tynde side, men det kunne ikke forhindre sådan en utrolig sød film med en heftig & meget effektiv dosis oprigtighed i at varme mit hjerte. (Perri Nemiroff, Collider

- Timothée Chalamet er grund nok i sig selv til at se ‘Wonka’. Han er uendeligt charmerende og en fest at se på. (Germain Lussier, Gizmodo)

Wonka
(© Warner Bros.)

- ‘Wonka’ er chokerende god. Paul King leverer en film i stil med ‘Paddington’ for voksne og gør Wonka til en mandlig Mary Poppins! Filmen formår at være sin egen ting og er lige så sjovt som at se et live Broadway-show! Helt klart årets store julefilm!’ (Grace Randolph)

- Wonka er en ny juleklassiker & en ægte magisk oplevelse i biografen. Paul Kings finurlige stil fungerer lige så godt her, som den gjorde i Paddington, hvert musiknummer fortryller, og hele ensemblet skiftes til at stjæle showet, ledet af en uendeligt charmerende Timothée Chalamet. (Zoë Rose Bryant)

- ‘Wonka’ er skamløst fjollet og en gennemført charmerende familiefilm. Wonkas verden er eminent designet og fanger hans utrolige baggrundshistorie. Omfavnende en finurlig og hjertevarm tone er Wonka sjov og sød nok til at overvinde enkelte små bump på vejen. (Daniel Howat, Next Best Picture)