For første gang i dansk film: Ulf Pilgaard forynges digitalt i 'Nattevagten 2'

Det har kostet millioner
Nattevagten 1994
(© Nattevagten / Rolf Konow)

I 1994 mødte vi en dengang 54-årig Ulf Pilgaard i rollen som den suspekte kommissær Wörmer i Ole Bornedals kæmpesucces Nattevagten med bl.a. også Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Sofie Gråbøl.

Nu små 30 år senere er en opfølger på vej med titlen Nattevagten - Dæmoner går i arv, hvor Ulf Pilgaard vender tilbage, nu 82 år gammel.

Filmen vil bl.a. også fortælle om Wörmers unge år, men karakteren vil dog stadig blive spillet af Ulf Pilgaard. Det har derfor været nødvendigt digitalt at forynge skuespilleren. Sådan lyder det i en pressemeddelelse:

 

LÆS OGSÅ: Nikolaj Coster-Waldau har sjov reaktion på de første billeder fra 'Nattevagten 2'

- Vi har valgt digitalt at forynge Ulf Pilgaard i filmen. Bl.a. fordi vi mener, at teknologien i dag er så god, at man ikke kan se forskel på den ægte unge Pilgaard og så den digitaliserede. Det lyder videre:

- Vi har efterhånden set flere vellykkede eksempler på digitalt at gøre ældre skuespillere yngre. Bl.a. har vi set det i Star Wars-universet, mens også Harrison Ford bliver at se i en yngre udgave i den kommende Indiana Jones-film.

Det har dog ikke været en helt billig løsning:

- Det har kostet et beløb i millionklassen. Nærmere vil vi ikke kommet det. Men det er alle pengene værd. Bare vent til I ser det endelige resultat, når filmen har premiere den 25. december i år.

 

LÆS OGSÅ: Se de første dystre billeder fra 'Nattevagten 2' - Det her ser ondt ud!

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' spiller videre på det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden. Her tager Emma (Fanny Leander Bornedal) nu jobbet som nattevagt, hvor hendes far Martin (Coster-Waldau) i sin tid arbejdede.

Elefanten i rummet er den fortrængte fortælling om Wörmer - altså Ulf Pilgaard som både ung og gammel – der nu befinder sig i en isolationscelle.

Ole Bornedal står bag manuskript og instruerer fortsættelsen, som han også gjorde på den originale film og genindspilningen Nightwatch fra 1997. Denne nyhed er naturligvis en aprilsnar. Nej, Ulf Pilgaard skal ikke forynges digitalt.

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' får premiere den 25. december.