Er den 10. i rækken den bedste? Gyserfans elsker ny biograffilm

'SAW X' er i biografen nu
Tobin Bell i 'Saw X'
(© 'Saw X' / Nordisk Film)

Jigsaw er i dén grad tilbage!

Den ikoniske morder, der udsætter sine ofre for spektakulære dødsfælder, kan opleves i den biografaktuelle Saw X, der ikke kun har taget anmelderne, men også med storm! 

Den aktuelle gyserfilm er den 10. i rækken af blodige SAW-film, men ikke desto mindre er det den bedst anmeldte af dem alle. 

På mediet Rotten Tomatoes, der samler de internationale anmeldelser og giver en samlet score, har SAW X imponerende 84% baseret på 116 kritikeres udtalelser. Det er ikke bare den bedste i hele filmserien, men også den første SAW-film, der er såkaldt ”Certifed Fresh”. 

Men det stopper ikke dér. For sitets brugervurderinger er på hele 91% - hvilket bliver støttet op af de danske brugere på kino.dk. Her scorer filmen 4.8 stjerner ud af 6.

Dog har de danske anmeldere ikke været lige så begejstret for det nyeste kapitel i tortur-franchisen. Således er Ekko det eneste medie, der har kvitteret med 4 stjerner. Mens Soundvenue og Politiken var nede på sølle 1 stjerne til gyserfilmen.

Det ændrer dog ikke på, at stemningen blandt danske gyserfans virker yderst begejstret. Besøger man ”Gyser-gruppen” på Facebook, kan man bl.a. se en bruger skrive:

Jeg må indrømme, jeg troede ikke rigtigt, at de kunne gøre det, men mine forventninger blev godt nok gjort til skamme. Jeg er helt pjattet med den film, sad stort set og smilede i hele femøren filmen igennem, altså når min kæbe ikke var ved at ramme jorden.”

Og kigger man forummets tråde igennem, når snakken går på 'Saw X', så er fans generelt yderst tilfredse. Man kan læse kommentarer som ”Absolut fantastisk – bedste film i serien siden Saw VI”.

’Saw X’ har også imponeret ved billetlugerne, hvor den på verdensplan har solgt for 33 millioner dollars, og har fået en mere imponerende åbning end de senest to film i rækken.

Det nye kapitel udspiller sig rent kronologisk mellem den første film og den anden film, og bringer dermed skuespiller Tobin Bell tilbage i rollen som John Kramer og fanfavoritten Amanda.

Den kræftramte Kramer tager til Mexico for at modtage en alternativ behandling for ellers uhelbredelige sygdom. Men da han finder ud af, det er en gruppe fupmagere, som udnytter desperate menneskers sidste chance for overlevelse – tager han grusom hævn!

SAW X store gennemslagskraft har allerede betydet, at snakken en 11. film er opstået – og producerne har bestemt ikke været afvisende overfor, at 'Saw XI' bliver til en virkelighed.

'Saw X' kan ses i biografen nu.

 

Anbefalet til dig