En tissemand blev for meget: Ulf Pilgaards serie blev pludselig stoppet

Rasende læsebreve fik showet annulleret
'Ulf og Claus Show'
(© 'Ulf og Claus Show' / DR)

Ulf Pilgaard kunne sidste år fejre 60. års jubilæum som skuespiller - og over årene har det danske legende oplevet lidt af hvert.

Udover at have lavet masser af film og have stået på scenen i et utal af revyer og teaterstykker, så har Ulf Pilgaard også lavet en god del tv-satire på Danmarks Radio.

Det var faktisk herigennem, at han første gang mødte Ole Bornedal, hvilket førte til hans ikoniske rolle som kommissær Wörmer i Nattevagten fra 1994. En rolle, som han nu gentager i den biografaktuelle Nattevagten - Dæmoner går i arv.

I anledning af den nye film besøgte skuespilleren vores podcast, hvor vi netop tog en snak om karrieren på film og tv. Her fortalte Ulf Pilgaard bl.a. om en af hans satireprogrammer med Claus Ryskjær, som efter kun to episoder blev pillet af skærmen.

Lyt til hele vores interview med Ulf Pilgaard herunder - eller i din foretruke podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Ulf Pilgaard dannede duo med Claus Ryskjær, og sammen stod de bag satireprogrammet 'Ulf og Claus Show', som fik premiere i 1980 på DR.

Men især én sketch blev kontroversiel. Claus Ryskjær spiller en livredder, som ved stranden ender med at give en barbrystet Kirsten Norholt sine badebukser til at dække sig - med det resultat, at han selv står splitter nøgen.

Men en tissemand i bedste sendetid blev åbenbart for meget for en stor del af den danske befolkning. Ulf Pilgaard fortæller:

- Vi lavede fire shows, og der blev sendt to af dem. Så blev det stoppet. Der var simpelthen så mange rasende læserbreve over, at det var for sjofelt. I 1980, du, længere skal vi ikke tilbage. Det kunne man simpelthen ikke vise. Nøgne mennesker.

- Det var bornert ud over alle grænser, det kan jeg godt sige dig. Man fatter jo slet ikke en skid, når man ser, hvad man bliver budt på fjernsyn i dag, siger Ulf Pilgaard.

Det var dog ikke alle, som var tilfredse med, at man valgte at trække programmet før tid:

- Det var Jørgen Ifversen, som var underholdningschef i Danmarks Radio, og han turde simpelthen ikke… Men så, da det blev stoppet, var der lige så mange læserbreve, der var rasende over, at man ikke fik lov til at se de to sidste, fortæller en grinende Ulf Pilgaard.

'Nattevagten - Dæmoner går i arv' kan ses i biografen nu - find dine billetter her.