En mand der hedder Tom Hanks

Svensk succesfilm genindspilles
Tom Hanks
(© Cloud Atlas/Warner Bros.)

Tom Hanks skal spille hovedrollen i genindspilningen af den svenske drama-komedie, En mand der hedder Ove. Det skriver produktionsselskabet SF Studios, der står bag begge versioner, i en pressemeddelelse.

Den oprindelige film havde Rolf Lassgård i hovedrollen som den bitre, ældre herre, Ove, der sørger over tabet af sin hustru, men får nyt mod på livet, efter han får nye naboer.

Filmen havde premiere i 2015 og er den 3. største billetsalgssucces i Sverige nogensinde. Herhjemme solgte den tæt på 206.000 billetter, og i USA blev filmen den mest sete udenlandske produktion i 2016 med to Oscar-nomineringer til følge.

Tom Hanks overtager hovedrollen fra Lassgård, og det vil uden tvivl betyde en række timer dagligt i makeupstolen for den 61-årige Hollywood-stjerne. Han skal nemlig spille en markant ældre mand.

Når vi nu er ved de amerikanske genindspilninger af svenske komedier med gamle mænd. Will Ferrell skal spille titelrollen i en engelsksproget udgave af Den hundredårige.

Remaket af 'En mand der hedder Ove' mangler stadig instruktør og øvrig rollebesætning, ligesom premieredatoen endnu er ukendt.

Tom Hanks er næste gang biografaktuel i Spielbergs The Post.