Eksklusivt: Her er premieredatoerne for de 4 nye Afdeling Q-film

Meget mere Carl Mørck
Billede
(© Jesper J. Spanning)

Siden det blev offentliggjort, at Ulrich Thomsen og Zaki Youssef skal overtage rollerne som Carl Mørck og Assad i den kommende film om Afdeling Q, har der været stille omkring franchisen.

Nu bekræfter producenten Nordisk Film, at Marco effekten er den første af i alt seks kommende film om kriminalkommissæren og hans assistent, der specialiserer sig i uopklarede sager.

Premieredatoerne til de fire første er blevet offentliggjort og kan ses først her på kino.dk.

Zentropa producerede de fire første Jussi Alder-Olsen-filmatiseringer, der med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne alle har været kæmpe biografsucceser. Stafetten er nu blevet givet videre til Nordisk Film, hvilket betyder et reboot af Afdeling Q med nye skuespillere.

Frederik Honoré, der er market director i Nordisk Film Distribution, udtaler til kino.dk:

- Det er et kæmpe projekt, som vi glæder os enormt til at komme i gang med. De fire første film i serien har været kolossale succeser - og det bliver den næste film også.

Samlet har de fire Zentropa-producerede film solgt 2,8 mio. billetter i biografen, så der er grund til yderligere optimisme.

- Derfor har vi også valgt, at de næste fire Afdeling Q-film får premiere med to års mellemrum ligesom 'Star Wars' og 'Avatar', afslutter Honoré med et glimt i øjet og en henvisning til den langstrakte (og selvsikre) plan for kommende film i de to amerikanske filmfranchises.

De næste fire Afdeling Q-film er således planlagt til:

- Marco effekten får premiere den 1. oktober 2020.

- Den grænseløse får biografpremiere den 6. oktober 2022.

- Selfies får premiere den 3. oktober 2024.

- Offer 2117 rammer biograferne den 1. oktober 2026.