Efteråret i biografen: Her er 15 film vi glæder os ekstra meget til

Udvalgte titler fra september til november
Billede
(© Dont' Worry Darling / Warner Bros.)

Efteråret byder på massevis af spændende titler i biografen. Du kan se hele filmudvalget for de kommende måneder her.

Vi glæder os til rigtig mange af titlerne, men vi har vredet armen om på ryggen af hinanden i redaktionen og fundet de 15 titler, vi ser ekstra meget frem til de kommende tre måneder fra september til november.

 

LÆS OGSÅ: De 10 mest populære film i biografen lige nu

Filmene er listet i den rækkefølge, de har biografpremiere.

Bodies Bodies Bodies / Angel Films

Foto: Angel Films

Bodies Bodies Bodies - premiere den 8. september

A24 har markeret sig som en af tidens mest interessante produktionsselskaber, der har stået bag alt fra rørende dramaer som The Florida Project og Lady Bird, over dette års store sci-fi-sensation Everything Everywhere All at Once, videre til gyserværker som Hereditary og Midsommar.

Det er netop gysergenren, som vi bliver i med filmen ’Bodies Bodies Bodies’, der er næste skud på stammen fra A24.

En kulsort gyserkomedie, der udspiller sig omkring en gruppe af rige 20-årige, som planlægger at feste på et stort gods langt fra alt. Festen kører dog af sporet - og vennerne falder hinanden i ryggen.

’Bodies Bodies Bodies’ virker som et frisk bud på en slasher-film med et moderne twist og et satirisk blik på den tidsalder, vi lever i. Blandt de medvirkende er komikeren Pete Davidson. 

 

Ticket to Paradise / UIP

Foto: UIP

Ticket to Paradise - premiere den 15. september 

Julia Roberts’ første romantiske komedie i over 20 år bliver ’Ticket to Paradise’, hvor hun skal dele rampelyset med en anden Hollywood-stjerne, nemlig George Clooney.

De to stjerner spiller et skilt par, som rejser til Bali for at stoppe deres datter fra at begå den samme fejl, som de mener, at de begik 25 år tidligere.

Roberts og Clooney har samarbejdet før, bl.a. på Ocean's Eleven, så vi glæder os selvsagt til at se deres kemi på lærredet i en sød og romantisk film - perfekt til en efterårsaften. 

 

Don't Worry Darling / Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Don't Worry Darling - premiere den 22. september

Denne thriller er uden tvivl en af årets mest hypede titler. I de to hovedroller ses nemlig Harry Styles og Florence Pugh som parret Jack og Alice. Duoen har allerede fået en del omtale for deres sexscener i filmen, men det er altså ikke alt, der venter i 'Don't Worry Darling', der ser ud til at blive ganske nervepirrende.

 

Handlingen er centreret om Alice, en hjemmegående husmor i en glansbillede-forstad i 1950’erne. Her begynder hun at få fornemmelsen af, at noget er helt galt. Kunne hendes mands glamourøse firma gemme på nogle foruroligende hemmeligheder? Hvad laver byens mænd, mens kvinder går derhjemme? Ja, idyllen ser snart ud til at krakelere.

Bag kameraet står Olivia Wilde, der spillefilmsdebuterede som instruktør med den velspillede komedie Booksmart. Denne gang har hun altså skiftet det sjove ud med spænding og mystik. Vi kan næsten ikke vente med at se resultatet!

 

Held og lykke, Leo Grande / Scanbox

Foto: Scanbox

Held og lykke, Leo Grande - premiere den 22. september

Den dobbelte Oscar-vinder Emma Thompson indtager hovedrollen i denne drama-komedie, der sætter fokus på, at seniorlivet også kan byde på sex. God sex.

Thompson spiller nemlig den 55-årige enke, der længes efter eventyr og derfor bl.a. hyrer en ung, mandlig sexarbejder, Leo Grande, til at gøre hende selskab en aften.

Filmen er blevet rost for sit realistiske take på sex, men også den hjertevarme og forfriskende fortælling, der med Emma Thompson i hovedrollen byder på flere komiske øjeblikke.

 

Triangle of Sadness / SF Studios

Foto: SF Studios

Triangle of Sadness - premiere den 22. september 

Årets vinder af Guldpalmen i Cannes, ’Triangle of Sadness’, rammer de danske biografer dette efterår.

Filmen følger modelparret Carl og Yaya, som strander på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone. I kampen for at overleve bliver hierarkiet vendt på hovedet, for hvad ved de rige egentlig om at overleve, når naturens regler pludselig er de gældende?

 

Hvis filmen bare kommer tæt på instruktør Ruben Östlunds forrige film, sensationen The Square med Claes Bang, så venter der en sjov og syret oplevelse af de helt særlige med et spiddende og satirisk blik på overklassen samt modebranchen.

På rollelisten finder man udover bl.a. Woody Harrelson også to danske navne i form af Vicky Berlin og Zlatko Buric. 

 

Hvor flodkrebsene synger / SF Studios

Foto: SF Studios

Hvor flodkrebsene synger - premiere den 29. september

Fænomenet og bestselleren 'Hvor flodkrebsene synger' bliver nu til film - og hvis den formår at følge i bogens spændende fodspor, har vi en stor oplevelse i vente.

Historien følger den forladte pige Kya, der vokser op for sig selv i marsken i det dybe, sydlige USA. Rygterne om "Marskpigen" er nået til byen. Men da en mand, som Kya har en forbindelse til, findes død, anklages den unge pige for mordet.

I hovedrollen ses Daisy Edgar-Jones. Et navn du godt allerede kan skrive dig bag øret, for hun ligner en af Hollywoods næste store stjerner.

Efter sit gennembrud med serien 'Normal People' og den stærkt undervurderede sort-komiske gyser Fresh fra tidligere i år, ser 'Hvor flodkrebsene synger' ud til at blive den 24-åriges store folkelige gennembrud. 

 

Lykkelige omstændiheder / Nordisk Film

Foto: Søren Kirkegaard / Nordisk Film

Lykkelige omstændigheder - premiere den 6. oktober 

Anders W. Berthelsen springer ud som soloinstruktør på den hjertevarme komedie ’Lykkelige omstændigheder’, der fortæller historien om to søstre.

Kontrolfreaken Katrine, der lever et velhavende liv med den succesfulde bygmester Markus og søsteren, den mere afslappede Karoline, som lever en mindre prangende tilværelse med den arbejdsløse DJ, Ronny.

Katrine mangler kun én ting i sit liv. Et barn. Så da Karoline bliver gravid, får hun den idé, at de kan overtage søsterens barn for til gengæld at udbetale parrets gæld. De indvilliger, men intet går helt som planlagt.

'Lykkelige omstændigheder' er skrevet af den rutinerede Kim Fupz Aakeson (Den eneste ene) og har en række af dansk films største talenter i front med bl.a. Sofie Torp, Esben Smed, Roberta Reichhardt og Joachim Fjeldstrup.

 

Amsterdam / UIP

Foto: UIP

Amsterdam - premiere den 6. oktober 

Alene rollelisten til ’Amsterdam’ kvalificerer filmen til denne liste: Christian Bale, Margot Robbie, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Mike Myers, Michael Shannon, Robert De Niro, Zoe Saldana, Rami Malek, Taylor Swift og mange flere. Wow!

Filmen udspiller sig 1930’erne, hvor tre venner er vidne til et mord. Da de bliver hovedmistænkte i sagen leder det dem på sporet af en de mest skandaløse konspirationer i amerikansk historie.

Det er den rutinerede instruktør David O. Russell (Silver Linning Playbook), der laver sin første film siden den Oscar-nominerede Joy i 2015. 

 

Smuk / SF Studios

Foto: Emma Line Sejersen / SF Studios

Smuk - premiere den 13. oktober 

Vi elsker danske film om ungdommen som Zappa og Supervoksen. Derfor glæder vi os også til ‘Smuk’, der lader til at indgå i samme, stærke tradition.

Rollerne i ‘Smuk’ indtages af nye, danske talenter, bl.a. den Robert-vindende Andrea Heick Gadeberg, der blæste publikum bagover som Mads Mikkelsens datter i Retfærdighedens ryttere.

Hun spiller den bærende rolle som 1.g’eren Frida, mens det er Tilde Harkamp (Iqbal & den hemmelige opskrift), der har instrueret filmen.

'Smuk' følger seks unge mennesker, der får udfordret deres grænser på Rosenholm Gymnasium, hvor de nye 1.g'ere skal igennem en masse ritualer ved årets skolestart, som får stor betydning for deres videre liv på gymnasiet. 

 

Holy Spider / Camera Film

Foto: Camera Film

Holy Spider - premiere den 13. oktober 

Den dansk-iranske Ali Abbasi følger sin sidste film, den opsigtsvækkende ‘Grænse’, op med seriemorder-filmen 'Holy Spider'.

Filmen fik sin debut på dette års Cannes Filmfestival, hvor den fik prisen for Bedste skuespiller og var nomineret til Guldpalmen.

'Holy Spider' er baseret på den virkelig historie om "Edderkoppemorderen", der i 2000-2001 slog 16 prostituerede ihjel i Iran.

Filmen følger en kvindelig journalist, der rejser til den fundamentalistiske og hellige by Mashhad for at efterforskere drabene. Men jo tættere hun kommer på sandheden, jo sværere bliver det at opnå retfærdighed. Seriemorderen har nemlig opnået heltestatus i store dele af offentligheden. 

 

Black Adam / Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Black Adam - premiere den 19. oktober

Superheltefilmen 'Black Adam' er baseret på DC-tegneserierne om superskurken af samme navn. Karakteren er kendt som en tilbagevendende fjende hos superhelten Shazam!, der i 2019 fik sig egen film.

Ganske vist har biograferne både budt på og byder også i fremtiden på sin del af superhelte-film, men med en i særklasse muskuløs Dwayne 'The Rock' Johnson i hovedrollen og som producer, kan her bestemt være en ovenud underholdende film i vente. Det med en i biografen også ny anti-helt.

Johnson har da også i mange år været en fan-favorit til at personificere figuren på det store lærred, mens instruktøren tidligere arbejdet med The Rock på Jungle Cruise og bl.a. også har instrueret gyserne Orphan og The Shallows, hvilket kan være interessant at se omsat til en superheltefilm.

 

Fædre og mødre / Søren Kirkegaard

Foto: Søren Kirkegaard / Nordisk Film

Fædre og mødre - premiere den 3. november 

Den danske komedie ’Fædre og mødre’ byder på en imponerende rolleliste. De to hovedroller indtages nemlig af Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann, mens de omgives af danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Rasmus Bjerg, Amanda Collin og Lise Baastrup.

Filmen er Paprika Steens opfølger til publikumssuccesen Den tid på året. Denne gang kaster hun blikket på rollen som forældre og her bl.a. spørgsmålet om, hvor langt vi er villige til at gå for vores børn.

’Fædre og mødre’ følger parret Piv og Ulrik, der bliver en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse. Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så. 

 

Black Panther: Wakanda Forever / Walt Disney Pictures

Foto: Walt Disney Pictures

Black Panther: Wakanda Forever - premiere den 9. november 

Årets sidste Marvel-film i biograferne er opfølgeren til storfilmen Black Panther, der som bekendt mistede sin hovedrolleindehaver Chadwick Boseman til kræft i 2020.

Efterfølgeren skal således både balancere at tage afsked med deres konge T’Challa og skabe et momentum for en ny fortælling i landet Wakanda, der mærker et stigende pres fra omverdenen.

T’Challas søster Shuri (Letita Wright) kommer til at overtage den bærende rolle, mens den legendariske Marvel-karakter Namor også dukker op. 

 

Crimes of the Future / Reel Pictures

Foto: Reel Pictures

Crimes of the Future - premiere den 24. november 

Inden efterår bliver til vinter, når den meget omtalte ’Crimes of the Future’ at ramme biograferne i slutningen af november. 

Filmen markerer mesterinstruktøren David Cronenbergs tilbagevenden til den såkaldte body-horror-genre, som han var med til at etablere i 80’erne med film som The Fly og Videodrome.

’Crimes of the Future’ udspiller sig i en ikke så fjern fremtid, hvor menneskets biologiske sammensætning er i fuld forandring - ikke mindst hos performance-kunstneren Saul Tenser. Han vokser således nye og uventede organer i sin krop, som han får fjernet til skue for publikum.

Bizar, vulgær og klam er nogle af de ord, som filmen har fået med på vejen efter sin premiere i Cannes, hvor den fik store klapsalver, mens andre udvandrede. 

Det er Cronenbergs fjerde samarbejde med dansk-amerikanske Viggo Mortensen, der spiller overfor bl.a. Kirsten Stewart og Léa Seydoux.

Se alle kommende film i biografen.

 

[poll:1530697]