Efter tragisk ulykke i Hollywood: Dansk firma har løsningen på filmindustriens våbenproblem

Copenhagen Industries har udviklet deres eget våben
Retfærdighedens Ryttere / Nordisk Film
(© Retfærdighedens Ryttere / Nordisk Film)

Efter filmfotografen Halyna Hutchins på tragisk vis døde under optagelserne til westernen 'Rust' , som konsekvens af et uheld med et rekvisit-våben, er en debat om brugen af rigtige skydevåben på filmoptagelser for alvor taget til.

Blandt andre har superstjernen Dwayne Johnson svoret, at der fremover ikke vil blive brugt rigtige våben på film lavet af hans produktionsselskab, Seven Bucks Productions.

Spørgsmålet er så bare, hvilket alternativ til de rigtige våben, som man skal bruge fremadrettet – og her har et dansk firma deres egen løsning.

Selskabet Copenhagen Industries har nemlig udviklet rekvisit-våbnet Violette, der ifølge den ene af firmaets skabere, Daniel Karpantschof er "100% sikkert".

- Det skyder med noget, der ligner et skydevåben, men det har aldrig været i nærheden af at være et skydevåben – det er en kopi– det er 100% sikkert. Du kan tage våbnet og skyde der direkte ind mod din hånd eller mod dit ansigt, uden at risikere nogen form for skade, forklarede Karpantschof på en konference ifølge Indiewire.

Bag Copenhagen Industries står også Søren Haraldsted, der har arbejdet med visuelle effekter på film som Melancholia, Hævnen og Adams Æbler.

Copenhagen Industries satte dog Violette-projektet på pause tilbage i sommers, da de havde svært ved at samle investorer til trods for at, der var en interesse i branchen. Efter Halyna Hutchins dødsfald er interessen for de danske iværksætteres løsning dog kun blevet større. På deres Facebook skrev de den 6. november:

-  I lyset af den tragiske hændelse, der ledte til Halyna Hutchins død, er vi blevet opfordret til at genstarte Copenhage Industries. Der er mange snakke i gang som udforsker, hvordan vi kan sikre finansiering og undgå lignende meningsløse tab af liv.