Efter sidste års skandale-lussing: Sådan stak Oscar-vært til Will Smith

Elefanten i rummet blev nævnt flere gange
Will Smith Oscars 2022 A.M.P.A.S. (screenshot)
(© A.M.P.A.S. (screenshot))

En af årets helt store elefanter i rummet ved Oscar-showet var naturligvis ekkoet efter Will Smiths skandaleombruste lussing, som han satte rent ind på siden af hovedet af Chris Rock ved prisfesten sidste år.

Så hvordan kommer man lige tilbage til at holde en Oscar-fest, når en af verdens største stjerners kindhest stadig ringer i øret hos akademiet og filmfans verden over?

Jo, den opgave tog årets vært Jimmy Kimmel hurtigt på sig. For allerede i sin veloplagte åbningsmonolog stak han med et glimt i øjet til sidste års skandale-lussing.

 

LÆS OGSÅ: Her er alle Oscar-vinderne 2023

Bl.a. lød det kækt fra Oscar-værten, at hvis nogen i salen havde tænkt sig at udføre en voldshandling, ville de blive hædret med prisen for Bedste skuespiller og få lov til at holde en 19 minutter lang tale.

Naturligvis med reference til, at Will Smith i 2022 efter lussingen senere på aftenen kunne gå på scenen for at modtage prisen for Bedste mandlige skuespiller for sin præstation i King Richard.

Fra scenen lød det bl.a. også fra Jimmy Kimmel: "Fem irske skuespillere er nomineret i aften, hvilket betyder, at chancerne for endnu en kamp på scenen er steget væsentligt."

 

SE VIDEOEN: Hugh Grant laver årets mest akavede Oscar-interview

Det stoppede dog ikke her. For med skarpt bid lød det videre fra værten til publikum, at hvis noget måtte ske på aftenen, så skulle de blot gøre som sidste år, nemlig ingenting. Av:

- Gør bare, hvad I gjorde sidste år - ingenting. Sid der og gør absolut ingenting. Giv måske endda overfaldsmanden et kram.

Skulle nogen dog føle sig fristet til at indtage scenen for at give Jimmy Kimmel en lussing, advarede værten om, at de i så fald måtte gå igennem bl.a. bokseren Adonis Creed (spillet af Michael B. Jordan), en kampklar Michelle Yeoh og Spider-Man i skikkelse af Andrew Garfield.

 

LÆS OGSÅ: Oscar-showets mest mindeværdige kjoler og jakkesæt 2023

Undervejs i showet blev der yderligere et par gange sendt jokes mod Will Smiths lussing. Det sluttede dog ikke ved det.

Efter hovedprisen for Bedste film var blevet uddelt til Everything Everywhere all at Once, blev hele Oscar-festen nemlig sluttet af med billedet af en tavle, hvorpå der stod: "Antal Oscar-udsendelser uden utilsigtede hændelser: 001."

På den måde er der ligesom sat en streg i sandet, så der kan blive set frem mod kommende Oscar-shows. Forhåbentlig uden lussinger.