Efter 'Retfærdighedens ryttere': Dansk instruktør afslører historien i sin nye film

Projektet involverer bl.a. et bankrøveri
Retfærdighedens ryttere Nordisk Film
(© Retfærdighedens ryttere / Nordisk Film)

For tre måneder siden kunne Filmmagasinet Ekko afsløre den nye film af Anders Thomas Jensen, der bliver hans næste som instruktør efter succesen Retfærdighedens ryttere.

På et pressemøde i Cannes - afholdt af den svenske filmfond, Film i Väst - var kino.dk som eneste danske medie til stede. Her blev filmen præsenteret af A.T. selv. Denne gang kom der lidt flere detaljer omkring historien, som han lige nu er ved at skrive færdig.

Filmen - hvis arbejdstitel er Back to Reality - kommer ifølge filmskaberen til at have mange historier, men i centrum handle om to brødre, der bliver adskilt og møder forskellige realiteter.

Den officielle beskrivelse er i samme forbindelse udkommet via The Hollywood Reporter og karakteriseres som et drama/krimi-komedie-miks, der involverer et bankrøveri:

Anker er lige blevet løsladt fra fængsel efter et røveri, hvor pengene aldrig blevet fundet. Den eneste, der ved, hvor byttet er begravet, er Ankers bror Manfred, men chokket over hans barndomstraumer har gjort, at han er flygtet ind i et alter ego, der ikke har nogen erindring om pengene. I håb om at låse Manfreds hukommelse op, rejser brødrene til deres barndomshjem og begynder at grave, både fysisk og psykisk. 

- Det er en historie om tilgivelse og identitet. Hvem vi er. Og at vi har en tendens til at dømme hinanden ud fra én enkelt handling, fortalte instruktøren på pressemødet.

- Min inspiration kommer flere steder fra, men især fra den menneskelige hjerne. Men det kan også være en underlig onkel, hvilket var tilfældet på 'Retfærdighedens ryttere', der kom til at handle om handling og kausalitet.

 

LÆS OGSÅ: Anders Thomas Jensen vender tilbage med ny film

Produceren Sisse Graum Jørgensen fra Zentropa - der netop er kommet med på The Hollywood Reporters liste over de 40 mest indflydelsesrige kvinder i international film - var også til stede. Hun fremhævede, at projektet stadig er ved at blive finansieret, så de kunne ikke fortælle noget om skuespillerne:

- Jeg ved, hvilke skuespillere jeg gerne vil have, indskød Anders Thomas Jensen, der også blev fremhævet for at være lynhurtig til at skrive et manuskript. 3-4 uger for et udkast, hvorefter han sætter sig sammen med skuespillerne for at lave gennemskrivninger.

Filmen var på det svenskafholdte pressemøde, fordi en stor del af den bliver optaget i Sverige, og optagelserne starter næste år, hvis finansieringen falder på plads.

Pressemødet sluttede af med, at Anders Thomas Jensen blev spurgt til sine yndlingsfilm, hvortil svaret lød:

- Jeg har mange yndlingsfilm, men en af dem er The Apartment fra 1960 af Billy Wilder. På det seneste har det være Parasite, som jeg så flere gange, og som havde noget, jeg ikke har set i mange år i biografen.

LÆS OGSÅ: Danmarkshistoriens største kup bliver filmatiseret i nyt action-drama 

- Jeg elsker film, der leger med genrer. Altså alle film, der overrasker mig og har en historie, der er til at holde ud, afsluttede den danske Oscar-vinder.

Det med genreblandingerne kommer ikke som nogen overraskelse for fans af Jensens film, der ofte blander humor, drama og et eller andet helt særligt element (måske menneskekød) ind i historien.

Med 'Back to Reality' er vi altså tilbage i det genremiksende element. At han kommer til at fokusere på brødre, har vi også set tidligere i bl.a. hans manuskript til Susanne Biers Brødre.

'Back to Reality' afventer dansk biografpremiere.