Efter ny Star Wars-hetz: Fans overgår sig selv i uforskammet opførsel

En fødselsdato har medført dødstrusler
Ki-Adi-Mundi i Star Wars
(© Lucasfilm)

"Wookieepedia", den officielle Star Wars-wikipedia, er i den sidste uges tid kommet under voldsom beskydning fra fans, fordi de har ændret en karakters fødselsdato.

Det hele sker i forbindelse med den nye Star Wars-serie 'The Acolyte', hvor Jedi Master Ki-Adi-Mundi dukker op.

Ki-Adi-Mundi er nok ikke universets mest kendte figur, men fans vil bl.a. genkende ham fra prequel-trilogien, hvor han sidder i Jedi-råddet.

Nu har Ki-Adi-Mundi så haft en kort optræden i 'The Acolyte', hvilket har sået tvivl omkring hans alder, da serien foregår 100 år før 'Star Wars: Episode I - The Phantom Menace'.

Da den nye serie betragtes som kanon, opdaterede "Wookieepedia" deres informationer om karakteren. Men det skulle de aldrig have gjort.

Det medførte en voldsomt hetz, der bl.a. har resultateret i dødstrusler mod folkene bag siden. Det skriver sitet selv på X (tidl. Twitter):

- Vi vil ikke lægge fingre imellem her. Hvis din respons til en redaktør, som tilføjer en dato på en artikel til Wookieepedia, er at fortælle dem, at du håber, at de og deres kæledyr dør, er du ikke Star Wars-fan. Had som det har ikke et hjem her, og du er ikke velkommen i vores fællesskab.

Siden er #WeStandWithWookipedia vokset på X i støtte til sitet.

Vi har i årenes løb set en del ubehagelige reaktioner fra Star Wars-fans, der har bl.a. har mobbet skuespillere fra filmene med racistiske og sexistiske udtryk på de sociale medier. Det skete fx for Kelly Marie Tran efter 'The Last Jedi'.

Den nye situation sker i kølvandet på, at 'The Acolyte' allerede har fået en del kritik. Serien er bl.a. blevet såkaldt "review-bombet" på Rotten Tomatoes, hvor den lige nu har en publikumsscore på 13 %. Anmelderne er oppe på 85 %.

Giftige fans er desværre en vedvarende tendens, som vi her på kino.dk tager klar afstand fra. Lad os tale om film og serier i et positivt lys, og er der noget, som man ikke kan lide, så lad os skrive om det i en ordentlig tone og evt. blive enige om at være uenige.

'The Acolyte' kan ses på Disney+.