Donald Sutherland er død

Skuespiller-legenden blev 88 år
Donald Sutherland i 'Hunger Games'
(© Lionsgate)

Skuespiller Donald Sutherland er død. Det oplyser hans søn, Kiefer Sutherland, på det sociale medie X. Se opslaget, inklusiv foto nederst i artiklen.

- Det er med et tungt hjerte, at jeg må fortælle, at min far, Donald Sutherland, er gået bort. Personligt synes jeg, at det er en af de vigtigste skuespillere i filmhistorien. 

- Han lod sig aldrig skræmme af en rolle, god, ond eller ulækker. Han elskede, hvad han lavede og lavede, hvad han elskede, og ingen kan bede om mere. Et godt levet liv.

Donald Sutherland blev 88 år gammel og efterlader sig en imponerende karriere.

CV'et tæller knapt 200 roller og strækker sig helt tilbage til 1960'erne.

Blandt de mest betydningsfulde film finder man 'M.A.S.H.', 'Klute', 'Rødt chok', 'Invasion of the Body Snatchers', 'Ordinary People', 'Pride & Prejudice' og Hunger Games-filmene. Listen er meget lang!

På trods af sin beundringsværdige filmografi blev det aldrig til en Oscar-nominering. Til gengæld blev han i 2018 tildelt en fortjent Æres Oscar.

I løbet af karrieren var Donald Sutherland også forbi dansk film, hvor han medvirkede i Henning Carlsens Oviri fra 1986, hvor han bl.a. spillede overfor Ghita Nørby og Sofie Gråbøl.

Ligesom at han i øvrigt blev instrueret af Susanne Bier i serien 'The Undoing' fra 2020.

Han var aktiv til det sidste og optrådte senest i western-serien 'Lawman: Bass Reeves' fra 2023. 

Hvil i fred, og tak for alle rollerne.