Det bliver brutalt og blodigt! Ny Alien-film får høj censur

Ikke underligt, hvis man kender instruktøren bag science fiction-gyseren
Alien: Romulus
(© Walt Disney Studios)

Hvis du vil have dine Alien-film brutale med blod og bandeord, kan du godt glæde dig til Fede Álvarez’ kommende science fiction-gyser Alien: Romulus, der har biografpremiere den 15. august.

Filmen har nemlig fået en høj censur i USA, en såkaldt R-rating grundet netop blod og bandeord. Det skriver Collider.

Det betyder, hvis man er under 17 år, at man skal man have en forælder eller ældre værge med i biografen for at kunne opleve gyset på det store lærred. Filmen afventer dansk censur.

Den høje censur kommer nok ikke som en overraskelse, hvis man har set både billeder og trailers for filmen eller kigger på manden i instruktørstolen og som medforfatter.

Fede Álvarez’ seneste tre film har nemlig alle fået den høje R rating. Henholdsvis The Girl in the Spider's Web, Don't Breathe og rebootet Evil Dead.

'Alien: Romulus' bliver dog mere end blod og bandeord - i hvert fald at dømme ud fra filmens trailers. Det lader til, at man også kan se frem til både ond atmosfære og intens spænding, når filmen folder sin fortælling ud.

Alien-filmen byder på et helt nyt hold af unge talenter, der ledes an af Cailee Spaeny i rollen som Rain Carradine, der sammen med en gruppe øvrige unge mennesker står over for det ikoniske rumvæsen i en kamp på liv og død.

Filmen udspiller sig i tiden mellem Ridley Scotts original Alien fra 1979 og James Camerons fortsættelse Aliens fra 1986. Det nye gys bliver dog uden Sigourney Weaver tilbage i rollen som Ellen Ripley.

'Alien: Romulus' har biografpremiere den 15. august.