Derfor sagde Liam Neeson nej til at spille 007: "Hun gav mig et James Bond-ultimatum"

Det havde ellers været interessant
Memory Liam Neeson
(© Memory (SF Studios))

"Hvis du spiller 007, så bliver vi ikke gift". Sådan skulle det kort og godt have lydt fra Liam Neesons dengang kommende hustru Natasha Richardson tilbage i 1990'erne.

Det var nemlig her, at James Bond-produceren Barbara Broccoli kontaktede den nordirske skuespiller flere gange for at høre, om han var interesseret i rollen. Det fortæller Neeson til Rolling Stone:

- De så på en gruppe skuespillere […] Schindler's List var kommet ud, og Barbara [Broccoli] havde ringet til mig et par gange for at spørge, om jeg var interesseret, og jeg sagde: 'Ja, jeg ville være interesseret.'

 

LÆS OGSÅ: Her er den nye store favorit til at blive den næste Bond

Den 70-årige skuespiller fortsætter:

- Og så sagde min dejlige hustru, Gud hvile hendes sjæl, til mig, mens vi optog 'Nell' nede i Carolinas, "Liam, jeg vil gerne fortælle dig noget: Hvis du spiller James Bond, skal vi ikke giftes".

- Hun gav mig et James Bond-ultimatum, uddyber Neeson. Og hun mente det! Så ja, der er alle disse skønne piger i forskellige lande, der går i seng og ud af sengen igen. Jeg er sikker på, at meget af hendes beslutning var baseret på det, griner Neeson i interviewet.

 

Det er interessant at tænke på, hvordan både Bond ville have taget sig ud med Neeson i rollen, mens også stjernens karriere måske nok ville have taget sig anderledes ud.

007-franchisen kørte som bekendt ufortrødent videre i 1990'erne med Pierce Brosnan og senere Daniel Craig, der med No Time To Die har sagt farvel til rollen.