De vildeste historier fra årets Oscar-film

Nikotinforgiftning, digitalt fjernede testikler og en tequila-brandert
Billede
(© Get Out / UIP)

På søndag uddeles Oscar-statuetterne, og vi varmer op til den store prisfest med de vildeste historier fra årets nominerede film – som du samtidig kan bruge til at imponere dine venner, når I ser showet sammen foran tv-skærmen.

Darkest Hour – nikotinforgiftning og dyrt cigar-budget
Gary Oldman er favorit til at nappe en statuette for sin uigenkendelige præstation som den britiske premierminister Winston Churchill. Oldmans dedikation til rollen er da også beundringsværdig, for udover at bruge mere end 200 timer i make-uppen, så skulle skuespilleren angiveligvis har røget så mange cigarer, så han faktisk fik en ret seriøs nikotinforgiftning.

Det fortalte han, da han besøgte The Graham Norton Show, hvor han afslørede, at han røg i omegnen af 12 cigarer om dagen! Det betød så også, at en del af filmens samlede budget gik op i røg. Oldman indhalede ifølge ham selv cigarer for i omegnen af 20.000 dollars - altså lidt over 120.000 danske kroner! Det kan man kalde høj cigarføring.

Call me by your name – digitalt fjernede testikler
Det romantiske drama ‘Call me by your name’ er nomineret til hele fire priser, dog ikke i speciel effects-kategorien. Men det kunne den måske ligeså godt have været, for ifølge en af hovedrollerne, Armie Hammer, der i filmen har MEGET korte shorts på i den italienske sommerhede, så måtte man faktisk flere gange digitalt fjerne hans testikler, som faldt uden for de korte bukser.

Det afslørede skuespilleren selv i et sjovt interview, hvor snakken hurtigt faldt på, om det var korte shorts eller store nosser, der var den egentlige synder. Den lader vi stå ... eller hænge ... i det uvisse.

Three Billboards Outside Ebbing, Missourifiktion og virkelighed mødes
Instruktør og manuskriptforfatter Martin McDonagh blev efter sigende inspireret til at skrive sin historie om de tre reklameskilte, der sætter fokus på en uopklaret forbrydelse, da han så noget lignende i virkeligheden.

Men virkeligheden har også imiteret fiktionen, for efter filmens premiere har flere mennesker nemlig brugt reklameskilte til at sætte fokus på uretfærdighed – det er fx sket i London og Miami.
 

Get Out – inspireret af en Eddie Murphy-joke
En af årets store overraskelser, gyser(-komedien) Get Out, var faktisk inspireret af en Eddie Murphy-joke fra hans stand-up show ’Delirious’ fra 1983. Her laver den amerikanske komiker jokes om gyserfilm som Poltergeist og ’The Amityville Horror’, og spørger, hvorfor hvide mennesker ikke forlader deres hjem, når de er hjemsøgt.

Murphy fortsætter vittigheden og fortæller, at hvis han var i et hus med sin kone og hørte et spøgelse hviske "Get out" ville han sige ”Too bad we can’t stay baby”. Det skulle have givet instruktør Jordan Peele ideen til sit koncept med en sort mand besøg hos en hvid familien. Instruktøren gentog joken på kommentarsporet til DVD-udgivelsen.

Eddie Murphy var oprindeligt tiltænkt hovedrollen som Chris, men Peele ændrede mening, da han mente, at karakteren skulle være yngre. Valget faldt på den nu Oscar-nominerede Daniel Kaluuya.

 

Dunkirk – ideen opstod i 1992
Første gang instruktør og manuskriptforfatter Christopher Nolan fik ideen til en film om Slaget ved Dunkerque var faktisk allerede i 1992, da han sejlede til netop Dunkirk med sin daværende kæreste (nu kone), producer Emma Thomas. Men det tog altså filmmageren små 25 år at få realiseret.

Nolan har yderligere fortalt, at han, Thomas og en ven faktisk sejlede den samme rute i båd, som de virkelige civile gjorde under krigen - fra England til Dunkirk. Det tog 19 timer på grund af havforholdene.

 

The Shape of Water – en tequila-brandert
Instruktør og manuskriptforfatter Guillermo Del Toro mødte første gang 'Shape of Water's kvindelige hovedrolle, Sally Hawkins, til Golden Globe festen i 2014, som han blev inviteret med til af sine mexicanske filmvenner Alfonso Cuarón og Alejandro González Iñárritu.

Trioen havde ramt tequilaen hårdt (ifølge ham selv, havde han indtaget 14 shots meget hurtigt). På vej ud fra festen fik instruktøren øje på Hawkins, og i godt beruset henvendte han sig med ordene: "Jeg skriver en film til dig nu, hvor du bliver forelsket i en fiskemand". Hvortil skuespillerinden blot svarede ”Great”.

Senere har instruktør udtalt: “Jeg var fuld, og det er en ikke en film, der får dig til at lyde mindre fuld”. Skål, Del Toro!

 

Lady Bird – Øget turisme og sin egen drink
Coming-of-age dramaet ’Lady Bird’ udspiller sig den californiske forstad, Sacramento, hvor den også er optaget. Filmen er ligeledes delvist bygget over instruktør, manuskriptforfatter og Sacramento-indfødte Greta Gerwigs egne oplevelser i området.

 

Det har fået byen på den anden ende. Efter sejren ved Golden Globe kom et hyldende reklameskilt op med påskriften #SacramentoProud. Det har også betydet en stigning af turister til den rolige forstad. Det har bl.a. betydet, at den lokale bar, Club Raven, har fået en Lady Bird cocktail på menuen.

Skulle du selv ville have en Lady Bird-drink på Oscar-aftenen, så består cocktailen af følgende: Thaoe Blue vodka, brombær Torani, hjemmelavede sweet-and-sour og stænk soda.

The Post – Spielberg ville ikke have instrueret den
Den rutinerede mesterinstruktør Steven Spielberg afslørede til The Hollywood Reporter, at han faktisk ikke havde intentioner om at lave det politiske drama 'The Post' i første omgang.

Han læste faktisk kun manuskriptet af ren nysgerrighed, fordi den virkelige Washington Post-redaktør Ben Bradlee (Tom Hanks’ rolle) var hans tidligere nabo. Men efter at have læst det, var han så betaget af filmens paralleller til den nuværende politiske situation, at han besluttede sig for, at han var nødt til at lave den.

Det tog kun ni måneder at indspille hele filmen, Spielberg ville nemlig ramme det politiske momentum, og satte derfor produktionen af sin kommende sci-fi film Ready Player One på stand-bye.

Den skjulte tråd – dedikation udover det sædvanlige
Vi ved, at den Oscar-nominerede Daniel Day-Lewis er en dedikeret herre og til forberedelserne af rollen i 'Den skjulte tråd', viste skuespilleren endnu engang hvorfor, han betragtes som en af de absolut bedste indenfor sit fag.

Day-Lewis lærte nemlig at klippe, drapere og sy som forberedelse til rollen som kjole-designeren Mr. Woodcock (et navn han i øvrigt selv fandt på). Under chefkostumier på New York City Ballet, Marc Happel, lavede Day-Lewis til sidst en Balenciaga-kjole helt fra bunden med sin hustru Rebecca Miller som model.

Skuespilleren har meldt ud, at han går på pension. Dermed bliver ’Den skjulte tråd’ hans sidste værk.
 

Deltag i vores årlige Oscar-quiz og find fede filmpræmier her