Dansker knust over medspillers død: "Det er fuldstændig ubeskriveligt, umenneskeligt hårdt"

Triangle of Sadness-skuespiller blev kun 32 år
Billede
(© Triangle of Sadness / SF Studios)

Årets Guldpalme-vinder Triangle of Sadness har ramt de danske biografer, og filmen er blevet mødt af flotte anmeldelser.

Rollelisten består af et stort internationalt hold, der tæller alt fra Hollywood-stjernen Woody Harrelson til den filippinske skuespiller Dolly de Leon, og et dansk islæt i form af Vicki Berlin og Zlatko Buric.

Netop Vicki Berlin har været forbi vores podcast til en snak om sin oplevelse med at lave den roste film, og vi kommer forbi alt fra den indledende audition, Vickis seriøse forberedelse til den krævende instruktør Ruben Östlund til de mange dygtige kollegaer.

En af disse er sydafrikanske Charlbi Dean, der meget tragisk gik bort den 29. august i år og blot blev 32 år gammel - og altså inden, at ’Triangle of Sadness’ havde fået sin regulære biografpremiere.

 

LÆS OGSÅ: Kontroversiel Guldpalme-vinder om dansk skuespiller: "Hun er bare perfekt til rollen" 

Danske Vicki Berlin har kun roser til sin afdøde kollega, som hun tilbragte meget tid med under optagelser til ’Triangle of Sadness’. Hun fortæller:

- [Charlbi, red.] var fuldstændig fantastisk. Hun var et fuldstændig vidunderligt menneske. Hun var så givende og så kærlig, og jeg havde rigtig meget med hende at gøre. Vi blev rigtig gode venner.  

- Fordi det sidste stykke tid, den sidste måned i Grækenland, var vi kun Harris [Dickinson, red.] og Charlbi og jeg - vi var de eneste, der var der hele tiden. Og Corona havde virkelig ramt på det tidspunkt, så vi havde kun hinanden. Vi var sammen næsten hver aften og spiste mad sammen, og vi fandt et køkken, som vi kunne leje.

- Charlbi kunne ikke lave mad. Hun har aldrig lært at lave mad. Hun kunne engang koge et æg. Men hun elskede hjemmelavet mad, så Harris og jeg lavede mad til hende.  

- Hun havde sin lille hund, Kanicki, med, som hun faktisk fik under optagelserne, og jeg har også selv hunde. Så jeg passede tit Kanicki og gik med med hende og sådan noget.  

Foto: Fredrik Wenzel / SF Studios

Danskeren er fortæller, at hun er i tvivl om, hvordan hun kommer til at reagere næste gang, hun skal se ’Triangle of Sadness’ efter kollegaens bortgang:

- Det var meget hårdt, og jeg kan næsten ikke… Jeg er spændt på at se filmen i morgen, fordi jeg ved slet ikke, hvordan jeg har det, når jeg ser hende og hører hendes stemme. Det er fuldstændig ubeskriveligt, umenneskeligt hårdt, at hun ikke er her mere. 

Vicki Berlin er dog glad for, at filmen nu kan udkomme, fordi Charlbi var stolt af den:

- Hun var det varmeste, skønneste menneske. Jeg kan ikke sige andet end godt om hende. Og hun var meget, meget stolt af filmen.

- Der har været meget snak, om vi skulle fjerne nogle pressebilleder. Men det ville hun ikke have ønsket. Hun var så stolt af den her film. Hun var stolt af os alle sammen i filmen. Hun var så givende et menneske, så det ville ikke give mening at gøre det. Det ville ikke være hendes ånd. 

‘Triangle of Sadness’ kan ses i biografen nu.

Lyt til hele vores podcast med Vicki Berlin her:

 Du finder også podcasten på disse tjenester:


På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.