Danske stortalenter står i spidsen for ny overnaturlig thriller

Baseret på populær bogserie
Billede
(© Kavian Borhani)

SF Studios har netop startet optagelserne til et stort, nyt projekt, og det bliver noget, der sjældent er set i dansk film.

Det er den anmelderroste ungdomsgyser CYKOSE, der skal filmatiseres. Bogen er skrevet af forfatter Birgitte Lorentzen og er det første bind i en trilogi om teenagerne Mads og Lulu. Den er i øvrigt den første danske roman, der er blevet nomineret til den prestigefulde franske bogpris ”Le Prix de Incorruptibles”.

LÆS OGSÅ: Ny dansk film bygger på selvbiografisk bestseller: "Hun er blevet styret med skyld og skam"

Den overnaturlige thriller instrueres af Kari Vidø, der tidligere har stået bag afsnit på serier som ’2900 Happiness’ og Nynne. Mens hovedrollerne som Lulu og Mads indtages af to nye stortalenter. Zoe Bryan Hertz, der spiller Lulu, har tidligere medvirket i ungdomsserier som Salsa og Drenge, og i rollen som Mads ses August Issac Carter, der bl.a. er kendt fra ’Hooligan’ og Equinox.

Resten af rollelisten byder på navne som Rasmus HammerichMaria Rossing, Stran Ezgi Benli og Oliver Due.

LÆS OGSÅ: Ny dansk film blander drama, sci-fi, thriller og gys: "Genremæssigt er det noget nyt"

I ’CYKOSE’ ender den unge Lulu på hospitalet efter lidt for mange shots, hvor hun i en nærdødsoplevelse ser en kronraget pige, der råber om hjælp. Da Lulu kommer til sig selv, er pigen væk, og fra dét øjeblik af føler Lulu, at nogen eller noget forfølger hende.

Samtidig møder hun Mads, der viser sig at kunne se ting, som ingen andre kan. Mødet mellem dem fører til en vild og risikabel søgen efter svar med konsekvenser for dem begge.

- Det er utrolig spændende og unikt at få mulighed for at arbejde med en ren genrefilm, som samtidig berører en vigtig og aktuel tematik, udtaler producer Julie Rix Bomholt.

’CYKOSE’ forventes at få dansk biografpremiere i marts 2024.