Danske anmeldere i svime over Holocaust-film: "Mesterværk af historiske dimensioner"

6-stjernet filmoplevelse
The Zone of Interest
(© SF Studios / The Zone of Interest)

En af de mest omtalte film på sidste års filmfestival i Cannes var The Zone of Interest, som en del journalister dengang mente, burde have modtaget Guldpalmen.

Det gjorde den ikke, men anmeldelserne var forrygende, og det er de også blandt de danske anmeldere, nu hvor filmen får bred biografpremiere herhjemme. 

'The Zone of Interest' foregår under 2. Verdenskrig, hvor vi følger kommandanten Rudolf Höss og hans hustru Hedwig, der lever et drømmeliv med deres børn og jødiske tjenere i deres store hus med en imponerende have.

De har umiddelbart ingen bekymringer over de frygtelige masseudryddelser, der sker lige på den anden side af muren, hvor toppen af kz-lejren skyder kulsort røg op.

Og det er netop den kontrast mellem de idylliske velhaverliv og uhyrlighederne (ikke mindst akkompagneret af et uhyggeligt lydbillede) på den anden side af væggene. 

De danske anmeldere er alle ovenud begejstrede og tildeler 5 og 6 stjerner til filmen. Læs mere og se flere anmeldelser her.

Berlingske, Sarah Iben Almbjerg, 6 stjerner

"Fantastisk film om Anden Verdenskrig viser hverken kz-fanger eller jødestjerner. Men det gør ikke gruen mindre."

Filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, 6 stjerner

"Ved at studere gerningsmændene i holocaust har Jonathan Glazer skabt et mesterværk af historiske dimensioner, som viser, hvad der sker, når vi giver slip på det menneskelige."

Kristeligt Dagblad, Per Juul Carlsen, 6 stjerner

"'The Zone of Interest' er en sær film – unik, ubehagelig og udfordrende. Hele tiden i gang med at fortælle noget andet end det, den viser. Smuk og grum på samme tid. [...] På alle måder en enestående bedrift."

Politiken, Joakim Grundahl, 5 hjerter

"Det er foruroligende, hvor beroligende det er undervejs, når vi genkender os selv i de værste nazisters havesysler klos op ad murene til Auschwitz i 'The Zone of Interest'."

Børsen, Michael Solgaard, 5 stjerner

"'The Zone of Interest' er en mareridtsfilm, som alle bør se. Forhåbentlig bliver vi mindre lige glade med andre mennesker."

Soundvenue, Morten Kildebæk, 5 stjerner

"Ved hjælp af en urovækkende lydside og smukke totalbilleder har Jonathan Glazer skabt en isnende skildring af menneskets ondskab. ’The Zone of Interest’ ligner ikke nogen anden film om holocaust."

Jyllands-Posten, Freja Dam, 5 stjerner

"Kvalmende Holocaust-drama viser ikke ondskaben – og det er meget mere uhyggeligt."

The Zone of Interest er aktuel i biografen. Find dine billetter herunder.