Danske anmeldere begejstret over ny familiefilm: "Svær ikke at synes om"

'Wonka' er aktuel i biograferne
Wonka
(© Wonka / Warner Brothers)

Roald Dahls klassiske børnebog om 'Charlie og Chokoladefabrikken' kommer til live i en ny film via forhistorien til fabrikkens ejer Willy Wonka.

I Wonka, der er premiereaktuel i biografen lige nu, spiller Timothée Chalamet titelrollen, og i filmen ankommer han til storbyen for at sælge chokolade. Noget som ikke falder i et kartel af chokoladesælgeres smag. 

Det er både festligt, humoristisk og magisk, hvis man skal tro de danske anmeldere, der har set den, og som begejstret giver mellem 4 og 5 stjerner.

Husk at du kan finde anmeldelser af biografaktuelle film her på kino.dk, ligesom du selv kan skrive anmeldelser og købe billetter.

Herunder er en række af anmeldelserne af 'Wonka' i den danske presse. Se flere på filmens side her.

Blandt de mest begejstrede finder vi Politikens Kim Skotte, der uddeler 5 hjerter til filmen og skriver:

- At besætte rollen som denne spøjse personage med overklassenuttegrisen Hugh Grant er virkelig sjovt og et tegn på, hvor grundigt der er tænkt over tingene i 'Wonka'.

Kristeligt Dagblads Per Juul Carlsen stemmer i og giver 5 ud af 6 stjerner:

- ...jeg sad og grinede. Ikke bare hø-hø-agtigt, men på en befriende måde. Jeg lo af 'Wonka's overdådige kulisser, jeg fnes af replikkerne, der konstant blev turneret til perfektion af dygtige britiske skuespillere, jeg nynnede med på de fornøjelige ørehængere…

Hos Soundvenue er Mathilde Johanne Kristiansen en smule mindre ekstatisk og uddeler 4 ud af 6 stjerner:

- Selv når 'Wonka' balancerer på grænsen af det sukkersøde og er til den lange side for en børnefilm, er den svær ikke at synes om. For der er altid et bizart element at spore i magien.

Thomas Brunstrøm fra Berlingske er enig og giver 4 stjerner:

-'Wonka' er en prequel til den kendte historie 'Charlie og chokoladefabrikken' og præsenterer en endog meget familievenlig version af chokolademageren. Til gengæld stjæler Hugh Grant alle scener som knarvorn Oompa-Loompa.

Wonka kan ses i biografer landet over, og du kan købe billetter her på kino.dk.