Dansk succesfilm bliver til international serie med Hollywood-stjerne

Det havde vi ikke lige set komme
Mary & George
(© 'Mary & George' / SkyShowtime)

I 2021 dækkede den danske dokumentarfilm The Lost Leonardo, den højest besynderlige sag om maleriet 'Salvator Mundi', som flere mener er skabt af kunstneren Leonardo Da Vinci.

Med en pris på 450 millioner dollars blev værket det dyreste maleri nogensinde solgt på en auktion. Men herefter forsvinder maleriet, og ingen har set det siden 2017. Mysteriet er stort, og historien tager flere drejninger og twists.

Det var den danske dokumentarist Andreas Kofoed, som stod bag filmen, der fik global opmærksomhed - ikke mindst grundet dens internationale tema.

Nu bliver den virkelige historie så omsat til en fiktionsserie skabt af Gillian Weeks.

Hollywood-stjernen Julianne Moore står i spidsen for projektet både som hovedrolle og producer på serien.

Duoen John Requa og Glenn Ficarra skal instruere. De har tidligere stået bag hits som Crazy, Stupid, Love og I Love You Phillip Morris. Senest har de instrueret en række tv-serier, bl.a. afsnit af 'This is us' og 'Rabbit Hole'. Ydermere har de bl.a. forfattet julekomedien Bad Santa.

Det er altså et makkerpar med en vis træft for komik, og 'The Lost Leonardo' indeholder da også et humoristisk karaktergalleri har særegne typer, som sagtens kunne blomstre i duoens hænder.

Deadline kan berette, at produktionsselskaberne bag lige nu leder efter en mulig køber af serien.

Julianne Moore er udset til rollen som Dianne Modestini, der er kvinden, som genopdager maleriet ved et tilfælde og vælger at restaurere det, før det bliver solgt til det vanvittige millard-beløb.

Danske Andreas Koefoed vil fungere som executive producer på serien.

Serien har pt. ikke en premieredato eller streamingtjeneste.