Dansk instruktør har afvist Liam Neeson flere gange

Han har heller ikke set én af hans actionfilm
Billede
(© Taken / Europacorp)

Den danske instruktør Bille August har i sin 45 år lange karriere prøvet lidt af hvert. Han har vundet en Oscar og to Gyldne Palmer, arbejdet med nogle af Hollywoods største stjerner og optaget film i Kina.

Alt det og meget mere fortæller Bille August om i en podcast hos os i anledning af instruktørens biografaktuelle film Kysset. Lyt med herunder – eller på din foretrukne podcast-app:

I den forbindelse spørger vi bl.a. den 74-årige filmskaber ind til sin udgave af den uddødelige klassiker Les Misérables, som danskeren i 1998 filmatiserede med Liam Neeson i hovedrollen.

Snakken falder netop på den 70-årige Hollywood-stjerne, som Bille August kun har rosende ord til:

- Liam er et enormt fint menneske. Meget kærlig og opmærksom. Det var skønt at arbejde med ham.

- Det var en god tid. Og han har også kontaktet mig senere, hvor han skulle lave noget, hvor han havde forslået, at jeg skulle instruere det. Faktisk to gange. Men det var ikke noget for mig.

- Men han var åbenbart så glad for vores samarbejde, at han har foreslået andre produktioner, at de skulle kontakte mig. Det værdsætter jeg selvfølgelig meget, fortæller danskeren i podcasten.

 

LÆS OGSÅ: George Lucas bad dansker om at instruere Indiana Jones-serie: "Jeg har aldrig set filmene"

I 1997-98, hvor Bille August samarbejdede med Liam Neeson, var den irske skuespiller et sted i karrieren, hvor han få år forinden havde været Oscar-nomineret for sin præstation i Steven Spielbergs Schindler's List.

Efterfølgende har karrieren taget en ny retning, og siden Taken i 2010 har Neeson især gjort det som actionstjerne på det store lærred. Noget som Bille August er bevidst om, men absolut ikke har undersøgt nærmere:

- Jeg har ikke set nogle af hans senere film, men jeg ved, at han har fulgt den genre.

Vi ved ikke, om det er en af Neesons actionfilm, som den danske instruktørlegende er blevet tilbudt.

Bille August mangler absolut heller ikke arbejde, fordi han afslørede også i vores podcast, at hans næste film allerede er indspillet og får premiere senere i år. Læs mere om det her.

'Kysset' kan ses i biografen nu.