Christopher Nolan: Derfor bliver Niels Bohr IKKE spillet af en dansker

Interview med Oppenheimer-instruktøren
Christopher Nolan om 'Oppenheimer'
(© UIP / kino.dk)

I anledning af Christopher Nolans nye storfilm Oppenheimer blev kino.dk inviteret til London af UIP, hvor vi mødte og talte med mesterinstruktøren.

I vores interview taler vi med filmskaberen om at skabe autenticitet i en 2. verdenskrigsfortælling, samarbejdet med hovedrolle Cillian Murphy, det mest komplicerede skud i filmen, herunder genskabelsen af atombombe-prøvesprængningerne samt den danske vinkel med fokus på Niels Bohr.

Du kan se hele vores video-interview med Christopher Nolan nederst i artiklen.

I vores interview forklarer Christopher Nolan, hvorfor det var netop Kenneth Branagh, der endte med at få rollen som den danske videnskabsmand Niels Bohr – og om han nogensinde havde overvejet at bruge en dansk skuespiller. Til det svarede instruktøren:

- Det er tredje gang, at jeg laver en film med Ken. Han er bare en af de bedste. Jeg må tilstå, at jeg tager enhver undskyldning for at arbejde med Ken – og dette [Niels Bohr, red.] som føltes som dér, hvor han kunne passe ind i filmen.

- Så helt selvisk – i stedet for at caste en dansk skuespiller – gav jeg den til min ven Ken. Fordi jeg synes bare, at han bringer noget meget magisk, men der er også nogle vidunderlige danske skuespillere. Så det var en smule frækt af mig.

- Men! Jeg synes, at han gjorde et meget godt stykke arbejde med accenten. Det lød i hvert fald godt i mine ører. Jeg håber, at du er enig, fortæller en grinende Christopher Nolan.

Se hele interviewet herunder.

’Oppenheimer’ kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig