Bøhmænd, vampyrer og en klovn: Se listen med alle 40 kommende Stephen King-film og -serier

Ny Stephen King-gyser i biografen
Billede
(© 'The Boogeyman' / 20th Century)

Stephen King er manden bag nogle af de bedste gyser-bøger - nej vent, bøger generelt, nogensinde. Nu er han igen aktuel. Denne gang i biografen med gyserfilmen The Boogeyman, der kan ses på det store lærred fra 1. juni.

Men meget mere venter for os hungrende King-fans.

Stephen King er nærmest mere populær end nogensinde før, og Hollywood har for alvor genopdaget mesterforfatteren. Vi guider her til alle de film og tv-serier, som er på vej baseret på Kings værker.

 

Lyt også til vores store Stephen King-podcast, hvor vi snakker med flere af hans samarbejdespartnere og giver vores top 3 King-film.

En række King-filmatiseringer er i kun støbeskeen, og vi har her samlet et overblik over de kommende års udbud - fra de helt sikre til dem, vi kun tør håbe på.

Denne guide blev første gang publiceret i marts 2018, men er opdateret i maj 2023.

The Boogeyman
Stephen Kings novelle, der bl.a. optræder i samlingen 'Night Shift' fra 1978, bliver filmatiseret for første gang.

Historien følger en familie efter moderens tragiske bortgang. Da faren, der er psykolog, får besøg af en mystisk patient, begynder uforkarlige ting at ske. Et ondskabsfuldt væsen plager teenagepigen Sadie og lillesøsteren Sawyer i deres hjem, hvor de prøver at få deres far til at reagere, før det er for sent.

Duoen bag den skræmmende A Quiet Place har stået for manuskriptet, mens Rob Savage ('Host') har instrueret. Netop instruktøren har selv kaldt 'The Boogeyman' for den mest uhyggelige Stephen King-filmatisering nogensinde.

På rollelisten finder man bl.a. David Dastmalchian (The Suicide Squad), Sophie Thatcher ('Yellowjackets') og Chris Messina (Argo). Mens bl.a. Shawn Levy ('Stranger Things') er producer på projektet.

'The Boogeyman' kan ses i biografen fra den 1. juni.

Dræber-kloven Pennywise fra' It' (©Warner Bros.)

Welcome to Derry (It 3)
'It' og 'It Del 2' blev skræmmende store succeser, og selvom den sidste film egentlig afsluttede romanens historie, så har instruktøren bag, Andy Muscietti, ved flere lejligheder luftet ideen om en tredje film, der skulle fungere som en forløber sat før den første 'It' og vise nogle af Pennywises tidligere gerninger.

Produceren Roy Lee bekræftede over for kino.dk i et interview, at der var dialog om film nummer 3, men afslørede i samme ombæring, at en 'It 3' ville ligge mange år ude i fremtiden, hvis det skulle blive en realitet.

I marts 2022 kom det i midlertidigt frem, at en serie i It-universet med titlen ’Welcome to Derry’ var på vej.

’Welcome to Derry’ udspiller sig efter sigende i 1960’erne og dykker mere ned i, hvor den onde skabning Pennywise kommer fra. Det er dog endnu usikkert om Bill Skarsgård vender tilbage i rollen som den uhyggelige klovn.

Historien til serien er blevet udviklet af netop Andy Muscietti, søsteren Barbara Muscietti, der også var producer på de to spillefilm, og Jason Fuchs, der bl.a. har forfattet Wonder Woman samt faktisk haft en mindre rolle i 'It Del 2'. Andy Muscietti vil også instruere flere afsnit, herunder pilotafsnittet.

Mens Fuchs vil fungere som showrunner side om side med  Brad Caleb Kane, som har en stor erfaring inden for tv med serier som 'Fringe' og 'Black Sails' samt senest 'Tokyo Vice' på CV'et.

Rollelisten kommer bl.a. til at byde på Jovan Adepo (The Leftovers), James Remar (Dexter) og Madeleine Stowe (Revenge).

'It: Welcome to Derry' forventes at få premiere i 2024 på HBO Max - optagelserne er startede i maj 2023.

 

The Running Man
Stephen King skrev bogen ’The Running Man’ under sit pseudonym Richard Bachman i 1982. I 1987 spillede Arnold Schwarzenegger hovedrollen i en filmatisering – som var meget langt fra det oprindelige bogforlæg.

Nu venter er en mere tro filmatisering med Edgar Wright ved roret. Den britiske filmskaber har stået bag alt fra Shaun of the Dead til Baby Driver og senest gyseren Last Night in Soho.

Historien udspiller sig i en dystopisk fremtid år 2025 med et nyt reality show, hvor deltagerne skal overleve ude i samfundet, mens der er sat en pris på deres hoved – en slags The Hunger Games før The Hunger Games var en ting.

Nyheden om en ny version af ’The Running Man’ kom frem i februar 2021, og vi afventer pt. en premieredato.


'Salem's Lot' - 1979 (© Warner Bros. Television)

Salem's Lot
Stephen Kings vampyrroman er blevet filmatiseret hele to gange før. Først i 1979 af Tobe Hooper og senere i 2004 af danske Mikael Salomon. Men nu får blodsugerne en ny overhaling til det store lærred med The Conjuring-skaber James Wan som producer i samarbejde med It-produceren Roy Lee.

Gary Dauberman har både skrevet og instrueret filmen. Dauberman har bl.a. forfattet de to nye It-film samt gyserne AnnabelleAnnabelle 2: Skabelsen og The Nun, mens han debuterede som instruktør på Annabelle Comes Home.

I hovedrollen ses Lewis Pullman (søn af Bill Pullman) som forfatteren Ben Mears, der rejser til den søvnige by Salem’s Lot, hvor hele lokal befolkningen langsomt er ved at blive til vampyrer.

En dansker har også fundet vej til rollelisten, nemlig Pilou Asbæk, der spiller rollen som Richard Straker, som folk bekendte med romanen vil vide er i ledtog med historiens hovedskurk.

'Salem's Lot' er optaget færdig – men har pt ingen premieredato. Den var tidligere sat til april 2023.

 

The Monkey

Gysermesteren James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring) producerer filmatiseringen af Stephen King-novellen 'The Monkey'.

Filmen får skuespilleren Theo James ('The White Lotus' - sæson 2) i hovedrollen, mens manuskriptet og instruktionen varetages af Oz Perkins (Gretel & Hansel).

'The Monkey' fortæller historien om tvillingebrødrene Hal og Bill, som opdager deres fars gamle legetøjs-abe oppe på loftet, hvorefter der pludselig begynder at ske mystiske ting.

Brødrene beslutter sig for at skille sig af med aben og fortsætte med deres liv. Men da en række mærkværdige dødsfald sker år senere, må Hal og Bill nu finde sammen og stoppe aben én gang for alle.

Om projektet har James Wan bl.a. udtalt: "Stephen King er gysergenrens gudfar. Han har haft en stor indflydelse på mig som barn og igennem min karriere, og jeg har altid drømt om at hjælpe med at bringe en af hans historier i live".

'The Money' har endnu ingen premieredato.

 

The Life of Chuck

Tom Hiddleston og Mark Hamill skal føre an i en Stephen King-filmatiseringen eksekveret af Mike Flanagan, der allerede har udmærket sig ved at stå bag King-værkerne Geralds farlige leg og Doctor Sleep samt bl.a. den populære Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'.

'The Life of Chuck' er baseret på en nyere novelle af Stephen King, som optrådte i antologi-samlingen 'If it Bleeds' fra 2020. Historien er tre nedslag i karakteren Charles Krantz' liv - fra hans opvækst i et muligt hjemsøgt hus til hans død som 39-årig af en hjernetumor.

Hiddleston er sat til at spille hovedrollen, mens Hamill er udset til rollen som karakteren Albie.

'The Life of Chuck' har endnu ikke en premieredato.

Christine 1983 (© Columbia Pictures)

Christine

I 1983 stod John Carpenter bag en filmatisering af Stephen Kings roman Christine, der udkom samme år.

Nu, 40 år senere, bliver bogen genoplivet i en ny film med Bryan Fuller (Hannibal, Star Trek: Discovery) som manuskriptforfatter og mulig instruktør.

Mens Vincenzo Natali er tilknyttet som producer. Natali har ud over at have stået bag ’The Cube’, også lavet King-filmen ’In the tall grass’ samt afsnit af serien ’The Stand’.

Siden offentliggørelsen i junu 2021 med Blumhouse Productions og Sony Pictures i ryggen, har der været stille omkring projektet - og sidenhen har Bryan Fuller annonceret både en ny film med Mads Mikkelsen og en Fredag den 13.-serie. Med andre ord: Han virker pænt booket.

'Christine' har ingen premieredato.

 

The Dark Tower

I 2017 forsøgte danske Nikolaj Arcel at omsætte Stephen Kings omfangsrige fantasy-univers fra The Dark Tower-bøger til film. Det blev ingen succes.

Derfor har Mike Flanagan (Doctor Sleep, 'The Haunting of Hill House') nu meldt sig på banen til at lave en serie baseret på de populære bøger.

I december 2022 annoncerede Flanagan, at han havde sikret sig rettighederne til bogserien med planer om at lave den i samarbejde med Prime Video, som han har lavet en eksklusiv aftale med.

Instruktøren har udtalt, at han ikke har travlt med at lave projektet, som han giver sin tid. I første omgang arbejder han altså på den ovenfor nævnte filmatisering af 'The Life of Chuck'.

'The Dark Tower' har endnu ingen premieredato.

 

The Regulators

I august 2022 blev en film baseret på bogen ’The Regulators’ fra 1996 annonceret.

Det er Bohemia Group som har sikret sig rettighederne til projektet med forfatter George Cowan tilknyttet.

Historien handler om en lille flække i Ohio, hvor karaktererne bliver terroriseret af et rumvæsen forklædt som cowboy-betjent efter at en autistisk dreng hidkalder ondskab.

’The Regulators’ er en såkaldt spejl-roman til ‘Desperation’, som blev filmatiseret i 2006.

Pet Sematary 2019 (© Paramount)

Pet Sematary 2

King har selv beskrevet ’Pet Sematary’ som sin mest uhyggelige roman – om en familiefar, der genopliver sin dreng efter en bilulykke med en mystisk kraft. Han kommer dog langt fra tilbage som sig selv.

Efter at være blevet filmatiseret i 1989 (inkl. en fortsættelse i 1992) fik bogen et nyt twist i 2019, hvor rollerne blev vendt rundt – og det var nu den lidt ældre datter, som blev slået ihjel og genoplivet.

Dén filmatsering får nu en efterfølger i form af en prequel. Det vil dermed blive en forløber, der vil dykke mere ned i mytologien omkring dyrekirkegården og de kræfter, som omgiver den.

Forfatteren bag 2019-filmen Jeff Buhler skriver manus, mens Lindsey Beer får sin instruktørdebut på projektet. 

Det forlyder, at projektet vil indeholde den unge udgave af Jud Crandall (den ældre nabo i original historien) - spillet af Jackson White - mens rollelisten også tæller Pam Grier, Henry Thomas og David Duchovny.

Filmen har ingen premieredato, men har tidligere været sat til at udkomme på Paramount+ i 2023.

 

Billy Summers

Stephen Kings roste roman fra foråret 2022 bliver til en mini-serie. Det bliver med den rutinerede J.J. Abrams ved roret, der allerede har stået bag flere King-projekter.

Bogen følger en lejemorder – der kun slår onde mennesker ihjel – idet han indleder sit sidste job, hvor han skal gå undercover som forfatter.

Serien har endnu ikke en streamingtjeneste tilknyttet.

 

Later

Blumhouse offentliggjorde i januar 2022, at de var ved at udvikle en serie baseret på bogen ’Later’ fra 2021, der handler om en enlig mor og hendes dreng, der kan kommunikere med de døde.

Lucy Liu er udset til hovedrollen, mens Raelle Tucker (Supernatural, True Blood) skriver pilotafsnittet.

 

Et eventyr / A Fairy Tale

Stephen Kings nyeste roman ’Et Eventyr’ er allerede på vej som film.

Ingen ringere end den rutinerede instruktør Paul Greengrass, der bl.a. instruerede flere af Bourne-filmene, skal stå bag kameraet, i samarbejde med producer Gregory Goodman (X-Men: First Class, Captain Philips).

Historien følger den 17-årige Charlie, der arver en nøgle til en hemmelig portal fra den ældre mand Mr. Bowditch. Og pludselig står Charlie midt i en strid mellem godt og ondt i en helt ny eventyrlig verden.

'A Fairy Tale' har ingen premieredato.

 

The Jaunt
Brad Pitts produktionsselskab Plan B har tidligere haft fortrinsretten til Kings novelle ’The Jaunt’ om teleportationsrejse.

Tilbage i 2015 var søskendeparret instruktør Andy og producer Barbara Muschietti tilknyttet, men efter deres gigantsucces med netop Kings It har de sidenhen forladt projektet.

I juni 2021 skrev flere medier, at Fear of the Walking Dead-medskaber Dave Erickson skulle lave novellen om til en serie for det selvstændige studie MRC Television.

 

The Long Walk
En af de mest spændende projekter på listen er ’The Long Walk’, der er sat i et dystopisk USA, hvor nazisterne vandt Anden Verdenskrig, og man hvert år afholder en grusom gå-marathon-konkurrence på tværs af USA.

Instruktør Frank Darabont (En verden udenfor) stod i en lang periode til at skulle filmatisere roman fra 1979. Men efter at have siddet på rettighederne over 10 år, har New Line Cinema, som har stået bag de nye It-film, fået fingrene i dem.

I maj 2019 hyrede de den norske instruktør André Øvredal, der senest var aktuel med gyseren Scary Stories to tell in the Dark, til at stå for filmatiseringen baseret på et manuskript af James Vanderbilt, som tidligere har skrevet Zodiac og The Amazing Spider-Man.

'The Long Walk' har ikke en premieredato.

 

The Talisman
Kings fællesprojekt med horror-forfatteren Peter Straub ved navn ’The Talisman’ fra 1984, som beretter om en drengs rejse gennem en alternativ udgave af USA for at redde sin mor og finde en magtfuld krystal.

Steven Spielberg sikrede sig rettighederne til bogen allerede inden den blev udgivet, og i tre årtier har han kæmpet for at få den filmatiseret. Både Spielberg, Katheleen Kennedy og Frank Marshall (Back to the Future, Raiders of the Lost Ark) står som producere på projektet.

Over de sidste mange år har flere kræfter været involveret. Men projektet ser nu endelig ud til at have fået luft under vingerne hos Netflix, hvor Stranger Things-skaberne, Duffer-brødrene, er involveret.

I juli 2022 bekræftede makkerparret, at de havde holdt flere møder om projektet, men at det langt fra var en realitet endnu. I første omgang skal de have 'Stranger Things' afsluttet.

’The Talisman’ har ingen premieredato.

The Tommyknockers 1993 (© ABC)

Tommyknockers

Den H.P. Lovecraft-inspirerede sci-fi-roman 'Tommyknockers' fra 1987 følger omstændighederne efter, at et nyligt fundet rumskib i en lille skovby i Maine begynder at frigive en mystisk gas, der påvirker lokalbefolkningen.

På trods af at bogen er knapt så kendt (den er fx aldrig oversat til dansk) eller rost som andre af værkerne fra Kings forfatterskab, så er den stadig en af hans bedst sælgende bøger i sin originale udgivelse.

Bag den kommende filmproduktion står to rutinerede herre i gyserverdenen, nemlig The Conjuring-instruktør James Wan og It-producer 
Roy Lee i samarbejde med Larry Sanitsky, der stod bag den populære tv-adaptation af romanen i 1993.

I april 2018 vandt Universal en stor budkrig om distributionsrettighederne til filmen; der er dog ikke kommet noget nyt siden. Roy Lee afslørede i et interview med kino.dk, at de stadig arbejder på projektet og er ved at få udviklet et manuskript.

 

Throttlee
HBO står bag en kommende filmatisering af King og sønnen Joe Hills roman 'Throttle' fra 2009, der følger en motorcykel-gruppe ledet af en far og søn, som bliver jagtet af rød lastbil på en isoleret vej i den amerikanske ørken. Historien er inspireret af 'Duel', som Stephen Spielberg filmatiserede i 1971.

Bag filmen står Leigh Dana Jackson, som tidligere har skrevet Netflix-serien 'Raising Dion' og '24: Legacy'. David S. Goyer (Dark Knight-trilogien) er tilknyttet som producer.

 

The Institute

Forfatterens bog fra 2019, 'The Insitute', blev samtidig med udgivelsen også annonceret som en kommende miniserie.

Bag projektet står to erfarne herrer; David E. Kelly, som har en række prisbelønnede tv-serier på CV'et - senest 'Big Little Lies' - ligesom han også har været involveret i en anden King-filmatisering med 'Mr. Mercedes'; og Jack Bender, der også har været involveret i King-serierne 'Mr. Mercedes' og 'Under the Doom' samt tv-serier som 'Lost' og 'Game of Thrones'.

'The Institute' følger drengen Luke, der ender på et sted for børn med særlige evner efter, at hans forældre er blevet slået ihjel.

Der har dog været stille omkring mini-serien siden offentliggørelsen.

 

Rats

Stephen Kings samling af gyser-noveller 'If it Bleeds' udkom i foråret 2020, og Netflix ser ud til at have kastet sig over diverse filmatiseringer fra den. En af disse er den aktuelle ’Mr. Harrigan’s Phone’, som er øverst på denne liste.

Men derudover er Ben Stiller sat til både at skulle insturere, skrive og medvirke i filmatiseringen af 'Rats', som beskriver en forfatters kamp med at skrive, indtil han indgår en aftale med en rotte. En moderne udgave af 'Abehånden'.

Der har dog været stille omkring projektet siden annonceringen i juli 2020.

 

Revelations
I 1984 udgav King novellen 'The Revelations of Becka Paulson', som i 1997 endte som et afsnit af tv-serien 'Outer Limits'. Nu bliver historien imidlertid grundlag for en hel serie.

Under titlen 'Revelations' udvikler Maisie Culver (forfatter på Tim Allen-tv-serien 'Last Man Standing') og Katie Lovejoy nu en TV-serie for Warner Bros. TV og CW.

Serien vil følge Becca Paulson efter, at hun ved et uheld kommer til at skyde sig selv i hovedet med en sømpistol, og herefter bliver udvalgt af Jesus til at stoppe den forestående dommedag.

Der har ikke været nyt om serien siden sommeren 2020.

 

Mile 81
Baseret på Kings novelle fra 2011 handler 'Mile 81' om en ung dreng ved navn Pete, hans bror og en gruppe fremmede, der må søge ly på en rasteplads i Maine, idet de hjemsøges af en bil. 

Duoen bag har tidligere lavet Netflix-gyseren 'Clinical', mens produceren bl.a. har lavet Stephen King-filmatiseringen '1922' fra 2017.

Projektet blev annonceret i 2019, og er stadig i sin pre-produktionsfase.

The Dark Half 1993 (© Orion Pictures) 

The Dark Half
Alex Ross Perry (Her Smell) optræder flere gange på denne liste. Her med en ny udgave af ’The Dark Half’ for MGM, som blev annonceret i december 2019.

Romanen er tidligere blevet filmatiseret af George A. Romero tilbage i 1993, og handler om en forfatter, hvis alterego vækkes til live og begynder at jage ham vildt.

 

The Breathing Method

I 2012 kom det frem, at holdet bag den populære gyser Sinister skulle filmatiserer Stephen King-novellen ’The Breathing Method’ fra samlingen ’Different Seasons’, om en særlig fødselsteknik i 1930’erne, til det store lærred.

Efter længere tids stilhed om projektet meldte instruktør Scott Derrickson ud på Twitter i februar 2020, at hans næste projekt efter Doctor Strange 2, var netop 'The Breathing Method'. Derrickson forlod sidenhen Marvel-filmen og har senest lavet The Black Phone – baseret på en novelle af Stephen Kings søn, Joe Hill.

I august 2022 bekræftede Derrickson, at Scott Teems (Halloween Kills, Firestarter) har skrevet et manuskript for år tilbage, som han stadig håber at kunne realisere en dag.

 

The Girl Who Loved Tom Gordon
En af Kings mindre bøger er 'The Girl Who Loved Tom Gordon' fra 1999.

Historien omhandler 9-årige Trisha, som bliver væk fra sin familie på en rejse ud i ødemarken. Over 9 dage kommer den lille pige længere og længere væk fra civilisationen, og under sin udmattelse begynder hun at hallucinere. 

Hun forestiller sig således, at hun taler med den imaginære baseballspiller Tom Gordon, og tror at hun bliver forfulgt af et overnaturligt bæst kaldet The God of Lost.

Bag filmen står Sanibels Films, der er skabt af den afdøde George A. Romero og hans enke Christine Forrest Romero. Romero-familien har tidligere samarbejdet med King på både 'Creepshow' og 'The Dark Half'.

I november 2020 blev det offentliggjort, at Lynne Ramsey, der har stået bag anerkendte titler som We Need to Talk about Kevin og You Were Never Really Here, er udset til at instruere projektet – baseret på et manuskript skrevet af Ramsey selv og I Am Not Okay With This-skaber Christy Hall.

 

Roadwork
Søskende-parret Andy Muschietti og Barbara Muschietti har efter It og It del 2 været tilknyttet flere Stephen King-filmatiseringer. En af disse var som producere på 'Roadwork', som King skrev under sit pseudonym Richard Bachman i 1981.

'Roadwork' handler om en mand, der efter at have mistet sin søn og et forlist ægteskab, ender på randen af sindssyge, da han får at vide, at hans hjem og arbejdsplads skal rives ned på grund af en udvidelse af motorvejen.

Pablo Trapero, der er argentiner ligesom Muschietti-søskendeparret og som tidligere har stået bag bl.a. den voldelige Klanen, har fået instruktørposten.

I august 2019 udtalte Barbara, at de forventede at starte optagelserne allerede i 2020. Det ser midlertidigt ikke ud til at blive tilfældet, og det er derfor usikkert om projektet stadig er i live.

The Overlook Hotel fra 'The Shining' (© Warner Bros.)

Overlook
’The Shining’ står som en af Kings største værker, ikke mindst på grund af Stanley Kubricks King-forhadte filmatisering fra 1980.

Kings roman berører en flig af det store univers som det hjemsøgte hotel kan indeholde af tidligere mystiske historier, og det er netop den vinkel som den tidligere The Walking Dead-showrunner Glen Mazzara har udforsket i manuskriptet, der altså skal fungere som en såkaldt prequel til 'The Shining'.

Historien om The Overlook Hotel kommer dog ikke til at følge nogle af de kendte personer fra romanen, men bliver beskrevet som sin egen selvstændige fortælling.

Senest er det blevet meldt ud, at J.J. Abrams' produktionsselskab Bad Robot vil lave det om til en tv-serie med titlen 'Overlook' – men i august 2021 blev det offentliggjort, at HBO Max ikke var interesserede i at lave serien, som nu blev tilbudt til andre tjenester. Vi afventer derfor stadig om nogen bider på.

 

From a Buick 8
En filmatisering af Kings bestseller fra 2002 om en overnaturlig bil (lidt i stil med forfatterens forrige bog/film Christine) bliver produceret af skuespiller Thomas Jane med Jim Mickle (Netflix-serien Sweet Tooth) som instruktør.

William Brent Bell (The Boy og Brahms: The Boy II) var tidligere tilknyttet projektet som instruktør og manuskriptforfatter i 2018.

'From a Buick 8' blev annonceret i august 2020.

 

The Ten O’Clock People
Child’s Play-instruktør Tom Holland (nej, ikke Spider-Man-skuespilleren) har i flere år arbejdet på en filmatisering af novellen ’The Ten O’Clock People’ om en mand, der, som en bivirkning af sin rygning, pludselig kan se en alternativ virkelighed, hvor autoriteter er monstre.

I første omgang var Justin Long og Rachel Nichols udset til hovedrollerne. Disse er dog blevet overtaget af Jay Baruchel og Julie Browen, mens King-veteranen Kathy Bates og King selv er rygtet til at optræde i mindre roller.

Filmen har været undervejs siden 2011, men den har, modsat andre King-filmatiseringer, formået at holde dampen oppe. Håbet er således ikke ude for endnu en King-film af Tom Holland, der tidligere har filmatiseret ’Thinner’ og serien ’The Langoliers’.

I 2021 blev det annonceret, at producer Henrik Bastin (tv-serien Bosch) havde startet sit eget produktionsselskab, og første projektet var en filmatisering af denne historie som serie.

 

Suffer the little Children
Et af de første projekter, som blev offentliggjort i kølvandet på 'It's store succes', var en filmatisering af King-novellen ’Suffer little Children’ med horror-instruktør Sean Carter og 300-producer Craig Flores ved roret.

Historien stammer fra bogen ’Nightmares & Dreamscapres’ fra 1993 og følger en fraskilt skolelærerinde, der begynder at opdage nogle overnaturlige træk hos børnene, som hun underviser, der efterfølges af en række mystiske dødsfald i byen.

’Suffer the little Children’ har ingen premieredato, og har ikke haft nogle opdateringer siden 2017.

 

Hearts
Den britiske instruktør Johannes Roberts og hans faste skrivemakker Ernest Riera er gået sammen om at filmatisere novellen ’Hearts in Atlantis’. Duoen har tidligere stået bag effektive horrorfilm som ’The Other Side of the Door’, ’47 Meters Down’ og senest The Strangers: Prey at Night.

Filmen, der får titlen ’Hearts’, er et coming-of-age drama, der følger en gruppe college-drenge og deres overgang til voksenlivet.

Det er ikke en ny udgave af Stephen King-filmatiseringen af samme navn med Anthony Hopkins fra 2001, men en anden fortælling fra samme novellesamling med titlen ’Hearts in Atlantis’.

Projektet er stadig under udvikling.

Cujo - 1983 (© Sunn Classic Pictures)

Cujo
Fortællingen om den rabies-ramte hund ser ud til at få sig et twist i en kommende genfortolkning af romanen fra 1981, som blev filmatiseret i 1983.

Veteran producer-instruktør Lang Elliot, især kendt for Lou Ferrigno-filmene ’Gate' I & II, står bag den nye fortælling om dræberhunden med titlen ’C.U.J.O. – Canine Unit Joint Operations’, hvilket altså tyder på at militæret skal indblandes.

Den nye titel faldt ikke i god jord hos flere fans, og siden hyringen af skuespilleren DJ Perry har der været stille omkring projektet.

 

Rest Stop
I april 2019 blev det offentliggjort, at Alex Ross Perry (Her Smell) både skulle skrive og instruere 'Rest Stop' baseret på en King-novelle, som blev udgivet i magasinet Esquire. Historien er en katten-efter-musen thriller, der følger en forfatter som på toilettet på en rasteplads støder ind i et par, hvor manden banker sin gravide kone.

Projektet virker dødt efter over 3 år uden nogle nyheder.

 

The Gingerbread Girl
Kings roman fra 2007 handler om en pige, der finder et lig, mens hun er ude på en løbetur og derfor ender i en helvedes situation.

I spidsen for filmatiseringen står den rutinerede Craig R. Baxley, der bl.a. har lavet 80'er og 90'er actionfilm som 'Action Jackson', 'Stone Cold' og 'Dark Angel'.

Han har tidligere stået bag en række King-projekter, herunder mini-serierne 'Storm of the Centur' og 'Rose Red'.

'The Gingerbread Girl' har ikke rørt på sig siden annoncering i 2018.

 

Sleeping Beauties
Romanen fra 2017, som King skrev i samarbejde med sin søn, Owen King, bliver til en tv-serie, og Owen King vil stå for manuskriptet til første afsnit.

Handlingen udspiller sig en lille by, hvor kvinderne ender i nogle puppelingende kokoner, når de sover.

Projektet har ikke været omtalt siden april 2019, så det er ikke sikkert, at kanalen AMC har købt ind på serien.

 

Revival
Stephen Kings 2014-bestseller ’Revival’ om en præst, hvis tro udfordres, da han mister sin familie og begynder at eksperimentere med elektriske strømninger, har været forsøgt filmatiseret af flere omgange.

Først med The Stand-instruktøren Josh Boone, der havde både Russell Crowe og Samuel L. Jackson tilknyttet projektet, og senest med Gerald's Game- og Doctor Sleep-instruktøren Mike Flanagan, der har skrevet et manuskript baseret på bogen.

I første omgang ser det dog ud til, at ingen produktionsselskaber er gået videre med deres ideer. Og en filmversion af 'Revival' er derfor meget usikker på nuværende tidspunkt. Mike Flanagan har selv udtalt, at hans version er død.

 

Joyland
Tate Taylor havde stor succes med sin filmatisering af Kathryn Stocketts The Help, som han sikrede sig rettighederne til, før bogens udgivelse. Taylor forsøgte samme manøvre med Kings ’Joyland’ i 2013. Desværre udeblev romanens succes, og en eventuel filmatisering er derfor trukket i langdrag.

Historien om en forlystelsespark i North Carolina i 1973, hvor en karnevalsarbejder bliver indblandet i et brutalt, legendarisk mord, ser ud til at være endt i skuffen. I oktober 2018 blev det dog meldt ud, at serien var på vej som tv-serie, men det ser heller ikke ud til at have manifesteret sig.

 

Drunken Firework
Novellen ‘Drunken Fireworks’ omhandler en mekaniker og en pensioneret gangsterboss, der dyster i en årlig Fourth of July fyrværkeri-konkurrence.

Tidligere har James Franco været tilknyttet projektet både som hovedrolle og producer. Han ser dog ud til at have forladt filmen, der lige nu står til at have en række producere tilknyttet, bl.a. Vince Jolivette, der producerede The Disaster Artist.

 

Duma Key
Tom Holland var ligeldes i en lang periode tilknyttet en filmatisering af Kings store roman 'Duma Key' fra 2008 om en fantomsmerteramt, enarmet kunstner, der maler en serie foruroligende billeder, som er mere end bare pynt.

Projektet har ligget stille hen i flere år, og det ser derfor ikke ud til at blive realiseret lige foreløbigt.

 

The Eyes of the Dragon

Kings forsøg ud i fantasy-genren i 1984 skulle filmatiseres af Seth Grahame-Smith (Lego Filmen).

Fortællingen, der er fyldt med magi, drager og elver udspiller sig i den fiktive verden Delian, følger to prinse-brødre og byder på den kendte King-skurk Randall Flagg.

I september 2020 kom det frem, at Hulu havde valgt at annullere serien inden den var kommet i produktion.

Lyt også til vores store Stephen King-podcast ved at klikke på billedet herunder: