Bodil Jørgensen får hæderspris: "En af Danmarks største"

SVEND hylder den folkekære skuespiller
Bodil Jørgensen
(© Les Kener)

Hvert år lægger Svendborg by til en stor fejring af det bedste inden for dansk film og tv. Det sker med SVEND-prisen, der er kulminationen af en uge med filmrelaterede events i den sydfynske by.

SVEND-prisen hylder de mest populære film fra det forgangne år, og det er publikum, der stemmer og dermed bestemmer vinderne. Men én af prismodtagerne er allerede udnævnt.

Bodil Jørgensen modtager nemlig årets Hæderspris, hvilket den 63-årige skuespiller modtager for sin lange og glorværdige karriere i dansk film. Senest var hun biografaktuel i komedie-dramaet Rom overfor Kristian Halken.

I år finder SVEND Filmdage sted fra den 23. til den 29. august, og i den periode vil der være fokus på Jørgensen. Her modtager hun bl.a. årets Hæderspris ved SVEND Prisens 20-års jubilæumsshow, der finder sted den 29. august i Krøyers Have i Svendborg.

Klaus Hansen, formand for SVEND Filmdage, udtaler i en pressemeddelelse:

- Bodil Jørgensen kan alt det, der skal til for at levere kvalificeret underholdning til publikum. Hun fylder altid sine roller helt ud til kanten – hun mestrer det underspillede psykologiske, det rørende og det store drama. Eller en blanding af det hele. 

- Bodil Jørgensen er både til den dybe tragedie og den absurde komik. Det er med stor glæde, at vi i år kan hylde Bodil Jørgensen for hendes betydning for dansk film og TV gennem flere årtier. 

- Vi glæder os til at hædre en af Danmarks største skuespillere, som danskerne har haft store oplevelser med på film og i tv-serier.

SVEND-prisen uddeles torsdag den 29. august på torvet i Svendborg, og du kan følge med på vores sociale kanaler (Facebook og Instagram) på aftenen.