'Black Panther 2' får premieredato, men bliver uden Black Panther

Samt nyt om Fantastic Four, Thor, Ant-Man, Guardians og Captain Marvel
Black Panther
(© Walt Disney Studios Motion Pictures)

I nat afholdt Disney et tre timer langt investormøde, hvor der blev afsløret et utal af nyheder om selskabets kommende film og serier.

Det betød bl.a. en masse nyt om det filmiske Marvel-univers (MCU), som vi jo desværre har måttet undvære helt i biograferne i 2020.

Vi giver her et overblik over de vigtigste nyheder fra nattens event.

Læs også: Her er alle de kommende Marvel-serier


'Black Panther' (2018)

Black Panther 2
Med Chadwick Bosemans tragiske død tidligere på året har spørgsmålet blandt fans af Black Panther været, hvem der skulle overtage rollen som T’Challa. Nu er det sikkert, at der IKKE bliver castet en ny skuespiller. I stedet vil instruktøren Ryan Coogler fokusere på andre beboere i Wakanda, som vi har lært at kende i den første film (og Avengers-efterfølgerne).

Dermed kan vi regne med genvalg til skuespillere som Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Winston Duke, Letitia Wright, Angela Bassett, Martin Freeman og Daniel Kaluuya, mens det forventes, at nye karakterer vil blive introduceret.

'Black Panther 2' er planlagt til premiere den 8. juli 2022.

Fantastic Four
Er tredje gang lykkens gang? Lad os håbe det. For efter 20th Century Fox’ to mislykkede forsøg på at skabe overbevisende franchises ud af Marvels første superheltegruppe, tager Marvel Studios sagen i egen hånd og starter forfra.

Der er ingen forlydender om hverken premieredato eller medvirkende, men vi ved, at instruktøren bag Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far from Home, Jon Watts, står bag kameraet.

‘Fantastic Four’ afventer premieredato.


'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017)

Guardians of the Galaxy, Vol. 3
Efter en turbulent periode med skiftende udmeldinger om instruktøren James Gunns involvering i projektet, kunne Marvel-boss Kevin Feige bekræfte, at filmen får biografpremiere engang i 2023.

James Gunn kommer også til at instruere en 'Guardians of the Galaxy Holiday Special'. Forvent en masse gakkede løjer og referencer til Star Wars, der jo som bekendt også har haft en Holiday Special tilbage i 1978 (samt en nyere Lego-version i år). Den kommer dog kun på streaming-tjenesten Disney+, men et år tidligere end Vol. 3 i 2022.Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Den tredje film om Marvels mindste superhelt blev også nævnt, og den fulde titel blev afsløret. Med undertitlen Quantumania lægger filmen op til, at vi endnu engang kommer til at besøge The Quamtum Realm, der spillede en stor rolle i Ant-Man and the Wasp og Avengers: Endgame.

Peyton Reed vender tilbage som instruktør, ligesom vi kan forvente gensyn med hovedrollerne Paul Rudd, Evangeline Lilly og Michael Douglas som Scott Lang, Hope Van Dyne og Hank Pym.

Derudover tilslutter Kathryn Newton ('Big Little Lies', Freaky) sig rollelisten som Cassie Lang, Scotts voksne datter. Det vil betyde en ny skuespiller, eftersom vi allerede har mødt Cassie i skikkelse af Emma Fuhrmann.

'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' får premiere som en del af Fase 4 engang i 2022.
Captain Marvel 2
Brie Larson vender naturligvis tilbage som Marvels svar på Superman, men derudover kunne Kevin Feige afsløre, at to karakterer fra Mavel-serier på Disney+ tilslutter sig 'Captain Marvel 2'. En voksen Monica Rambeau, spillet af Teyonah Parris, og superhelten Ms. Marvel, spillet af Iman Vellani.

Monica Rambeau blev introduceret som en lille pige i 1990erne i den første Captain Marvel-film, og hun kommer til at spille en rolle i serien 'WandaVision', som udkommer i starten af 2021.

Ms. Marvel får sin egen serie på Disney+, og hun er Marvels første muslimske helt. Hendes superkræfter inkluderer manipulation med sin krop, som kan strækkes og ændres lidt i stil med Mr. Fantastic.

Nia DaCosta (Candyman) overtager tjansen som instruktør.

'Captain Marvel 2' får premiere den 11. november 2022.Thor: Love and Thunder
Som rosinen i pølseenden har vi den fjerde film om tordenguden Thor. Det var ikke nyt, at Christian Bale skulle spille skurken i filmen (det blev breaket tidligere på året), men vi fik afsløret, HVEM han skulle spille.

Bale får rollen som Gorr the God Butcher, et fremragende navn til en fyr med et horn i siden på Asgårds fineste guder, og ikke mindst en oplagt karakter i Taika Waititis kitchede fortolkning af Thor og Co.

Gorr the Butcher er en næsten udødelig karakter, der er opvokset på en gold planet, og som har forsvoret at myrde de guder, som ikke formåede at redde hans familie. Den grumme skurk kan skabe skyggekrigere ud af mørke, og så kan han skabe sylespidse tentakler, som kan slå guder som fx Thor ihjel.

Tessa Thompson vender tilbage som Valkyrie, ligesom Natalie Portman igen er at finde i rollen som Jane Foster, der ifølge tidligere nyheder bliver en slags ny Thor. Det er forventet, at filmen også vil inkludere Janes brystkræft-historie.

'Thor: Love and Thunder' får premiere den 6. maj 2022.