Biograferne genåbner på søndag!

Fra den 16. januar kan du igen gå i biffen
Billede
(© Anchorman / Dreamworks Pictures)

På søndag den 16. januar kan du igen forsvinde ned i en blød stol og se en god film på det helt store lærred.

Biograferne åbner nemlig igen med enkelte restriktioner. Det skriver bl.a. DR efter regeringens pressemøde her til aften kl. 18.00.

Dermed forsvinder flere ugers uvished om, hvorvidt nedlukningen ville blive forlænget, som den er blevet tidligere.

Der vil være krav om coronapas og mundbind (dog ikke når du sidder i dit sæde), og derudover vil der indføres enkelte andre restriktioner. Det forventes bl.a. at loftet for siddende publikummer i en sal bliver 500 personer.

Som vi også tidligere har skrevet, er det stadig trygt at gå i biografen pga. bl.a. den gode udluftning og kontrollerede ansigtsretning. Flere undersøgelser har peget på disse forhold.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen nævnte præcist det forhold, hvor hun lagde vægt på, at det netop er fuldt forsvarligt at åbne biograferne igen, selvom vi stadig er midt i en pandemi:

- Det er trygt og sikkert at komme tilbage. Jeg glæder mig selv til at benytte de forskellige kulturtilbud igen, sagde kulturministeren på pressemødet.

Filmprogrammet bliver opdateret løbende de næste dage, men der vil selvfølgelig være masser af film til at tage imod publikum fra både før nedlukningen og helt nye premirerefilm.

Se programmet her

Velkommen tilbage!