Barbenheimer-beef og 4 andre sjove optrin fra årets Oscar-show

Disse øjeblikke glemmer vi ikke foreløbigt
Blunt Gosling
(© A.M.P.A.S)

Alle Oscar-shows har deres mindeværdige øjeblikke. Vi udpeger fem af disse fra årets version af uddelingen, der fandt sted i Los Angeles natten mellem den 10. og 11. marts.

5 unikke ting fra Oscar-showet 2024:

 

A.M.P.A.S.
Da'Vine Joy Randolph holder sin takketale (© A.M.P.A.S.)

Personlige præsentationer

Ved årets Oscar-show blev de nominerede skuespillere præsenteret af tidligere vindere fra samme kategori. 

En ny og ganske vellykket tilgang til den ellers klassiske ”Og de nominerede er…”.

Specielt i kategorien bedste kvindelige birolle, var tilgangen effektiv, da man i særlig grad kunne mærke en stærk relation mellem de nominerede og de tidligere vindere. 

Eksempelvis med Jaime Lee Curtis der uddelte tårepressere undervejs i sin præsentation af Jodie Foster (nomineret for Nyad), da hun beskrev deres venskab. Og da vinderen Da'Vine Joy Randolph trådte op på scenen, var hun på tilsvarende vis tydeligt rørt af situationen.

Emily Blunt og Ryan Gosling ved Oscar-uddelingen 2024
Emily Blunt og Ryan Gosling (© A.M.P.A.S.)

'Barbenheimer'-mudderkast

Man kunne også opleve Ryan Gosling (Barbie) og Emily Blunt (Oppenheimer), der foretog en hyle-morsom gang mudderkast mod hinanden.

Deres ping-pong-mudderkast var et forsøg på at finde den bedste af de to film i sidste års biograffænomen 'Barbeheimer'.

De havde faktisk så god kemi, at man desværre lidt glemte det, de skulle præsentere, hvilket var en hyldest til en ellers overset del af film, nemlig de hårdtarbejdende folk der skaber de gode stunts. 

emma stone
(© A.M.P.A.S)

Overraskende reaktioner

Årets kvindelige hovedrolle gik til Emma Stone for filmen Poor Things – og skal man gå ud fra skuespillerindens reaktion, så havde hun bestemt ikke forventet at vinde. De fleste bookmakere havde nemlig sat deres penge på Lily Gladstone fra Killers of the Flower Moon.

Hendes store forbavselse ledte til en meget fin og ærlig tale, som samtidig med at have vilde afstikkere i alle retninger, nåede at rose hendes med-nominerede til skyerne. 

I al forvirringen formåede hun også at takke sin familie, nævne at hun har haft mareridt om at vinde statuetten, og at hendes datters treårige fødselsdag er lige om hjørnet.

jimmy kimmel
Værten Jimmy Kimmel (© A.M.P.A.S)

RIGTIG mange far-jokes

Dette års vært var den amerikanske komiker Jimmy Kimmel, der da også var garant for en joke eller to... eller tre… eller fire…

Kimmel var bestemt ikke nogen dårlig vært, men man er ikke i tvivl om, at manden har børn, for far-jokes havde han nok af. 

Han havde endda så mange, at han at lukkede showet med én rettet mod den tidligere præsident Donald Trump. En joke man kunne overveje om man turde sige, hvis han stadig var præsident. Her blev i hvert fald nævnt noget med fængselsstraf og et usammenhængende "bl.a., bl.a., bl.a.".

Frit fald
Frit fald (© Filmbazar)

En klappende hund

Den vel nok mest overraskende gæst ved showet må næsten være hunden Messi fra den Oscar-vindende film Frit Fald, der vandt en for bedste manuskript.

Han (Messi) formåede både at give bifald sammen med resten af publikum samtidig med, at han gav dem et godt grin. 

Og når ja, så fejrede han aftenens sejr til film 'Frit Fald' ved at tisse på Matt Damons stjerne på Hollywood 'walk of fame'.

Du kan se alle årets Oscar-vindere her.