Alt vi ved om Fantastiske skabninger 2-5

Tillykke med fødselsdagen J. K. Rowling og Harry Potter!
Billede
(© Warner Bros.)

Dette er en artikel der løbende opdateres - den blev første gang udgivet i november 2017.

I forbindelse med at det er J. K. Rowling og Harry Potters fødselsdag giver vi jer en opdateret guide til alt, hvad vi ved om de kommende Harry Potter-forløbere, hvor den næste i rækken er Fantastiske skabninger: Grindelwalds Forbrydelser.

Der er nu under 4 måneder til det næste kapitel om det populære troldmandsunivers, som startede med den første prequel Fantastiske Skabninger ... og hvor de findes i 2016.

Her er ALT vi pt. ved om det magiske univers: 

- Den officielle titel er 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' og er den anden ud af i alt fem nye film på vej fra Harry Potter-universet.

- Forfatteren J.K. Rowling står igen bag manuskriptet, og i instruktørstolen sidder David Yates, der allerede har instrueret fem film i det magiske univers. Yates fortsætter arbejdet på de kommende tre kapitler, og vil dermed ende med i alt ni Harry Potter-film på cv’et.

- I marts måned kom den første fulde trailer, som understreger, at handlingen kommer til at finde sted i Paris, hvor nye magiske væsner dukker op. Men hvor den første film fokuserede på Newts virke som magizoolog, lader det til, at efterfølgeren har færre fantastiske skabninger og flere personlige opgør i vente. Men nu må vi selvfølgelig vente med at se, hvad der sker...

- Samme tid med traileren udkom ligeledes en officiel synopsis for filmen:

"Den magtfulde mørke troldmand Gellert Grindelwald blev fanget af MACUSA (Magical Congress of the United States of America) med hjælp fra Newt Scamander. Men han undgik varetægt og har sat sig for at samle tilhængere, som er intetanende om hans sande dagsorden: at opdrage renblods troldmænd til at herske over alle ikke-magiske væsener.

I et forsøg på at modarbejde Grindelwalds planer tilmelder Albus Dumbledore hans tidligere elev Newt Scamander, som gerne vil hjælpe, men er uvidende om de fare der truer. Linjerne trækkes op da kærlighed og loyalitet bliver testet, selv blandt de bedste venner og familie, i en stadig mere splittet troldmandsverden (Warner Bros.)."

Eddie Redmayne vender tilbage som den magiske zoolog Newt Scamander, der denne gang skal hjælpe selveste Dumbledore med at standse Grindelwalds onde planer.

- Gellert Grindelwald spilles fortsat af Johnny Depp, der i denne film vil få en del mere at lave end i etteren. Der har været stor debat om hvorvidt Johnny Depp skulle beholde sin rolle efter, at han blev involveret i en grim skilsmisse med Amber Heard, der anklagede skuespilleren for hustruvold og stofmisbrug. Depp har beholdt sin rolle, og Rowling udtalte efterfølgende:

"Da Johnny Depp blev castet som Grindelwald, tænkte jeg han ville blive vidunderlig i rollen. Men på omtrent samme tid, hvor vi filmede hans cameo, dukkede historierne op i pressen, og jeg og alle involveret i franchisen blev dybt bekymrede. Fans har en legitim ret til at stille spørgsmål (...), og jeg forstår udemærket deres vrede og forvirring."

- Jude Law skal spille den yngre udgave af Albus Dumbledore - senere rektoren på Hogwarts, hvor også Newt Scamander har gået i skole.

- Det forhenværende venskab og det voksende fjendskab mellem netop Grindelwald og Dumbledore er central for handlingen i fortsættelsen.

- J.K. Rowling har tidligere udtalt, at hun anser Dumbledore som homoseksuel, men det lader ikke til at blive eksplicit fortalt i den kommende film. Det fortæller David Yates til Entertainment Weekly:

"Ikke eksplicit. Men jeg tror, at fansene er klar over det. Han havde et meget intenst forhold til Grindelwald, da de var unge mænd. De forelsker sig i hinandens ideer, deres ideologier og hinanden."

- Jude Law har efterfølgende selv udtalt sig om sin rolle i filmen og om sin rolles seksualitet:

"Han har en ungdommelig tilgang til livet, men der er noget, der tynger ham om hjertet, i hans fortid, som ligger under det hele. Der er en bund af god humor, et godt hjerte, en selvforståelse og en fornemmelse for fortiden. 

Jude Law forklarer også: "Du skal huske på, at det er blot den anden Fantastiske skabninger-film i en serie (på fem film, red.), og det fantastiske ved Jo (Rowlings) skriverier er måden, hvorpå hun viser karaktererne, skræller dem af indtil hjertet over tid. Du er kun ved at lære Albus at kende i denne film, og der er naturligvis meget mere på vej."

- Warner Bros. har castet skuespillere mellem 13 og 16 år til at spille en yngre udgaver af Newt, en karakter ved navn Sebastian og Leta Lestrange, der som voksen skal spilles af Zoë Kravitz. Filmselskabet har samtidig søgt unge skuespillere i alderen 16-19 år til at portrættere Dumbledore og Grindelwald.
Et lille glimt af den unge Newt kunne ses i den seneste trailer fra Comic Con.

- Modsat den første film, der kun foregik i USA, finder efterfølgeren sted som allerede nævnt i Paris, men eftersigende også andre steder som New York og London. David Yates har bekræftet, at de kommende film vil foregå i forskellige nye byer, og toeren vil primært finde sted i den franske hovedstad.

- Plottet indeholder et magisk cirkus, hvor bl.a. islandske Olafur Darri Olafsson og Claudia Kim arbejder. Sidstnævnte er en såkaldt Maladictus - dvs. hun lider af en blodsygdom, der i sidste ende vil forvandle hende til en af Newts elskede skabninger.

- Det første billede, der blev delt på Twitter fra filmen forestiller Newts rejsetilladelse fra ministeriet fra magi, der tilsyneladende ikke er helt sikre på, om han får lov til at rejse igen.

- Newt Scamander vil i 2'eren deltage i en lancering af sin nye bogudgivelse - muligvis på ’ Fantastic Beasts and Where to Find Them’, der jo netop blev udgivet i 1927.   

- De fem Fantastiske skabninger-film vil sammenlagt dække 19 år og bygge op til de store begivenheder, vi kender fra Harry Potter-filmene. Tidsperspektivet stemmer overens med afslutningen på den såkaldte Grindelwald-revolution.

- Warner Bros. har udsendt et billede af filmens 10 centrale skuespillere - heriblandt gengangerne Katherine Waterston, Dan Fogler og Ezra Miller som Credence, men også Newt Scamanders bror Theseus (spillet af Callum Turner), der tilsyneladende fletter fingre med Newts forhenværende kærlighedsinteresse Leta LeStrange (se billedet i stort format).

Fantastic Beasts 2

- En velkendt karakter fra Harry Potter-universet, nemlig alkymisten Nicolas Flamel, der siges at have fremstillet de vises sten og opnået udødelighed, medvirker i toeren. Flamel skal spilles af Brontis Jodorowsky (han dukker endda op i den nyeste trailer for filmen, som kan ses længere nede i artiklen).

- Følgende skuespillere og karakterer er bekræftet: Wolf Roth som karakteren Spielman, Victoria Yeates som karakteren Bunty og Derek Riddell som karakteren Torquil Travers (formentlig i familie med dødsgardisten fra Harry Potter-bøgerne). Poppy Corby-Tuech som karakteren Rosier (formentlig også i familie med en dødsgardist), Cornell S. John som karakteren Arnold Guzman og Jessica Williams som karakteren Eulalie Hicks.

- Dansk-japanske David Sakurai  skal spille Krall, en ung medhjælper til Gellert Grindelwald.

- Tonen i 'Grindelwalds forbrydelser' vil blive mørkere end i den første film. Ifølge produceren David Heyman er der både en "politisk, romantisk og underholdende dagsorden" på spil i en fortælling, der vil have fokus på faderlige tematikker - højst sandsynligt i forholdet mellem Newt og Dumbledore.

- Du kan forhåbentligt snart varme op til filmen med et nyt augmented reality-spil med titlen 'Harry Potter: Wizards Unite', der følger samme formel som Pokemon Go - bare med troldmænd og magi. Det var sat til at komme ud sommeren 2018, men vi venter stadig spændt!

- Der blev afsløret en ny trailer til Comic Con i San Diego, som især varsler om det store opgør mellem Newt og Grindelwald. I starten af traileren ser man en ung Scamander som student på Hogwarts under oplæring hos Dumbledore, som før han blev rektor for skolen, var underviser. Hvis man ønsker en detaljeret-nørdet gennemgang af traileren, så kan vi anbefale at tjekke Pottermores.

- Eddie Redmayne har udtalt sig om sin karakters forhold til Leta Lestrange, som var Newts klassekammerat, men er i nutiden sammen med hans bror, Theseus:

"Leta - det er et af de her forhold, hvor der helt klart var en stor kærlighed. Men var det et definerbart forhold? Jeg ved det ikke. Men bestemt, hun er en, som har haft en stor indflydelse på ham (Newt). I begyndelsen af filmen vil man se, at han er i et forhold med Newts bror, så selvfølgelig, det kommer med store komplikationer."

- ’Fantastiske skabninger 3’ forventes at få dansk premiere den 19. november 2020.

- ’Fantastiske skabninger 4’ forventes at få dansk premiere i 2022.

- ’Fantastiske skabninger 5’ forventes at få dansk premiere i 2024.


Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser får dansk premiere den 15 november 2018