Alt du skal vide om den kommende Alien-film

I rummet kan ingen høre dig skrige...
Alien: Romolus / Walt Disney Pictures
(© Walt Disney Pictures)

Den 16. august får vi den næste film i rækken med de frygtindgydende rumvæsner, nemlig i form af Alien: Romulus.

Vi har allerede fået den første trailer - den finder du nerderst i artiklen - og flere billeder fra filmen.

Nu gælder det et mere detaljeret kig på den udenjordiske dræbermaskine og et nyt billede af Cailee Spaeny, der viser sit Ellen Ripley-agtige udseende frem. Det ser bestemt lovende ud!

Se billederne herunder, hvor vi også har samlet, alt du skal vide om den kommende Alien-film.

Hvad handler den om?

'Alien: Romulus' er en ny film i den ellers veletableret franchise, der startede tilbage i 1979 med Alien: Den 8. Passager.

Siden da er det blevet til et hav af film, hvor vi senest har fået filmen Alien: Covenant, som egentlig er den sjette film i hovedserien, men en prequel til originalen fra 1979. 

Tidsmæssigt er den nye 'Alien: Romulus' godt nok sat mellem originalen fra 1979 og 2’eren fra 1986, men dens direkte kobling til forgængerne er stadig lidt af et mysterium. 

Til gengæld ved vi, at filmen vil søge tilbage til sine rødder og - i modsætning til størstedelen i franchisen - fokusere på klaustrofobiske gyserelementer, ligesom originalen gjorde. 

Plotmæssigt vil den omhandle en besætning af yngre kolonister, som ransager en rumstation, hvor de falder over førnævnte Xenomorphs.

Derudover tør vi også godt at gætte på, at filmen får en R-rating, da der ud fra traileren alene ses store mængder blod undervejs. 

Alien: Romolus / Walt Disney Pictures
(© Walt Disney Pictures)

Hvem er med?

Som sagt er der tale om et yngre cast, hvilket også giver plads til nye og spændende skuespillere, som måske endnu ikke har fået deres helt store gennembrud. 

På rollelisten finder man navne som Isabela Merced (Transformers: The Last Knight), David Jonsson (Industry), Archie Renaux (Morbius), Spike Fearn (The Batman) og Aileen Wu.

Derudover er den biografaktuelle Cailee Spaeny (Civil War) også med i en rolle, der i traileren virker som en slags spirituel efterfølger til originalens Ellen Ripley.

Værd at nævne er også, at der går rygter om en mulig gæsteoptræden fra selveste Sigourney Weaver, som netop spiller førnævnte Ellen Ripley i originalerne. 

Det virker dog usandsynligt, hvis vi skal tage udgangspunkt i filmens førnævnte placering i universet, da Ellen Ripley på dette tidspunkt ligger i dvale. 

Man ved dog aldrig, om filmens instruktør Fede Alvarez på magisk vis finder en måde, hvorpå at Ripley kan vende tilbage og medvirke i den kommende film. Måske i en videooptagelse?

Hvem står bag?

Apropos Fede Alavarez så virker han som den helt perfekte instruktør til at lave den næste film i Alien-franchisen.

Alvarez er nemlig en instruktør, der efterhånden har etableret sig stærkt på gyser-scenen, bl.a. med film som Evil Dead fra 2013 og Don’t Breathe fra 2016.

Fælles for begge film er, at de både er skrevet og instrueret af Alvarez, hvilket også er tilfældet med den kommende 'Alien: Romulus'. 

Derudover er der en masse gamle kendinge, som også vender tilbage til filmen, heriblandt selveste Ridley Scott, der er producer på filmen og personligt har sagt god for manuskriptet.

Men også Walter Hill vender tilbage til franchisen, efter at have været producer på Aliens fra 1986 og stort set alle efterfølgende film i serien.

Fede Alvarez skulle derudover også have rådført sig med special-effekt folkene, der arbejdede på 'Aliens' fra 1986, i håb om bedst muligt at gøre brug af praktiske effekter.

Alien: Romolus / Walt Disney Pictures
(© Walt Disney Pictures)

En sidste bemærkning

Den første trailer giver nemlig anledning til klaustrofobiske tanker, da den ser ud til primært at udspille sig på et rumskib eller rumstation.

Netop klaustrofobiske rumskibe er da på mange måder også i originalens ånd, hvilket tyder på, at det har været i højsæde hos instruktøren. 

Der er altså lagt i støbeskeen til en rigtig Alien-oplevelse af den helt store omgang, hvilket kun bliver bekræftet af den seneste trailer til filmen, som du kan se herunder. 

’Alien: Romulus’ har dansk biografpremiere den 15. august.