Afsløret: Ny Ringenes Herre-film får episk spilletid!

Nyt om 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'
New Line Cinema / Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
(© New Line Cinema / Lord of the Rings: The War of the Rohirrim)

Til jul går turen tilbage til Middle-earth i den animerede Tolkien-filmatisering The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Filmens spilletid er nu blevet afsløret, og den kommer til at vare to timer og 30 minutter.

Det skete på et panel på animationsfestivalen i Annecy, hvor det samtidig blev afsløret, at Peter Jackson og Fran Walsh er producenter på filmen.

Gode nyheder for fans af Peter Jacksons monumentale Ringenes Herre-trilogi fra 2001-03, da både han og Walsh også producerede dengang. Og dermed kan man forvente en tråd fra 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' til de tre eksisterende film.

Den nye film, der er animeret i den japanske anime-stil, foregår 200 år før Bilbo Baggins’ eventyr i 'Hobbitten', men har mere at gøre med begivenhederne i Ringenes Herre: De to tårne. 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' fokuserer nemlig på Helm Hammerhand, der senere vil lægge navn til Helm’s Deep, som er omdrejningspunkt i en del af netop 'De to tårne'.

Hovedkarakteren i denne nye film er den egenrådige unge kvinde Hèra (Gaia Wise), som er datter til Helm Hammerhand (Brian Cox), og som kan kommunikere med de store ørne. Héra er desuden den første kvindelige hovedperson i en Ringenes Herre-film.

Hèra afviser hånden fra Wulf (Luke Pasqualino), hvis far Freca (Shaun Dooley) udfordrer Helm til en kamp. Det ender ikke godt for Freca.

Udover de nye detaljer om plottet blev der ved samme lejlighed vist 20 minutters materiale fra filmen, hvilket ifølge The Wrap indikerer en blanding af overdrevne følelser og vild action med den episke, jordnære fornemmelse fra Peter Jacksons filmtrilogi.

Plottet er taget fra et af J.R.R. Tolkiens appendikser fra 'Ringenes Herre', og selvom Hèra optræder i den korte fortælling derfra, nævnes hun ikke ved navn, og derfor har filmskaberne selv måttet give karakteren ekstra kød på.

'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' får biografpremiere den 12. december.