Årets bedste film 1984

Stem på din favorit
Billede
(© Ghostbusters/Columbia)

Sidste år startede vi rækken af afstemninger, der tog udgangspunkt i samtlige filmår siden 1975. Nu tager vi teten op igen med 1984, og du skal vælge din favorit ud fra et udvalg af 10.

1984 var året, hvor en række nye franchises blev søsat. Ghostbusters, GremlinsThe Terminator, The Karate Kid, Beverly Hills Cop, A Nightmare on Elm Street og Police Academy fik alle deres første kapitler, og vi har udvalgt de fem vigtigste til afstemningen forneden.

Indiana Jones vendte tilbage i efterfølgeren til Raiders of the Lost Ark. Indiana Jones and the Temple of Doom delte vandene, men filmen har stadig mange fans, der hylder den for sin mørkere tone og ikoniske skurk. Ka-li-maaa!

Amadeus var årets store Oscar-vinder med otte statuetter, bl.a. for Bedste film. Mozart-filmen blev instrueret af tjekken Milos Forman, der modtog prisen for sit arbejde.

En anden engelsksproget film med europæisk instruktør fik Guldpalmen i Cannes, da Wim Wenders blev hædret for Paris, Texas.

Dansk film er repræsenteret ved Midt om natten, der solgte 922.000 billetter i biografen og bød på nogle af Kim Larsens mest elskede klassikere.

God nok debuterede Lars von Trier i 1984 med Forbrydelsens element, men vi har valgt at vente med at inkludere den danske auteur til nogle af hans senere og mere populære værker.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.