9 kommende spil-filmatiseringer

Sonic, Lara Croft og Nathan Drake
Billede

Hollywood holder på godt og ondt af at lave populære spil om til biograffilm. Vi har her samlet ni kommende spilfilmatiseringer og en enkelt aktuel, som både gamere og ikke-gamere kan glæde sig til de kommende år.

Grundet en broget fortid er der utroligt mange spilfilmatiseringer, som bliver annonceret, men sidenhen bruger flere år i produktionshelvede. Og mange bliver aldrig lavet. Derfor har vi også en række film med på listen, som vi ikke kan vide os sikre på, nogensinde kommer på det store lærred. 

Pokémon: Detective Pikachu

Pikachu bliver pokémonen, der skal bære den første live action-spillefilm fra det populære univers. 'Pokémon' var oprindeligt en række spil til Nintendos GameBoy, men har sidenhen udviklet sig til den bedst sælgende mediefranchise nogensinde med bl.a. tv-serier, kortspil og altså nu en ektuel biograffilm. I den nye film skal Detektiv Pikachu (med stemme fra selveste Ryan Reynolds) hjælpe en ung mand med at finde sin forsvundne far.

'Pokémon: Detective Pikachu' er aktuel i biografen, men derudover har vi kigget på 9 andre spilfilmatiseringer, som er på vej.

Find billetter til Pokémon: Detective Pikachu:

Sonic the Hedgehog

For nyligt kom den første trailer til filmen om det hurtigtløbende pindsvin Sonic, som vi blev introduceret til i SEGA-spillet fra 1991. Siden hen er der kommet adskillige spil til i rækken og flere end 90 millioner Sonic-spil er i løbet af årene røget over disken. I filmen, der kommer til efteråret, skal Sonic i selsbab med en landsbybetjent forsøge at undslippe regeringen og den onde Dr. Robotnik - spillet af Jim Carrey

Angry Birds 2

Det finske mobilspil 'Angry Birds' er siden sin udgivelse i 2009, blevet downloadet mere end tre milliarder gange. Man kan defor godt forstå interessen for en spillefilm om de vrede fugle og deres ærkefjender, de grønne grise. Angry Birds-filmen kom i 2016, og senere i år kommer så dens efterfølger med bl.a. Jason Sudeikis, Bill Hader og Peter Dinklage tilbage på rollelisten. 

Minecraft

Den største spilsucces i det 21. århundrede er svenske 'Minecraft', som er det andet bedst sælgende spil nogensinde, kun overgået af 'Tetris'. Derfor er det heller ikke den store overraskelse, at der er en Minecraft-film i produktion. Vi skal dog ikke forvente at se "blok-busteren" lige forløbeligt. Indtil videre er filmens premieredato sat til den 4. marts 2022.

Monster Hunter

RPG-spilserien 'Monster Hunter' har udgivet en lang række populære spil de seneste 15 år, og nu får de sig også en spillefilm. Filmen skal instrueres af Paul W.S. Anderson, som er rutineret når det kommer til spilfilmatiseringer. Han er nemlig manden bag Mortal Kombat og Resident Evil-filmene. Hans hustru Milla Jovovich, som spiller filmens hovedrolle, kunne afsløre november sidste år, at produktionen var begyndt. 'Monster Hunter' ventes at få premiere den 4. september 2020. 

Tomb Raider 2

Svenske Alicia Vikander overtog rollen som arkæologen Lara Croft fra Angelina Jolie, med debuten i Tomb Raider fra 2018. Filmen som er baseret på spilserien der har solgt mere end 67 milioner eksemplarer, ser nu ud til at få en 2'er. Manuskripforfatteren Amy Jump er blevet ansat til at skrive historien, men vi har endnu ikke fået en premieredato. 

Uncharted

Selvom at 'Uncharted' er en af de mest anmelderroste spilserier nogensinde, så er ikke nemt at få produceret en film om skattejægeren Nathan Drake. Instruktører som David O. Russel, Seth Gordon og Joe Carnahan har alle været tilknyttet og sidenhen fratrådt projektet. Skuespillere som Nathan Fillion, Mark Wahlberg og Chris Pratt har været rygtet til at skulle spille Drake. På nuværende tidspunkt er Dan Trachtenberg sat i stilling til at instrurere filmen, mens Tom Holland er udset til at spille en yngre version af Drake. 

Call of Duty

Her har vi endnu en spilfilmatisering, hvis produktion ikke ligefrem har været en dans på roser. Filmen har været undevejs siden 2015, men nu ser det ud til, at spillene, der har tjent over 15 miliarder dollars tilsammen, endelig får sig en film. Stefano Sollima (Sicario 2: Soldado) er hyret ind som instruktør og manuskriptet skal skrives af manden bag Black Panther, Joe Robert Cole. 

The Last of Us

For mange er 'The Last of Us' et af de bedste spil, der nogensinde er lavet. En af grundene til dette, er forholdet mellem de to karakterer Joel og Ellie, samt spillets generelle filmiske "vibe". Det kan derfor ikke overraske mange, at der er planer om at lave en filmatisering af spillet. Vi mangler dog stadig alt fra instruktør til skuespillere på dette projekt. 

The Division

Spillet 'The Division', der foregår på Manhattan efter en dødelig epidemi er sluppet ud og de agenter, som skal forsøge at redde øen, så længe ud til at få sig en film. Jake Gyllenhaal og Jessica Chastain blev annonceret og instruktøren David Leitch, kendt fra John Wick og Deadpool 2, skulle lede slaget. Vi har dog ikke hørt noget nyt fra filmen siden 2016, så tiden må vise om den bliver til noget.