6 minutters stående bifald: Dansk seriemorderfilm kaldes en "triumf" af verdenspressen

'Pigen med nålen' kan vinde Guldpalmen
Pigen med nålen
(© Lukasz Bak / Nordisk Film)

Der var dansk stjernestøv på den røde løber onsdag aften, da Pigen med nålen havde verdenspremiere på den prestigefyldte filmfestival i Cannes.

'Pigen med nålen' dyster i hovedkonkurrencen som den første dansksprogede spillefilm siden Thomas Vinterbergs Jagten i 2012.

De bærende skuespillere Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm og Besir Zeciri var til stede til verdenspremieren sammen med instruktør Magnus von Horn og producerne Malene Blenkov og Mariusz Wlodarski.

Filmholdet blev efter visningen mødt med en stormende modtagelse, hvor det ekstatiske publikum hædrede premierevisningen med et stående bifald på hele 6 minutter.

Verdenspressens mere udførlige reaktioner er nu også blevet publiceret, og her får 'Pigen med nålen' begejstrede ord med på vejen.

Ifølge en pressemeddelelse kalder det anerkendte amerikanske branceblad Variety bl.a. filmen for "ekstraordinær og forstyrrende", mens Deadline skriver, at "'Pigen med nålen' er en utvetydig og forførende triumf."

Mediet Screen fremhæver filmens to kvindelige hovedroller og skriver, "to urokkeligt fascinerende præstationer fra Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm."

Screen udpeger desuden Carmen Sonne som en klar frontløber for prisen som Bedste kvindelige skuespiller på filmfestivalen.

Også flere danske medier har anmeldt 'Pigen med nålen', og både Soundvenue og Politiken giver filmen 5 stjerner/hjerter.

Politiken kalder desuden filmen for "et nyt stykke filmkunst til den danske filmhistorie."

'Pigen med nålen' fokuserer på den unge, fattige kvinde Karoline, der arbejder på en fabrik og tilsyneladende har mistet sin mand i Første Verdenskrig.

Karoline bliver gravid med fabriksejerens søn, hvilket i samtiden langt fra er acceptabelt. Værre bliver det, da Karolines mand til hendes store overraskelse vender tilbage i live. Resultatet bliver en forfejlet abort i de kommunale bade.

Men så møder hun Dagmar Overby.

Dagmar tilbyder hende en arrangeret adoption af hendes baby, men da hun ikke kan betale, indvilliger hun i at arbejde for Dagmar i hendes butik. Snart viser det sig, at Dagmars løsning på uønskede børn hele tiden har været at slå dem ihjel.

'Pigen med nålen' får dansk biografpremiere den 5. september. 

LÆS OGSÅ: Følg med i vores dækning af filmfestivalen i Cannes 2024 her.