30 år efter: Film med Forrest Gump-genforening får premieredato

Tom Hanks og Robin Wright bliver foryngret
Forrest Gump
(© Paramount Pictures)

I 1994 havde instruktøren Robert Zemeckis og skuespillerne Tom Hanks og Robin Wright stor succes med filmen Forrest Gump.

Komedie-dramaet vandt seks Oscars, bl.a. for Bedste film, hovedrolle og instruktør, og det skete foran andre stærke værker som Pulp Fiction og The Shawshank Redemption.

Nu genforenes trekløveren 30 år efter i en ny film med titlen Here, som bygger på en tegneserie af Richard McGuire med samme titel. 

Filmen får amerikansk premiere til eftåret, mens den danske biografpremiere ligger lidt senere, nemlig den 16. januar 2025.

Tom Hanks og Robert Zemeckis gentog allerede samarbejdet i 2000 med Cast Away og senest Pinocchio i 2022, men det er altså første gang siden 1994, at Wright også er at finde sammen med de to herrer.

'Here' følger flere generationer af familier og det særlige sted, hvor de bor. Det er en film om den menneskelige oplevelse i sin reneste form.

For at genskabe tidens tand visuelt gør filmen brug af en foryngrende teknologi, som vi bl.a. kender fra den seneste Indians Jones-film, men det kunne tyde på, at Zemeckis er klar til at gå skridtet videre i sit forsøg på at gøre Hanks og Wright endnu mere overbevisende i deres yngre udgaver.

Som filmskaberen sagde i 2023, da 'Here' blev annonceret:

- Jeg har altid været tiltrukket af teknologi, der hjælper mig med at fortælle en historie. Med 'Here' ville filmen simpelthen ikke fungere, uden at vores skuespillere problemfrit forvandlede sig til yngre versioner af sig selv. 

- Metaphysics AI-værktøjer gør præcis det, på måder, som var tidligere umulige, efter at have testet alle varianter af ansigtserstatnings- og foryngringsteknologi, der er tilgængelig i dag, er Metaphysic klart de globale ledere inden for AI-indhold i spillefilmskvalitet og det perfekte valg til denne utroligt udfordrende, følelsesladede film.

Paul Bettany, Kelly Reilly og Michelle Dockery er også at finde på rollelisten.

'Here' får dansk biografpremiere den 16. januar 2025 og er en del af Biografklub Danmarks program.

LÆS OGSÅ: Her er Biografklub Danmarks program 2024/25