24 år senere: Ville man ryge i fængsel for ikonisk sexkomedie i dag?

Vi tager temperaturen på populær film i ny podcast
American Pie
(© Universal Pictures)

Komedier om teenageres sexliv (eller mangel på samme) er kommet og gået undervejs i filmhistorien. Intet har dog nogensinde toppet den popularitet, som American Pie fra 1999 opnåede.

Filmen, der blev kendt og berygtet for sin næsten kompromisløse skildring af den akavede og liderlige periode i mange unge menneskers liv, blev et massivt hit og førte til en lang række ikoniske karakterer og replikker samt tre efterfølgere og fem spin-off-film.

Men 24 år er lang tid, og grænserne har rykket sig for, hvad man kan tillade sig at sige og gøre på film. Men i hvor høj grad kan man i dag se filmen om de håbløse jomfruer uden at få dårlig smag i munden?

LÆS OGSÅ: Sexet ungdomsfænomen er tilbage for sidste gang: Se den første plakat

Seann William Scott, kendt som Stifler (aka the Stifmeister) i American Pie-filmene, har selv givet sit bud på filmens holdbarhed i programmet Jake’s Take på YouTube.

I den forbindelse sagde han følgende om filmen, der blev hans store gennembrud:

- Jeg havde en samtale med nogle venner forleden dag, hvor jeg sagde, at man aldrig ville kunne lave en American Pie-film i dag. Man ville blive anholdt og formentlig ryge i fængsel i lang tid, hvis man gjorde nogle af de ting, vi gør i filmen.

LÆS OGSÅ: Sexscener, hudfarvede bleer og et ordentligt alien-lem: 'American Pie' inspirerede ny dansk film

Her på kino.dk-redaktionen har vi selv sat os for at gense den oprindelige film fra 1999 og teste, hvorvidt man ville kunne lave den i dag, og om den overhovedet er værd at se anno 2023? 

Det sker i vores nyeste udgave af podcast-formatet Flashback, hvor vi dykker ned i signifikante titler fra filmhistorien.

Lyt til Flashback-episoden herunder - eller på din foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Anbefalet til dig