23 unge skuespillere, der er fremtidens stjerner

Fra Lady Macbeth til holdet fra It
Billede
(© Lady Macbeth/Camera Film)

Når man skal håndplukke de unge skuespillere, der pt. ligner de største stjernefrø i Hollywood, er der et par titler, der er uundgåelige.

Talentpuljen i filmene Dunkirk og It samt tv-serien Stranger Things er imponerende, og du vil derfor møde et del navne herfra.

Listen byder dog også på mange andre titler, der ser ud til at åbne op for lovende karrierer - heriblandt den biografaktuelle Lady Macbeth og kommende film som The Killing of a Sacred Deer og Ready Player One.

Her er de 23 unge, lovende skuespillere, du kan se frem til at lære (endnu bedre) at kende:

Timothée Chalamet
Timothée Chalamet

Han er så ung, at han i Interstellar spillede Matthew McConaugheys 15-årige søn. Nu er Chalamet dog på alles læber pga. en uhørt moden præstation i det kommende drama Call me by Your Name om en romantisk affære mellem en 17-årig dreng og en 24-årig mand (Armie Hammer). Fremtiden byder på to ambitiøse projekter, nemlig over for Christian Bale i den barske western, Hostiles, samt i Woody Allens kommende ’A Rainy Day in New York’.

 

Fionn Whitehead
Fionn Whitehead

Første navn på listen fra 'Dunkirk'. Den unge brite kom ud af det blå og nappede en form for hovedrolle i Christopher Nolans ensemble-film. Med et klassisk udseende og en succesfuld debutpræstation, ser fremtiden lovende ud for Whitehead, der næste gang er aktuel i retssalsdramaet The Children Act med Emma Thompson og Stanley Tucci.

Florence Pugh
Florence Pugh
Titelrollen fra den biografaktuelle Lady Macbeth er blot 21 år, køn og intimiderende. Derudover kan hun bære en hel film på sine skuldre. Pugh er snart aktuel i Liam Neeson-thrilleren Sidste stop samt over for Dwayne Johnson i wrestling-familiedramaet ’Fighting with my Family’.

Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Get Out-stjernen er midt i 20erne, så helt ung er han ikke. Men kombinationen af en stærk birolle i Sicario og den førnævnte gyserkomedie har fået Kaluuya helt frem i rampelyset samt givet ham en større rolle i Marvels kommende Black Panther.


Barry Keoghan
Barry Keoghan
Endnu et Dunkirk-medlem, men endnu vigtigere er irske Keoghan snart aktuel i den hjemsøgende The Killing of a Sacred Deer, hvor han simpelthen blæser publikum omkuld som den hyper-intense Martin. Vi forventer vi os store ting fra Keoghan, der højst sandsynligt vil fortsætte ud af en dyster karakterskuespiller-sti.


Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy 
Hende her kan du måske genkende. Hvis ikke fra den skræmmende The VVitch så fra Split måske. Taylor-Joy er med de to film og med X-Men-universets kommende uhyggelige kapitel, The New Mutants, pt. Hollywoods mest lovende scream queen.

Mena Massoud
Mena Massoud
Han er pt. ved at indspille Disneys live action-udgave af Aladdin, og det er endda i titelrollen. Førhen har opgaverne primært været inde for tv, men hvis Disneys opskrift virker igen, er Massoud og hans flyvende tæppe på vej til stjernerne.


Zoe Kravitz
Zöe Kravitz
Datter af rockmusikeren, allerede et stil-ikon og bestemt ikke ukendt. Alligevel er 2017 Zoe Kravitz' år. Først og fremmest fordi hun medvirkede i den Emmy-vindende 'Big Little Lies', dernæst fordi hun snart bliver en del af Harry Potter-universet med en rolle i Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2 som Leta Lestrange.


Jack Lowden
Jack Lowden
Hans rolle i ’Dunkirk’ var ikke gigantisk, men man fornemmede det heroiske potentiale i den unge englænder med de lyse lokker. Fremtiden byder på wrestling-filmen ’Fighting with my Family’ samt det historiske drama Mary Queen of Scots, hvor striden mellem Margot Robbie og Saoirse Ronan er i centrum.


Maisie Williams
Maisie Williams
'Game of Thrones' har gjort hende til en stjerne på tv, men gennembruddet på det store lærred vil formentlig først rigtig komme med The New Mutant, der er et spinoff på X-Men-filmene og tager et langt mere skræmmende kig på mutanternes kræfter.

Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Rockstjernen fra ’Stranger Things’ hedder Millie Bobby Brown og er elsket og hyldet alle steder for sin præstation som Eleven. Den 13-årige brite, der er født i Spanien og opvokset i USA, står overfor et nyt gennembrud som en af hovedrollerne i den kommende Godzilla: King of Monsters.

Finn Wolfhard
Finn Wolfhard
Første navn fra klovnegyseren ‘It’ har også en stor rolle I tv-serien ‘Stranger Things’.
Wolfhards evne til at kombinere en legende komik med gysets alvorlige vrangside, gør at den canadiske folkeskoleelev har potentiale til at blive et kæmpe navn.


Charlie Heaton
Charlie Heaton
’Stranger Things’ er oppe i tiden, og med sit unge cast et særdeles godt sted at udpege frisk talent til Hollywoods fremtid. Heaton, der altid har et lidt lidende udtryk, fortsætter i ’The New Mutants’ med at udforske det paranormale og skrækindjagende i teenageøjenhøjde.  


Zendaya
Zendaya 
Vi lærte hende at kende i Spider-Man: Homecoming, men derudover er Zendaya Maree Stoermer Coleman alt fra model til danser og sanger. Hun er bedst kendt fra Disney Channels ’Shake It Up’, men i biograføjemed kan vi se frem til endnu en medvirken i Spider-Man-fortsættelsen samt til julens store musical The Greatest Showman.


Olivia Cooke
Olivia Cooke
Hun har været på alles læber siden indie-filmen Me and Earl and the Dying Girl. Nu er tiden endelig inde til det store mainstream-gennembrud i Steven Spielbergs Ready Player One, hvor Cooke og Tye Sheridan skal finde en skat inden i en digital verden af filmreferencer.


Jack Dylan Grazer
Jack Dylan Grazer
Endnu et fremragende gennembrud fra ‘It’ kom fra Jack Dylan Grazer som den astma-ramte Eddie. Der er en gammel wiseguy-sjæl gemt i præstationen, og i fremtiden vil Grazer bl.a. spille en ung udgave af et andet navn på listen, nemlig Timothée Chalamet, i filmen ’Beautiful Boy’.


Gerda Lie Kaas
Gerda Lie Kaas 
Nikolaj Lie Kaas’ datter er kun 10 år gammel, men har allerede scoret hovedrollen i den kommende fantasy-filmatisering ’Vildheks’, der bygger på Lene "Skammerens datter" Kaaberbøls populære bogserie af samme navn. Bliver filmen en succes, forventes det, at flere film vil følge, og så er mini-Lie Kaas på vej til en flot karriere i dansk film.


Jaeden Lieberher
Jaeden Lieberher
Han var Billy i årets gysersucces ‘It’, men gennembruddet kom i indie-perlen Midnight Special, hvor han var en tikkende bombe i hænderne på Michael Shannon og Joel Edgerton. Med et uskyldigt udseende og et talent for at spille på de helt store følelser, en Lieberher ikke til at undgå.


Blake Jenner
Blake Jenner
Glee-stjernen er lidt for høj, ranglet og fjoget til at være den klassiske leading man i Hollywood. Men det var Richard Linklater pænt ligeglad med, da han gav ham hovedrollen i den skønne Everybody Wants Some!!. Vi kunne godt se Jenner som en kommende Ashton Kutcher.


Kiersey Clemons
Kiersey Clemons
Musiker og skuespiller der brød igennem med filmen Dope og som snart er aktuel i Niels Arden Oplevs gysende thriller Flatliners. Fremtiden byder desuden på rollen som kæreste til The Flash i superheltens kommende solofilm.


Nicholas Hamilton
Nicholas Hamilton
Hamilton var fremragende som Viggo Mortensens aggressive søn i Captain Fantastic og derefter lige så blændende som den psykotiske Henry Bowers i ’It’. Han er blot 16 år, men hans evne til at spille på de mørkere tråde i sin personlighed lover en karriere med lige dele helte og skurke på cv’et.


Tom Taylor
Tom Taylor
Hovedrollen fra The Dark Tower var måske det bedste element i Nikolaj Arcels film. Den 16-årige Taylor er snart aktuel i fantasy-filmen The Kid Who Would Be King med Patrick Stewart og Rebecca Ferguson. 

Lucas Hedges
Lucas Hedges
Hedges blev Oscar-nomineret for sin rolle i Manchester by the Sea, så han har bestemt haft sit gennembrud. Fremtiden ser dog heller ikke kedelig ud med roller i Greta Gerwigs 'Ladybird' og den Oscar-potentielle Three Billboards Outside Ebbing, Missouri