21 animations- og familiefilm du kan glæde dig til i 2022

Rumvæsner, syngende dyr og superhelte  
Billede
(© Minions 2: Historien om Gru (UIP))

Biograferne er endelig åbne! Dermed kan vi se fremad mod et nyt filmår - og der er masser af gode oplevelser i vente på det store lærred. 

Året byder på et bredt udvalg af familie- og animationsfilm, hvor både gamle kendinge vender tilbage og helt nye universer startes op. 

Glæd dig til alt fra et gensyn med de gule minions og Spider-Man til superhelte-kæledyr og masser af skurke! Se hele udvalget herunder. 

Filmene er listet kronologisk efter premieredato. Klik på titlerne for mere information. 

 

Den magiske månerejse – premiere den 20. januar

Animationsfilmen 'Den magiske månerejse' handler om drengen Peter, der sætter ud på en magisk rejse for at redde sin lillesøster. Destinationen for rejsen er månen, da lillesøsteren er blevet kidnappet af den onde Månemand. 

Peter lander på stjerneengen, hvor han møder den søvnige Ole Lukøje, som hjælper Peter med at finde sin lillesøster. For at det kan lykkes, skal de to dog tilslutte sig et kapløb gennem Mælkevejen mod naturens ånder. 

'Den magiske månerejse' er underholdning for alle aldre og skabt af Ali Samadi Ahadi, der også står bag en række Pedersen & Findus-film. 

 

Animationsfilmen 'Monsterfamilien - Den uperfekte mission' handler om den umage familie Wishbone, som denne gang skal forsøge at redde to af deres venner, der er blevet kidnappet af en monsterjæger. 

Det betyder, at familien igen må forvandle sig til de elskelige monstre. Mor Wishbone bliver en vampyr, mens farmand forvandles til Frankenstein's monster, og de to børn transformeres til henholdsvis en varulv og en mumie. 

'Monsterfamilien - Den uperfekte mission' er en opfølger til 'Monsterfamilien' fra 2017, hvor familien første gang blev forvandlet til de monstrøse karakterer. 
 

Animé-filmen 'Sword Art Online: Progressive' er en fortælling om tiden, før "Lynglimt" og "Den sorte sværdkæmper" var kendt under de navne. 

Den 6. november 2022 bliver verdens første VRMMORPG, Sword Art Online, officielt lanceret. Men spillerne, deriblandt AsunaYuuki, der stadig er euforiske over at være logget ind, opdager pludselig, at de er fanget i spillet, da gamemasteren fjerner enhver mulighed for at logge ud. 

'Sword Art Online: Progressive' er seneste kapitel i serien, som også indeholder Sword Art: The Movie - OrdinalScale og filmen vises med japansk tale og engelske undertekster. 

 

Animationsfilmen 'Syng 2' er efterfølgeren til Syng om de talentfulde dyr, der stiller op til en sangkonkurrence. 

Denne gang er koalaen Buster Moon og hans stjernespækkede musicaltrup er i gang med forberedelserne til deres mest ekstravagante show nogensinde. De skal opsætte en musical i Crystal Tower teatret i den berømte by Redshore City.  

Undervejs opstår der dog problemer med Crystal Entertainments nådesløse chef, ulven Jimmy Crystal, gruppen af syngende dyrsætte alle kræfter ind på at sørge for, at deres musical bliver den bedste, Jimmy Crystal nogensinde har set. 

Filmens danske stemmer inkluderer bl.a. Mads Knarreborg, Annette Heick, Klaus Bondam, Torben Zeller, Emma Sehested Høeg, Andreas Jessen, Lars Mikkelsen og Bodil Jørgensen. 

 

Animationsfilmen 'Pil's eventyr' følger den forældreløse Pil, der bor på gaden i middelalderbyen Roc-en-Brume i Frankrig sammen med sine tre tamme væsler. 

Pil overlever ved at stjæle mad fra den onde regent Tristains slot, men da hun en dag bliver opdaget, må hun tage på flugt med den klodsede vagt Crobrar og hofnarren Rigolin. 

På deres færd møder de tre Roland, som er den retmæssige arving til tronen. Problemet er bare, at Rolan er blevet forvandlet til en katling (halv kat, halv kylling). Pil må således hjælpe Roland med at sætte orden i sagerne, hvilket kan vende op og ned på alt for hele kongeriget.  

 

'Robotbror' er en dansk science fiction-film for hele familien. Filmen foregår i en nær fremtid, hvor klimaproblemerne er løst, og alle børn har deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter. 

11-årige Alberte har desværre en virkelig forældet én af slagsen, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund. Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model, på markedet. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til hendes nye robot, Konrad – men kan man overhovedet være venner med en robot? 

'Robotbror' er baseret på Morten Dürrs børnebog "Robotten kan skide!" og omsættes til film af Frederik Meldal Nørgaard, der tidligere har stået bag familiefilmene Villads fra Valby, Kidnappet og Team Albert. 

 

Familiefilmen 'Krummerne - det er svært at være 11 år' er baseret på Thøger Birkelands populære bogserie om familien Krumborg. 

I den nye film finder Krumme nogle Kim-bøger og et detektivsæt på loftet, hvorefter han starter et detektivbureau med sin ven Tom.  

Da mestertyvene Tina og Jeff dukker op med den stjålne diamant fra Nationalmuseet, beslutter Krumme sig for at opklare det store diamanttyveri. Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, når man også vil vinde Yrsas hjerte. 

'Krummerne - det er svært at være 11 år' er den 6. film om Krumme og hans familie. Den første udkom tilbage i 1991 og blev et kæmpe hit. I 1996 var de ligeledes centrum for TV2s populære julekalender 'Krummernes Jul'. 

 

I familiefilmen 'Hopper og jagten på mørkets hamster' følger vi en helt, der er født som halv kylling og halv hare. Han er ivrig efter at passe ind og være elsket, og så er han besat af eventyr til trods for, at han er klodset.  

Filmen er baseret på børnetegneserierne af samme navn, og er instrueret af Ben Stassen, som også har stået bag Familien Bigfoot og Dronningens Corgi.   

 

Sonic the Hedgehog 2 - premiere den 31. marts

Filmen 'Sonic the Hedgehog 2' er fortsættelsen til Sonic the Hedgehog fra 2020, som var baseret på SEGA-spillene af samme navn med det blå, lynhurtige pindsvin.

'Sonic the Hedgehog' så første gang lyset i et spil til konsollen SEGA Mega Drive (i USA: Genesis) i 1991, og han blev hurtigt ophøjet som spilfabrikantens svar på Nintendos maskot Super Mario. Populariteten medførte adskillige spil-efterfølgere, tegnefilm og tegneserier som følge.

 

The Bad Guys – de er super barske – premiere den 12. maj 

Animationsfilmen 'The Bad Guys' handler om Mr. Wolf, Mr. Snake, Mr. Piranha, Mr. Shark and Ms. Tarantula, somsammenplanlægger det ultimativekup. 

DreamWorks, der også har stået Shrek-, Kung Fu Panda-ogSådantræner du dindrage-film, er animationsselskab bag denne nye film, der samleren masse skurkeién for egentlig at undersøge, hvoronde de mon er? 

Instruktøren, Pierre Perifel, har tidligere været med på produktionen bag De eventyrlige vogtereog Kung Fu Panda 2. 

 

Animationsfilmen 'DC League af Superkæledyrene' er baseret på DC Comics række af kriminalitetsbekæmpende kæledyr.  

Den originale hold af super-dyr fra tegneserierne, som filmen er baseret på, inkluderer hunden Krypto, hesten Comet, katten Streaky, aben Beppy og den formskiftende Proty II.  

Instruktørerne, Jared Stern og Sam Levine, har tidligere arbejdet på animationsfilm som Vilde Rolf og LEGO Batman filmen. 

Mens store stjerner som Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Kevin Hart og Keanu Reeves er stemmerne i den originale version. 

 

Animationsfilmen 'Bob's Burgers' er baseret på den populære tv-serie af samme navn og får nu sin første spillefilm.  

Historien følger familien Belcher, der ejer en burgerrestaurant og bor på etagen ovenover. 

Den falder i samme stil som tv-serien 'The Simpsons', der efter flere sæsoner også kom med spillefilmen The Simpsons Movie.

Animationsfilmen 'Lightyear' er en spin-off historie i det populære Toy Story-univers. 

Handlingen foregår i samme univers som Woody, Buzz og resten af drengen Anders' legetøj fra Toy Story-filmene. Den kommende familiefilm handler dog ikke om legetøjet BuzzLightyear men altså om den astronaut, som legetøjet er baseret på. 

Bag 'Lightyear' står animationshuset Pixar, der har lavet andre elskede familiefilm som Inderst inde, 'Wall-E' og Find Nemo.  

 

Animationsfilmen 'Minions 2: Historien om Gru' er fortsættelsen til den første film om Grus små gule undersåtter 

Filmen handler om den 12-årige Gru, der drømmer om, at blive verdens største superskurk. Det bliver derfor et glædeligt gensyn med den populære hovedkarakter fra Grusomme Mig-filmene. 

De sjove hjælpere blev først introduceret i Grusomme Mig, der handler om verdens største skurk, der stilles overfor en udfordring i form af tre forældreløse piger. 

 

Animationsfilmen 'Under the Boardwalk' handler om engruppehavkrabbe-turister, der har et skævtmøde med engruppelokalelandkrabber Jersey shore. 

Instruktøren, David Soren, harogsåskrevetanimationsfilmene Turbo ogStor Ståhej.   

 

Den danske animationsfilm 'Lille Allan - Den menneskelige antenne' er historien om Allan, hvis forældre bliver skilt. Han flytter herefter sammen med sin far ud i en boligblok på Amager. 

Sommerferien føles lang og ensom for Allan, han kommer heldigvis i kontakt med sin nabo Helge, som er besat af ufoer. Her skal Allan være menneskelig antenne, og prøve at komme i kontakt med rumvæsner.  

Majken, et tankelæsende rumvæsen, bliver nødt til at nødlande på Jorden, og der opstår et mærkværdigt og uventet venskab mellem hende og Allan. Desværre kommer en skør samler på sporet af Majken. Med hjælp fra Helge skal de to arbejde sammen og sørge for, at Majken ikke kommer i kløerne på den gale samler.   

'Lille Allan - Den menneskelige antenne' bygger på Peter Frödin og Line Knutzons børnebog. Amalie Næsby Fick har instrueret filmen, og hun stod tidligere bag den Robert-vindende animationsfilm Den utrolige historie om den kæmpestore pære, som er skrevet af Jakob Martin Strid. 

 

I filmen 'Mugge og hans mærkelige hjerne' vender vi tilbage til Mugges univers, som denne gang byder på skole tests, venskabs problemer og en russisk gangster.  

Animationsfilmen, som er efterfølgeren til Mugge & vejfesten, omhandler drengen Mogens, hans forældre og hans bedste veninde Sofia. 

Film-serien er baseret på bog-serien af samme navn, som er skrevet af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler - også kendt som Wulffmorgenthaler. 

 

Animationsfilmen 'Puss in Boots 2: The Last Wish' er den andensolofilm om Den Bestøvlede Kat, somførste gang optrådte iShrek 2. 

Den Bestøvlede Kat har fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske "Sidste Ønske" og få genskabt alle sine ni liv. 

Manden bag den første film, Chris Miller, har skrevet manuskriptet til efterfølgeren, der instrueres af Joel Crawford, der bl.a. har lavet Croods - En ny tid. 

Filmen 'Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One' er fortsættelsen til den Oscar-vindende animationsfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse. 

Historien handler om Miles Morales, der overtager Spider-Man-dragten efter, at den oprindelige bærer, Peter Parker, dør. Plottet i denne fortsættelse, som bliver den første af to dele, er dog endnu ukendt. 

 

'Lyle, Lyle, Crocodile' er en film baseret på den populære børnebog af samme navn, som handler om en krokodille, der bor i New York City.  

Filmens instruktører, Will Speck og Josh Gordon, står også bag den Marvel-serie ’Hit-Monkey’. Manuskriptforfatteren, William Davies, har skrevet bl.a. ’Skyllet Væk’ og Sådan træner du din drage 

 

Untitled Super Mario Project - premiere den 22. december

Animeret udgave af Nintendos populære spilhelt Super Mario, der er solgt i over 360 mio. eksemplarer.

Blikkenslageren Mario og hans bror Luigi kæmper sig igennem rør og mærkelige skabninger for at redde prinsessen fra fangeskab. Chris Pratt lægger stemme til den italienske, højthoppende blikkenslager.

 

[poll:1527718]